× Welkom op het SON forum!

Vertel ons wie je bent, wat je doet, vertel ons over je aandoening of waarom je op het forum bent. Onderwerpen die verder gaan als "voorstellen" worden verplaatst naar het daarvoor bestemde onderwerp.

Hallo, ik ben Nel

  • Nel122
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
6 jaren 4 maanden geleden - 6 jaren 4 maanden geleden #11882 door Nel122
Hallo, ik ben Nel werd gestart door Nel122
Hoi allemaal,

Ik ben Nel, 55 jaar, en al ruim 23 jaar hypo (hashimoto.) Dit gekregen na de bevalling van mijn jongste dochter.

In begin slikte ik de potjes thyrax, laatste jaren denk ongeveer 10 a 12 jaar heeft mijn huisarts me plots op euthyrox gezet van mercks en kamp nu al jaren met erge spierpijnen ...in de ochtend ben ik stijf, kan half uurtje zitten dan moet ik weer me bewegen... lopen is ook zo....een half uur hou ik het uit, dan pijn in bekken en knieën voeten...
Dit ook aantal jaar geleden al tegen mijn HA gezegd maar die geloofde me niet moest maar sporten zei hij..De mercks was een goedkopere versie van dezelfde pillen die ik slikte zei hij, en maakte geen verschil.
Slik dus al jaaaren pijnstillers om af en toe van die pijn af te komen.... tot ik 3 en half jaar last van mijn maag kreeg, ben toen gestopt..
Nu dus erge spierpijnen in gewrichten handen overal dus... ben laatst naar reumatoloog geweest en na onderzoek geen reuma of spierreuma wel begin van artrose... waardes waren goed van schildklier ... want ik vroeg haar komt het dan door euthyrox of dat ik schildklier patient ben? volgens haar absoluut niet mogelijk en moest maar naar Fysiotherapie..om de spieren sterker te maken..nadat ik haar heb gezegd dat ik iedere dag een uur step??...Wel had ik tekort aan vit D dus ik slik nu die vit erbij.
Al jaren denk ik zelf dat het een soort rest verschijnsel is van het schildklierpatiënt zijn..maar geen ene arts wil me geloven, waardes goed dus niks aan de hand...een gevecht dus van hier tot Tokio....

Ondertussen erg pijn in mijn knieën, kan amper een half uur lopen...

Dus nu hier beland...ben jaren lid geweest van de stichting SN, helaas abb. door scheiden op moeten zeggen.

Van de week eens hier kijken wat ik kan vinden erover, want heb ondertussen een andere HA, en die vind ik beter dan mijn vorige...

MVG Nel
Laatst bewerkt 6 jaren 4 maanden geleden door Nel122.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 4 maanden geleden #11885 door tjitskeb
Beantwoord door tjitskeb in topic Hallo, ik ben Nel
De SON geeft aardige folders uit waarin alle klachten die je kunt ervaren als je schildklier niet goed functioneert worden benoemd. Je zult zien dat er heel veel staat over spieren en gewrichten. Als je niet goed ingesteld bent, dan heb je nog steeds het risico op problemen met spieren en gewrichten. Er is zowel bij huisartsen als bij gewone internisten veel gebrek aan kennis m.b.t. schildklieraandoeningen, maar ook m.b.t. de ideale waarden als je schildklierhormoon slikt (van welk merk dan ook). Je schrijft dat de waarden goed zijn. Betekent dit dat je een TSH van rond de 1 hebt en een fT4 van tussen 16-18? Dat zijn ideale waarden, maar per patiënt is variatie mogelijk. Het vereist echt regelmatig onderzoek om de waarden goed af te stemmen op jouw situatie.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Nel122

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Nel122
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
6 jaren 3 maanden geleden #12227 door Nel122
Beantwoord door Nel122 in topic Hallo, ik ben Nel
mijn laatste waarde is TSH 0,49 en T 4 18.1

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.080 seconden
Gemaakt door Kunena