× Ervaringen over zwanger raken, zijn en geboorte als je hypothyreoïdie hebt.

hyperthyreoïdie en zwanger worden

  • Kyr
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
9 jaren 4 maanden geleden #8771 door Kyr
hyperthyreoïdie en zwanger worden werd gestart door Kyr
Twee maanden geleden ging ik naar de huisarts met vage klachten en de uitslag van het bloedprikken was: hyperthyreoïdie. De huisarts vertelde mij gelijk te stoppen met de kinderwens totdat de waardes weer goed zijn. In overleg met de internist heb ik gekozen voor medicijnen, al had ik het idee dat zij meer een voorstander van radioactief jodium was maar ik wil dit eerst proberen. Nu slaat de behandeling nog niet echt aan, een maand geleden gestart met 100 microg. thyrax maar na twee weken weer opnieuw last van hartkloppingen te hebben terug gegaan naar 75 microg. Nu ben ik alleen zo moe en slaap zelfs 14 uur achter elkaar. En megachagie en onrustig, twijfel over alles. Dus heb maar weer contact opgenomen met de internist.

In eerste instantie voor medicijnen gekozen, ook omdat ik graag zwanger wil worden en het met medicijnen waarschijnlijk eerder mag/kan. Maar begin daar nu toch wel aan te twijfelen. Wie heeft er ervaring? Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan wil ik het ook zo snel mogelijk maar natuurlijk wil ik geen extra risico lopen en een gezond kindje mogen krijgen.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 4 maanden geleden #8843 door Skywriter
Beantwoord door Skywriter in topic hyperthyreoïdie en zwanger worden
Hoi Kyr,

Helaas doen artsen het soms voorkomen of het een pilletje erin en klaar is... helaas niet zo...
Omdat je lichaam moet wennen aan levothyroxine in pilvorm kan je in het begin hartkloppingen etc hebben, maar dit gaat meestal binnen een paar weken weg, zeer waarschijnlijk is 75ug te weinig voor je.

Kom ook een keer op de facebookgroep kijken van Schildklier Organisaties Nederland; dan krijg je vaak sneller reacties van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij nu. www.facebook.com/groups/schildklier

www.schildklier.nl/hyperthyreoidie/behan...thyreoidie?showall=1

www.nhg.org/standaarden/volledig/nhg-sta...ildklieraandoeningen

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.053 seconden
Gemaakt door Kunena