× Welkom op het SON forum!

Vertel ons wie je bent, wat je doet, vertel ons over je aandoening of waarom je op het forum bent. Onderwerpen die verder gaan als "voorstellen" worden verplaatst naar het daarvoor bestemde onderwerp.

nieuw op forum

  • pino
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
6 jaren 3 maanden geleden #12228 door pino
nieuw op forum werd gestart door pino
Goedemiddag,
Ik heb al regelmatig op forum gekeken om antwoorden te vinden op mijn vragen...nu geregistreerd om wat gericht vragen te stellen.
Ik ben een vrouw van 37, getrouwd en 2 jongens van 6 en 9. Ik heb Hashimoto sinds mei 2010. Ik kwam er een paar maanden nadat mijn 2de zoon geboren was achter.
Destijds gestart met eutyrox 50 mcg en na ongeveer 6 weken voelde ik me een ander mens. Heerlijk.
Ongeveer 4 jaar geleden begon de 2/3 jaar van veel stress, bezorgdheid om zieke familieleden. Nu is alles wat rustiger maar veel achter elkaar en waar veel op mijn bordje terecht kwam. Daarnaast werkte ik 20 uur als kinderverpleegkundige in de thuiszorg en kwam daar ook veel "slecht nieuws" tegen waar ik steeds moeilijker afstand van kon nemen. De onregelmatigheid met bereikbare diensten en nachtdiensten deed me de das om.
Vanaf mei 2014 thuis met burn out. In najaar 2014 weer werk opgebouwd (administratief) maar ik kwam niet verder tot 2 x 3 uur, wist ook niet hoe verder. Heb ook slaapapneu onderzoek gehad en internist heeft nog verschillende dingen nagekeken maar niks anders kunnen vinden. Ik wist dus ook niet meer waar alles aan lag, burnout of schildklier? Via bedrijfsarts een traject bij ciran/topcare gevolgd wat me veel goed heeft gedaan. Hier werd fysio (bewegen) met psychologie gecombineerd. Werkzaamheden weer langzaam opgbouwd vanaf maart 2015 tot 20 uren. Echter vermoeidheid en enorme dips door de dag blijven.
Uiteindelijk per aug 2015 uit dienst gegaan met een goede regeling waardoor ik in de ww kwam. Ik wilde al langer iets anders en zag hierin ook geen toekomst meer ivm onregelmatigheid en versnipperde uren werken. En zo had ik rustig de tijd om iets anders te vinden en hopelijk wat meer te "herstellen".
Anders had ik het niet gered en was ik opnieuw de ziektewet in gemoeten en daar was ik ook wel klaar mee. Steeds verantwoorden, stress om gesprekken, dat kostte teveel energie.
Ik ga nu per maart voor 1 dag bij ander bedrijf beginnen waar ik heel veel zin in heb. Ze weten van mijn situatie.
Euthyrox in najaar 2014 verhoogd met weinig resultaat, in najaar 2015 weer verhoogd met zeker resultaat, minder energiedips op een dag.
Ook via natuurarts supplementen waaronder vit b 12, vit D, magnesium en multivitaminen. Huisarts vindt het niet te laag maar die kijken vaak niet verder en daar voel ik me onbegrepen.
Maar nog steeds veel last van gewrichten, spieren, moe, heel onrustig slapen (veel dromen), wisselende stemmingen.
Heb EMDR, traumatherpie, gehad de laatste maanden bij psycholoog ivm onrustig slapen en veel verdriet in verleden. Heeft enorm opgelucht maar niks aan onrustig slapen gedaan.
Nu morgen weer naar internist (een andere als voorheen) omdat ik graag wil kijken wat we kunnen doen om er het maximale uit te halen.
Ik kan in deze situatie niet terug naar mijn 20 uren werk wat ik voorheen deed. Zit wel voor 20 uur in de WW, dus weet niet zo goed hoe verder als het zo blijft, ook wb werk en zo.
Laatste TSH 1,4 T4 13,7 B12 371, vit D 66
Nu is mijn voorstel (iom met natuurarts) om euthurox nog wat op te hogen omdat ik er wel degelijk resultaat van heb gehad afgelopen najaar. Wat denken jullie ervan?
Voorheen had ik ook een TSH van 0,79 met minder eutthyrox en voelde ik met niet beter. Ik snap er soms niks van.
Of eventueel cytomel proberen?
Heeft iemand nog voedingstips? Ik ben zelf veel bezig met mijn voeding (vers en eenvoudig) en sport ( op mijn nivo ). Dit ga ik ook niet opgeven omdat dit me goed doet. Als ik niet beweeg dan voel ik me nog slechter.

Dus heeft er iemand tips die ik morgen mee kan nemen naar de internist? Zo lastig die artsen soms, ze maken me onzeker zodat ik aan mezelf ga twijfelen....
Alvast bedankt.
Groet pino

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • pino
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
6 jaren 3 maanden geleden #12235 door pino
Beantwoord door pino in topic nieuw op forum
Hoi,
Gisteren bij internist geweest. Na uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek besloten om euthyrox nu op te hogen met 12.5 mcg per dag. Hij stelde voor 100 mcg ene dag en andere dag 125 mcg, of kan ik beter 112,5 mcg elke dag pakken? Weet niet hoe makkelijke het te breken is. Zal dadelijk eens vragen bij de apotheek.
Hij ziet geen aanwijzingen om verder iets te onderzoeken, ikzelf eerlijk gezegd ook niet. Er is al vanalles nagekeken en de oorzaak ligt toch wel bij de schildklier.
Maar wil wel proberen om me zo goed mogelijk te voelen en heb het gevoel dat nog niet alles geprobeerd is.
Over 6 weken weer terug.
Wie heeft er ervaring met gebruik van anti depressiva bij Hashimoto? Ik voel me erg wisselend qua stemming, wat waarschijnlijk door de schilklier komt maar als ik die niet optimaal krijg ingesteld zou ik het wellicht willen proberen.
Groet

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.080 seconden
Gemaakt door Kunena