× Welkom op het SON forum!

Vertel ons wie je bent, wat je doet, vertel ons over je aandoening of waarom je op het forum bent. Onderwerpen die verder gaan als "voorstellen" worden verplaatst naar het daarvoor bestemde onderwerp.

voorstellen en een vraag

  • ghismoo
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
6 jaren 3 maanden geleden - 6 jaren 3 maanden geleden #12201 door ghismoo
voorstellen en een vraag werd gestart door ghismoo
Graag stel ik me even voor. Ik ben een vrouw van 35 jaar oud. Na de bevalling van mijn 2e kind kreeg ik een postnatale depressie. Omdat ik ook kraamvrouwenkoorts had gehad en een week in het ziekenhuis had gelegen na de bevalling is er nooit verder gekeken naar een oorzaak voor die depressie. Ik bleef me steeds niet goed voelen maar legde me er maar bij neer. 2 jaar later, na aandringen van mijn kant, toch bloed laten prikken door de huisarts en daar kwam uit dat ik de ziekte van hashimoto heb. Meteen werden er meerdere dingen, waaronder de postnatale depressie, verklaard! Dat voelde goed en vol goede moed ben ik aan de behandeling begonnen. Nu bijna 2 jaar later ben ik nog steeds niet goed ingesteld. Het leek de goede kant op te gaan maar nu ineens voel ik me weer heel slecht en krijg ik alle klachten weer terug.
Mijn bloedwaarden in januari waren:
TSH 0,3
T4: 19,3

Dat ging dus goed maar omdat ik nog net wat meer verbetering kon voorstellen (iets meer energie voor iemand van mijn leeftijd en iets minder koud want die klachten bleven aanhouden) toch de dosering iets opgehoogd van 137,5 microgram naar om de dag 137,5 en 150 microgram.

2 weken later voelde ik me alsmaar slechter worden, nog een kleine buikgriep erbij waar ik maar niet van leek op te knappen totdat ik bedacht dat dat weleens aan mijn schildklierdaarden kon liggen. En ja hoor, 4 weken na de verhoging van thyrax bloed laten prikken.
TSH 1,3
T4 13,5

Hoe kan dat nu ineens? TSH omhoog en T4 omlaag terwijl ik de thyrax heb opgehoogd!

Hebben jullie dat weleens meegemaakt? De huisarts (die mij hierin nog steeds begeleidt) snapt er ook niks van en komt niet verder dan thyrax ophogen en over 6 weken weer controleren.

Maar ik voel me zo slecht (zowel lichamelijk als mentaal) dat ik gewoon ff niet meer weet wat te doen. Advies huisarts opvolgen? Of toch over een week weer laten controleren of de dalende lijn niet verder gaat? Verwijzing naar de endocrinoloog vragen omdat het nu al bijna 2 jaar nog niet goed is ingesteld?

Hoop dat jullie er iets zinnigs over kunnen zeggen.
Laatst bewerkt 6 jaren 3 maanden geleden door ghismoo.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.061 seconden
Gemaakt door Kunena