Blisterverpakking Thyrax met BPA?

  • Guard
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
5 jaren 9 maanden geleden #12717 door Guard
Blisterverpakking Thyrax met BPA? werd gestart door Guard
Ik heb hier onlangs ook al een post gedropt vanwege de instabiliteit van de nieuwe Thyrax die in april 2017 weer op de markt kwam. Ik hoor van veel lotgenoten dat zij dit zo ook zo ervaren. Even los van de klachten is de instabiliteit ook in mijn bloedwaarden waar te nemen. De Thyrax loopt rap terug (in circa 6 weken) waardoor ik steeds moet ophogen en eenmaal minimaal opgehoogd weer aan het hyperen en ik ben nu op zoek naar de reden.

Zou het kunnen zijn dat de blisterverpakking gemaakt is van plastic? Ik weet dat sommige verpakkingsmiddelen de chemische stof BPA bevatten en dat betekent dat de hormoonhuishouding verstoord kan worden. BPA is een xeno-oestrogeen (bootst natuurlijke oestrogenen na maar is chemisch). Dit kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken, waaronder wellicht ook de instabiliteit van de thryax zelf.

Ik heb 40 jaar geen klachten gehad met Thyrax in het glazen potje van Organon, sinds de blisterverpakking van Aspen is dat anders. Ik druk ze nu dan ook uit in glazen jam potjes.

De bijsluiter zegt dat de samenstelling hetzelfde is (dat moeten we dan maar aannemen) dus wellicht ligt het dan toch aan de verpakking?

Ik heb Aspen Medical info centre zelf gebeld maar zij verwijzen mij terug naar de arts en willen niets zeggen over de verpakking, wat ik uiterst vreemd vind. Wat verbergen zij? Op de verpakking staat in ieder geval niet vermeld dat het BPA vrij is.

Misschien kan SON er ook achter komen waar de verpakking van is gemaakt en/of daar de stof BPA in verwerkt zit? Dat zou een hoop verklaren, ook voor de Euthyrox patiƫnten, die naar ik hoor, ook niet stabiel lijken te worden. En volgens mij wordt Euthyrox ook geproduceerd door Aspen?!

Tevens valt er voor Aspen weinig te verdienen aan Thyrax en Euthyrox dus er zitten vast 'goedkopere vulstoffen' in de pillen, dat kan niet anders. Ik wens iedereen veel sterkte.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.051 seconden
Gemaakt door Kunena