Werken en andere activiteiten.....

  • HannyBr
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Expert lid
  • Expert lid
Lees meer
11 jaren 6 maanden geleden #680 door HannyBr
Werken en andere activiteiten..... werd gestart door HannyBr
Beste allen,

Waar ik benieuwd naar ben is hoeveel activiteit je op een dag aan kunt. Wie werkt er fulltime en wie parttime?
Op dit moment kan ik maar een paar uur per dag actief zijn en ik heb geen idee of dit normaal is of niet.

Er wordt gesproken over restverschijnselen. Mijn vraag is hoe erg zijn de restverschijnselen. Ik kan me voorstellen dat het voor iedereen anders is, maar misschien is er ook een gemiddelde.

Alvast bedankt voor de reacties en hartelijke groet,
Hanny
De volgende gebruiker (s) zei dank u: monica

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
11 jaren 6 maanden geleden - 11 jaren 6 maanden geleden #681 door monica
Beantwoord door monica in topic Werken en andere activiteiten.....
Hallo Hanny
Heb zelf al dagen geen kracht meer,
volledige uitputting
Is me meermaals overkomen in al die jaren maar niet zo heftig als nu.
Groetjes
Monica
Laatst bewerkt 11 jaren 6 maanden geleden door monica.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
11 jaren 6 maanden geleden #686 door elizabeth27
Beantwoord door elizabeth27 in topic Werken en andere activiteiten.....
hoi hanny,

Heb tot 12 jaar geleden altijd 5 dagen gewerkt, werk nu 4 dagen en dat houd ik goed vol door de break in de week op woensdag. Heb wel een baan die dit jaar weer wat meer fysiek vraagt, ben juf in het speciaal basisonderwijs en geef ook twee dagen les aan kleuters..... merk dat ik dan echt op ben op vrijdag, vindt het wel erg leuk!

Heb een tijdje terug een korte periode thuis gezeten, de combi hypo en een vitamine d tekort deed me de das om.... heb het na de herfstvakantie weer rustig opgebouwd en ben twee weken voor de kerstvakantie weer 4 dagen gaan werken en dat ging best goed.

Er zijn dagen dat ik de hele wereld aan kan qua energie..... werken en nog van alles erbij en ernaast...... maar ook dagen dat als ik opsta..... het gevoel heb dat ik er al een dag op heb zitten,....... vind de balans vinden erg lastig......
Wil niet alleen maar werken en gelukkig heb ik de laatste weken ook weer wat meer energie voor leuke dingen.
Die doe ik dan ook veel, stadten, theater, film, uit eten of lunchen, wil niet meer een hele dag..... maar wel een halve dag of een avond. Zodat ik altijd wat tijd inbouw voor mezelf en voor mijn dingen.

Nu herstel ik van de naweeen van een migraine en merk ik dat ik het best moeilijk vind om verplicht thuis te zitten terwijl je dan niet naar de verjaardag van je zusje kunt..... dat soort dingen accepteren, blijf ik gewoon lastig vinden.......
Het loslaten, altijd makkelijker gezegd dan gedaan..... is dan ver weg..... maar omdat het natuurlijk ook wel eens door m n kliertje komt en migraine bij ons in de familie zit, snapt iedereen het wel ;)

Monica, ik hoop dat je je snel weer iets beter voelt!

groetjes van els
De volgende gebruiker (s) zei dank u: monica

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
11 jaren 6 maanden geleden #691 door Juudd
Beantwoord door Juudd in topic Werken en andere activiteiten.....
Hoi Hanny,

Bij verschilt het per dag hoeveel activiteiten ik aan kan. Momenteel werk ik 4 dagen in de week en dit verloopt de ene week beter dan de andere week. Ik heb gelukkig net als Elizabeth een break op woensdag, midden in de week even op adem komen. Ik heb voorheen 4 dagen achter elkaar gewerkt dit hield ik eigenlijk niet goed vol. Ik ben vaak wel moe als ik thuis kom uit het werk en heb weinig tot geen energie ergens anders meer voor. Gelukkig zijn er ook avonden waarop dit wel zo is.

Zoals vandaag heb ik vanochtend gesport (training van 1,5 uur) en kom ik om half 1 thuis. Vandaag was ik zo moe dat ik dan slaap van 1 t/m 4 uur om bij te komen.

Zelf ben ik momenteel nog in de fase dat ik onderzocht wordt. Weet inmiddels dat ik subklinisch ben. Begin februari hoor ik mijn laatste uitslagen en aan de hand daarvan wordt bepaald of ik medicatie krijg. Maar de laatste maanden heb ik naast mijn werk bijna geen energie meer voor andere activiteiten dus hoop van harte dat er verbetering in komt.

Hoe is jou situatie?

Groetjes,
Judith
De volgende gebruiker (s) zei dank u: elizabeth27, monica

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • HannyBr
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Expert lid
  • Expert lid
Lees meer
11 jaren 6 maanden geleden #714 door HannyBr
Beantwoord door HannyBr in topic Werken en andere activiteiten.....
Beste allen,

Dank voor jullie antwoorden.

Eerst maar mijn leeftijd: 59 jaar. Ik zit al jaren in de WAO voor iets anders. Daarnaast heb ik voor een paar uur in de week mijn eigen bedrijf. Eigenlijk kan ik dit er nu niet bij hebben. Ik ben mijn werkzaamheden dan ook aan het minimaliseren.

Het is dat we hulp in de huishouding hebben, anders zou het hier vervuilen of moest mijn man alles doen. Zelf kan ik het niet.

Waar ik tegenaan loop is dat ik het weinige op mijn bordje, zoals de wekelijkse boodschappen nu ook niet kan. De was doe ik wel zelf, maar het strijkers stapelt zich op. Van een uur strijken kan ik helemaal duizelig en misselijk zijn van uitputting.
Wel ben ik de hele dag door mijn kleine dingen bezig en doe ik ook wat kantoorwerk voor mijn bedrijf.
Sporten lukt de laatste twee jaar ook niet. Ik was op fysiosport en ik ging alleen maar achteruit qua conditie. In goed overleg gestopt en in afwachting van betere tijden. Nu sinds een paar weken bij een Mensendieck therapeute. Heel rustig aan mijn spieren losmaken.

Afgelopen vrijdag is mijn thyrax in overleg met de endocrinoloog verhoogd en ik heb goede hoop. Dat dit net het zetje was wat ik nodig heb.

We schrijven wel over dat we moe zijn en last hebben van andere klachten, maar het was mij niet duidelijk of iedereen daarnaast structureel kon werken.

Wat ik frusterend vind, is dat ik nu zo'n drie jaar erg beperkt ben (behalve een paar maanden deze zomer). Op slechte momenten kan ik niets eens in 1 keer een trap oplopen, maar gaat het per drie treden.

Is het niet een hele dag kunnen functioneren een restverschijnsel of is dat omdat je nog niet goed ingesteld bent? Met andere woorden: als het niet een volle dag kunnen functioneren normaal is, dan ben ik voor niets gefrustreerd. Dan leg ik mijn lat dus te hoog. Dan is het dus normaal dat je met een trage schildklier niet een hele dagen kunt functioneren.

Het is gewoon zonde om energie te steken is een wens, die niet haalbaar is.

Els en Judith kunnen allebei een aantal dagen werken. Wat Judith schrijft over het slapen na een inspanning vind ik heel herkenbaar. Echter ik sta mijzelf dat nog onvoldoende toe. Blijf dan de rest van de dag als een geest rond hobbelen.
De Mensendieck therapeute heeft me ook voorgehouden dat ik aardiger voor mijzelf moet zijn. Dat het juist verstandig is overdag te rusten. Ook mijn man zegt vaak dat ik veel te lang doorga.

Nogmaals hartelijk dank voor jullie reacties. Ze leren me weer dat ik dus meer rustmomenten moet inbouwen en ook de lat minder hoog te leggen.

Groetjes,
Hanny
De volgende gebruiker (s) zei dank u: monica

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
11 jaren 6 maanden geleden #716 door monica
Beantwoord door monica in topic Werken en andere activiteiten.....
Dank je wel Els
Groetjes
Monica

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.079 seconden
Gemaakt door Kunena