× Welkom op het SON forum!

Vertel ons wie je bent, wat je doet, vertel ons over je aandoening of waarom je op het forum bent. Onderwerpen die verder gaan als "voorstellen" worden verplaatst naar het daarvoor bestemde onderwerp.

voorstellen

Lees meer
8 jaren 3 maanden geleden #12309 door HR
voorstellen werd gestart door HR
Ben net lid geworden dus zal me even kort voorstellen.

Ik ben Hilde, 34 jaar en slik al wat jaartjes medicatie voor een trage schildklier. Ben recent overgestapt van Thyrax naar Euthyrox waar ik me veel beter door voel alleen heb ik wel een vervelende bijwerking vandaar dat ik hier lid ben geworden.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12396 door Tina10a
Beantwoord door Tina10a in topic voorstellen
Hallo Hilde,
Ik ben ook van Thyrax naar Euthyrox gegaan. Van de thyrax kreeg ik erge spierpijn. Dit wordt met Euthyrox gelukkig wat minder, maar ben wel dizzy met de Euthyrox.
Wat voor bijwerkingen heb jij als ik vragen mag?

Groet,
Tina

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12414 door gusima
Beantwoord door gusima in topic voorstellen
Ik ben nieuw hier en zal me even voorstellen.
Ik ben Simone en ben 40 jaar. Ik heb sinds 2 jaar een te trage schildklier. Waarschijnlijk al eerder maar sinds die tijd Thyrax. Ik was netjes ingesteld maar sinds oktober 15 weer meer klachten. Ik heb vaker in de winter meer klachten maar nu meer dan normaal. Vooral van mijn gewrichten. Ik heb 2.5 jaar geleden een frozen shoulder gehad en sinds die tijd aan het klungelen met mijn gezondheid. Ik ben in februari naar de reumatoloog geweest omdat ik steeds vaker pees en spierklachten had. Helemaal door de molen heen gehaald maar er kwam alleen maar uit dat ik door de frozen shoulder mijn lijf overbelast heb. Verder voelde hij dat mijn schildklier verdikt was. De TSH en T4 waren netjes. Na een paar weken voelde ik zelf dat mijn schildklier dikker werd en via de huisarts heb ik een echo gekregen. Hij blijkt dus rechts ontstoken te zijn en links zit een nodus. Hier krijg ik in mei een punctie van. Mijn klachten zijn nu de laatste 2 weken verergert. Ik heb flinke hartklachten met ritmestoornissen en benauwdheid. Vind het ook eng. De TSH loopt weer op en de T4 weer lager. Niet dramatisch maar wel te veel. Ophogen van Thyrax is lastig want de kleine dosering is niet meer te krijgen. Ik heb precies 0.1 dus die hadden ze nog voorlopig. Bij ophoging krijg ik dus een ander merk erbij en het risico dat hij dan sneller gaat werken en mijn hart nog verder op hol gaat is groot. Ik heb eergisteren voor 24 uur een holter gehad maar toen was hij redelijk rustig. Zal je net zien. We wachten eerst de uitslag van het hart af en dan kijken we naar de medicijnen. In de tussen tijd maak ik me zorgen en zit ik als een zoutzak op de bank.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12415 door keesG
Beantwoord door keesG in topic voorstellen
Broda Barnes, hoogleraar in Engeland of Amerika heeft een boek geschreven waarin hij de relatie beschrijft tussen een traag werkende schildklier en hartproblematiek. het is dus zaak dat in elk geval je schildklierfunctie op orde is.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12416 door gusima
Beantwoord door gusima in topic voorstellen
TSH is nu 3.0 en T4 nu 15.5. En ik heb altijd de T4 rond de 18 a 19 gehad. De TSH was in Dec nog 1.9 in februari 2.4 en nu dus 3.0 dus loopt weer op. Krijg ws nu Euthyrox ipv Thyrax want ik heb nu 0.1 en de blauwe 0.025 zijn niet meer te krijgen. Eerst hartregistratie even afwachten .

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden - 8 jaren 2 maanden geleden #12417 door gretteke
Beantwoord door gretteke in topic voorstellen
Hallo allemaal, ik ben gretteke, 63 jaar, moeder van 4 kinderen en drie kleinkinderen. Ik gebruik sinds 1993 Thyrax omdat toen is vastgesteld dat mijn schildklier geen enkele activiteit meer vertoonde. Ik ben bijna twee jaar bezig geweest om redelijk ingesteld te raken, wat eigenlijk nooit helemaal gelukt is, ik ben altijd blijven schommelen. Alhoewel het wat beter is geworden sinds ik vit B12 injecties, foiumzuur en magnesium ben gaan gebruiken. Toen zijn er een aantal klachten eindelijk wat verminderd. Maaar het is weer aardig hopeloos met het overgaan naar de strips, sindsdien voel ik me niet goed en dan voornamelijk weer die vermoeidheid. Ik slikte voor de strips 1 witte en anderhalve blauw. Na een maand een halfje blauw eraf gedaan maar het houd nog steeds niet over. Nu is m'n witte bijna op en van de blauwe heb ik nog aardig wat omdat ik wat van mijn buurvrouw heb gekregen omdat haar dochter al eerder op de levo is overgegaan. Ik heb inmiddels ook de levo in huis en nou bedacht ik, is het aan te raden om langzamerhand over te stappen, door bv alvast een blauwe thyrax te vervangen door 1 van levo en gewoon aanvullen met thyrax zodat de overgang niet zo groot is. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik heb trouwens inplaats van 0.1 van levo 2 potjes van 50mg gekregen omdat de 100 niet op voorraad was. De 25 mg zitten wel in strips is dat gewoon?, lopen deze niet terug in potjes?
Nou een heel verhaal sorrie.
Laatst bewerkt 8 jaren 2 maanden geleden door gretteke.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.062 seconden
Gemaakt door Kunena