× Welkom op het SON forum!

Vertel ons wie je bent, wat je doet, vertel ons over je aandoening of waarom je op het forum bent. Onderwerpen die verder gaan als "voorstellen" worden verplaatst naar het daarvoor bestemde onderwerp.

Even voorstellen

  • Dineke sr
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #12454 door Dineke sr
Even voorstellen werd gestart door Dineke sr
Hoi even voorstellen. Ik ben Dineke, 57 jaar. Jaren geleden is er bij mij de ziekte van Graves ontdekt, daarna al gauw de molen in en een radioactieve capsule geslikt. Toen te lang op Strumazol gezet waardoor de schildklier erg traag ging werken. Vervolgens al jaren aan de Thyrax en onder controle bij de huisarts. Vorig jaar april ging het mis en belandde ik in een burnout, voor wat betreft de werkzaamheden en privé omstandigheden zou het heel goed kunnen dat dit de oorzaak van de burnout is geweest. In november vorig jaar was mijn TSH opeens 16 maar omdat ik mij verder (buiten de burnout) wel redelijk voelde is er niet veel aan de medicatie verandert (3 blauwtjes). Afgelopen maart was mijn TSH 28.nogwat en ben ik doorverwezen naar een internist. Deze beweerde dat alle klachten die ik opgeschreven had niet van de schildklier konden komen maar vroeg verder ook niet door. Sterker nog ik kwam er niet tussen. Ook beweerde hij dat ik met zo'n uitslag niet eens naar het ziekenhuis had kunnen komen en dat ik minstens 30-40 kg moest zijn aangekomen terwijl hij mij niet kent en ik dus inderdaad uit mn kleren klap en richting maat 50 sjees. Deze man ging ervan uit dat het een mismeting moest zijn en wilde vervolgonderzoeken van het bloed hebben voor de cortisol en oestrogenen en nog wat. Vrijdag werd ik door hem teruggebeld en tja het was inderdaad niet goed allemaal (wat weet ik nog steeds niet). Ik moet nu van 0,75 mcgr naar 1,25 mcgr. Ik zei hem dat ik normaal gesproken met een 1/4 blauwtje moet ophogen omdat ik zo sterk op veranderingen reageer. Echter nu mag ik niet in stapjes verhogen maar het moet in 1x. Dus 1 witte en 1 blauwtje. Ik heb het nu voor de 2e dag geslikt en ik krijg nu af en toe wat hartkloppingen en voel me opgejaagd.

Ik denk erover om te eisen dat ze mij doorverwijzen naar de schildklierpoli in het Radboud. Is wel een eind rijden van Amsterdam maar geloof mij, dat heb ik ervoor over!

Hebben jullie hier ervaring mee?

Groetjes Dineke

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #12455 door keesG
Beantwoord door keesG in topic Even voorstellen
ik zou voorzichtig zijn met de snelle ophoging. Dat kan hartklachten geven. Het lijkt mij goed om in elk geval een endocrinoloog te zien. Als die in het Radboud zit, is dat prima. In het AMC zou ook een schildklierpoli zitten, maar daar was ik niet tevreden over.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Dineke sr
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #12457 door Dineke sr
Beantwoord door Dineke sr in topic Even voorstellen
Ja daar ben ik dus ook heel erg bang voor. In het verleden heb ik al eens op de 1e harthulp gelegen en daarna opgenomen op de hartbewaking. Zit ik echt niet meer op te wachten. AMC was ik ook niet tevreden over, door een arts assistent te lang op strumazol gezet. Daarna overgestapt naar dr. Voerman in ziekenhuis Amstelland. Toen ik ingesteld was op de thyrax mocht ik de controles bij de huisarts blijven doen. Nu werd ik door hem doorverwezen naar een (volgens mijn huisarts) endocrinoloog dr. Barnas in ziekenhuis Amstelland maar als je de geschiedenis van deze man bekijkt is hij geen endocrinoloog en heeft zich ook niet gespecialiseerd in de schildklier. En naar mijn mening moet ik nu echt iemand hebben die zich erin gespecialiseerd heeft vooral omdat ik niet alles 'volgens het boekje' doe. Dus nu wil ik heel graag een patiëntgerichte specialist die ook werkelijk interesse heeft in wat er momenteel allemaal fout gaat in mijn lijf. Goh! Misschien is die extra thyrax wel goed voor mij... ik ben zo opstandig als de pest! Excuses voor my language...

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #12458 door vlaggetje
Beantwoord door vlaggetje in topic Even voorstellen
Hallo Dineke, ook ik hoogde altijd op met een kwart blauwe tegelijk omdat ik anders teveel klachten had, ik heb er wel lang over gedaan om op mijn huidige dosering te komen maar dat had ik liever dan helemaal doorslaan.

Toen ik echter toch teveel medicatie had belande ik ook in het ziekenhuis waar ze van de 1 op de andere dag me een hele tablet lieten minderen waardoor er zo goed als niks over was van mijn enenrgiehuishouding, en ik weer opnieuw kon beginnen. Ik ben uiteindelijk terecht gekomen bij de schildklierpoli in Arnhem en die hebbben mij heel goed geholpen, is een aanrader wel een uur met de trein maar ook ik had dat ervoor over, het was in het Rijnstaete ziekenhuis

Sterkte, vr groet vlaggetje

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #12459 door keesG
Beantwoord door keesG in topic Even voorstellen
Ik heb inderdaad positieve berichten uit Arnhem gehoord, dus wellicht is dat nog een betere optie dan Rotterdam, tenzij je daar ook echt specialisten kent die positief bekend staan. Ik ben elke weer verbijsterd dat er zo weinig deskundigheid en betrokkenheid is te vinden bij specialisten, die als vakgebied de schildklier hebben. Ik heb zelf gelukkig nu positieve ervaringen met mijn huisarts, maar ook dat is niet vanzelfsprekend. Succes en hou die strijdbaarheid vast. Die heb je nodig.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.321 seconden
Gemaakt door Kunena