× Welkom op het SON forum!

Vertel ons wie je bent, wat je doet, vertel ons over je aandoening of waarom je op het forum bent. Onderwerpen die verder gaan als "voorstellen" worden verplaatst naar het daarvoor bestemde onderwerp.

voorstellen

  • Moi
  • Moi's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
6 jaren 4 maanden geleden #12015 door Moi
voorstellen werd gestart door Moi
Hoi,

Ik ben Moi en ik ben nieuw op het forum. Ik heb al een paar x wat opgezocht en ben er nu aan toe om zelf mijn verhaal te doen.
Sinds juli 2015 heb ik oedeem over mijn hele lijf. Het leek toen alsof ik vocht vast hield door de warmte. Helaas is het oedeem niet meer weg gegaan.
Na de zomervakantie ben ik helemaal ingestort. Oververmoeid en 2 tennisellebogen.
Ben door de huisarts en de internist gecontroleerd op Tsh en ft4. Deze vallen telkens binnen de norm. Maar ik heb wel allerlei vage klachten.
Doorverwezen naar een Academisch ziekenhuis. Ook deze internist blijft vasthouden aan de Tsh en ft4 test. Verder heeft een dietist vastgesteld dat ik een wat langzamere stofwisseling heb. En wordt er gedacht aan lipoedeem. Zelf heb ik sterk het Idee dat het myxoedeem is.
Langzamer hand krijg ik ook steeds beter in beeld wat mn klachten zijn. En deze lijken toch echt op een trage schildklier.
De internist wil er niet aan en verteld mij dat zij de dokter is , of te wel zij prikt niet verder dan Tsh en ft4.
Terug bij de huisarts mijn zorg uitgesproken, hij heeft wel op Anti- tpo en ft3 geprikt. En nu heb ik toch een verhoogde Anti-tpo van 106
Maar wat betekent dit eigenlijk voor mij? Ben ik nu ziek? Is dit Hashimoto?

Alvast bedankt.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 4 maanden geleden #12032 door Nijntje
Beantwoord door Nijntje in topic voorstellen
Wat een aardige huisarts! Zo zie je maar weer, sommige mensen staan erop naar een internist/endocrinoloog te gaan, maar die zijn ook niet altijd beter. Goed dat je geknokt hebt voor die testen!!

Op de website van SON lees ik het volgende over de normaalwaarden van Anti-TPO.

Antistoffen TPO, normaalwaarden in IE/ml:
< 60 negatief
60 – 100 dubieus
> 100 positief

106 zou dus positief zijn. Maar, een positieve uitslag kan op meerdere dingen kan wijzen. Het kan inderdaad Hashimoto zijn, maar positieve uitslagen worden bijvoorbeeld ook gezien bij Thyroiditis, schildklierontsteking. Dat kan soms het begin zijn van hypothyreoïdie, maar het kan ook weer genezen. Hier meer informatie daarover, er staan 5 vormen van de ontsteking in, misschien herken je iets. www.salusi.nl/ontsteking-schildklier-ontstoken-thyroiditis/ (Op Salusi reageert een redacteur, Paul, zijn vrouw heeft schijnbaar ook lopen tobben met haar schildklier en hij weet er nu heel veel vanaf. Mensen die daar vragen stellen krijgen vaak gedegen antwoord.)

Wat zijn je TSH en FT4 waarden eigenlijk, weet je dat?

Nouja, dat je op dit moment ziek bent dat weet je al, want je symptomen klinken allemaal niet prettig, de vraag is of het chronisch is of dat je er nog vanaf kan. Een positieve anti-TPO uitslag gecombineerd met je symptomen lijkt mij op zn minst aanleiding voor een verder onderzoek naar de werking van je schildklier. Wat zei je huisarts over die positieve Anti-TPO uitslag?

(Grmbl, wat een absurd verhaal weer trouwens zeg met die internist. Heeft ze echt gezegd: 'ik ben de dokter?' nadat ze niets verder onderzocht dan de huisarts? In welk ziekenhuis was dat, als ik vragen mag?)

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 4 maanden geleden - 6 jaren 4 maanden geleden #12046 door Sylvia1960
Beantwoord door Sylvia1960 in topic voorstellen
Goedemorgen allemaal, Ik zal mij even voorstellen ik Sylvia ben 55 en weet sinds kort dat ik een trage schildklier heb.
Het was nogal moeilijk voor mij om erachter te komen aangezien ik al 20 jaar fibro heb en vanaf mijn 18e B12 injecties krijg. Veel slijtage overal. Dus eigenlijk werden alle klachten alsmaar op een van deze problemen gegooid! ;) en dat vond ik op een gegeven moment wel erg gemakkelijk! Doordat ik een continue slapend gevoel in mijn onderbenen en voeten heb heb ik er toch maar op aangedrongen om mij door te laten sturen naar de neuroloog. Daar vergat ik zoals gewoonlijk weer de helft van mijn klachten en familie geschiedenis (veel vaatproblemen, zus met aneurysma ) te vertellen. Er werden twee onderzoeken gedaan op neuropathie en carpaaltunnelsyndroom en uitgebreid bloedonderzoek. Bleek mijn tsh 11 te zijn en mijn t4 8.9 nou heb ik van dat t4 niets begrepen maar dat de tsh best wel wat hoog is :S Ik ben dus nu 7 weken geleden begonnen aan de levothyroxinenatrium, merk nog niet zoveel verschil op een paar dagen na maar ben snel weer terug gevallen. donderdag de uitslag gehad t4 weet ik even niet meer tsh was gezakt naar 7.4 dus een pilletje erbij. Ik hoop zo dat de gruwelijke vermoeidheid er een beetje mee word opgelost. De pijn die ik dagelijks heb daar moet ik maar mee leren leven dat hoort bij de fibro neem ik maar aan en daar helpt geen enkel medicijn tegen. Ik ben van plan in maart te beginnen met wat sporten, maar nu las ik dat je daar ook weer mee moet oppassen..... Iemand hier ook ervaring mee??? :P :P Ik wil gaan fitnessen... Ik was vaak al snel duizelig en eigenlijk voortdurend licht in mijn hoofd maar dat is nu wat erger, ben jaren lang migraine patiënt geweest en knock knock dat gaat nu gelukkig wat beter. Heb wel sinds ik het schildklier medicijn heb weer steeds hoofdpijn maar een paracetamol lost dat dan wel weer op. Ik ga hier maar eens meelezen ik heb geloof ik nog veel te ontdekken. Vind het ook heel moeilijk om te beoordelen wat bij welke "ziekte" hoort!
Laatst bewerkt 6 jaren 4 maanden geleden door Sylvia1960.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Moi
  • Moi's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
6 jaren 4 maanden geleden #12047 door Moi
Beantwoord door Moi in topic voorstellen
Hoi,
dit zijn mn waardes zoals ze de afgelopen tijd geprikt zijn.
(Normaal )
Tsh 26-8-'15 : 1,8 (0,3 -5,6)
24- 9 -'15: 0,9 (0,3-5,6)


08-01-'16 : 1,2 ( 0,5 -5)
14-01-'16: 1,7 ( 0,3 -5,6)

Ft4 24-09-'15 : 10,6 ( 7,0-16,0)
08-01-'16: 14,6 (10-23 )
14-01-'16: 10,6 ( 7,0-16,0)

Ft3 14-01-'16: 5,9 ( 3,8-6,0 )


Anti-tpo 14-01-'16: 106

Cortisol 9 uur 24-09-'15: 20 ( ?)


Vit B12 : 296 (133-675)

De normaalwaardes verschillen omdat er in 2 verschillend labs getest is.

ik heb hierbij behoorlijke vermoeidheids klachten, ben 12 kilo aangekomen in een half jaar tijd. Heb pijn klachten aan onderbenen en voeten en armen en handen.
En een dik gevoel met slikken.
Regelmatig ben ik erg benauwd. En nog meer opgezwollen.
Ik ben al onderzocht door een cardioloog, mn hart doet het goed. Een dermatoloog, deze denkt aan lipoedeem? ( ik denk myxoedeem) Dit wordt nog verder onderzocht. En een dietist heeft vast gesteld dat ik een iets langzamere stofwisseling heb.

Groetjes Moi

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 4 maanden geleden #12049 door tjitskeb
Beantwoord door tjitskeb in topic voorstellen
Omdat een traag werkende schildklier niet snel ontdekt wordt, tenminste er wordt niet standaard naar gezocht kan het zijn dat veel klachten op andere aandoeningen worden geschoven. Veel spier- en gewrichtsklachten vinden hun oorzaak ook in de verkeerde schildklierwerking. Het is nog even afzien wat betreft het instellen van de medicatie maar mogelijk worden je andere klachten dan ook minder.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.117 seconden
Gemaakt door Kunena