× Welkom op het SON forum!

Vertel ons wie je bent, wat je doet, vertel ons over je aandoening of waarom je op het forum bent. Onderwerpen die verder gaan als "voorstellen" worden verplaatst naar het daarvoor bestemde onderwerp.

VOORSTELLEN + vraag

  • Hariette
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
7 jaren 3 maanden geleden #12148 door Hariette
VOORSTELLEN + vraag werd gestart door Hariette
Hallo ik ben Hariette, getrouwd, 47 jaar en weet sinds een half jaar dat ik een traagwerkende schildklier heb. Hiervoor Thyrax gekregen, Ik heb gelukkig nog een voorraad. Ik slik ene dag 2 en de andere dag 2 1/2.
Naast hypothyreoidie is er ook Addison Biermer geconstateerd, daarvoor injecteer ik 2 x in de week. Gelukkig voel ik me, na 3 a 4 jaren pijn en steeds zwakker worden, inmiddels stukken beter.
Ik heb ook direct een vraag: kan je door hypothereoidie ook een lage bloeddruk krijgen? Mijn bloeddruk is al een paar weken flink laag. Elke keer rond de 110 om 59 tot 63 of kan dit door de schildklier komen?
Ik hoor graag van jullie,
alvast bedankt en een fijn weekend

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 3 maanden geleden - 7 jaren 3 maanden geleden #12149 door teun
Beantwoord door teun in topic VOORSTELLEN + vraag
Hallo Hariette,
Op de vraag of een lage bloeddruk bij de hypothyreoïdie kan horen kan ik volmondig ja op zeggen. Jij zegt dat jou bloeddruk flink laag is maar als je in waardes kijk zit je keurig binnen de norm. In de geneeskunde spreekt men van te lage bloeddruk bij vrouwen als de onderwaarde onder de 60 zit en de bovenwaarde onder de 100. Maar of iemand een lage bloeddruk heeft is vooral ook afhankelijk hoe je bloeddruk normaal is, Dan moet deze waarden ook meerdere malen voorkomen.
Maar ook bij Addison kan een lage bloeddruk voorkomen, geen idee of dit elkaar ook kan versterken. Maar je hebt wel 2 ziektebeelden waar het voor zou kunnen komen.
Succes
Laatst bewerkt 7 jaren 3 maanden geleden door teun. Reden: Woord tussengevoegd

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.068 seconden
Gemaakt door Kunena