Nieuwe Thyrax geeft schommelingen?! Graag reactie

  • Guard
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
6 jaren 3 dagen geleden - 6 jaren 2 dagen geleden #12713 door Guard
Hoe ervaren jullie de 'nieuwe' Thyrax?

Na het drama in 2014 (en de vele over en terug-stappen) ben ik in April van dit jaar weer terug-gestapt op de vernieuwde Thyrax. Het is zoeken naar de juiste dosering, alle 'bijwerkingen' van de Hypo en Hyper ken ik intussen wel (als CHT patient). :S

Ik begon met een ietwat hoge dosis in april (TSH: 1,5 en T4: 26)
In juni 12 mcg lager ( bloeduitslag half augustus TSH: 1,1 en T4: 21); uitstekend en eindelijk voelde ik me na jaren weer top!
MAAR, een maand geleden hield ik ineens veel vocht vast, was intussen ook weer 7 kilo zwaarder en erg moe en overal pijntjes, ik liet me dus na 3 maanden maar weer eens prikken. Gevolg: TSH: 3.4 en T4: 21. NIET GOED! En zo voelde ik me ook niet. Ben nu weer gaan ophogen maar bevalt me helemaal niet (draaierig, slecht zicht, koud, rillerig, hoofdpijn, diarree, grieperig). Nu weet ik dat ophogen niet leuk is. Maar ik vind dit geschommel maar raar. Ook nooit gehad.

Is de nieuwe Thyrax wel stabiel?
Ik hoor van een aantal om mij heen die ook de vernieuwde Thyrax gebruiken dezelfde verhalen. Ik maak me zorgen, want ik ga echt niet (weer) over op andere medicatie, heb ik 3 keer gedaan en was verschrikkelijk. Nooit goed ingesteld geweest. Maar nu dus ook (weer) niet.
Kanttekening; ik ben wel 7 kilo aangekomen en zit ook in de peri-menopauze (menstruatie ook anders geworden), dus kan zijn dat de waarden (en de bijwerkingen) daarom schommelen (als je zwaarder wordt heb je meer medicatie nodig?), maar ik ken dus een aantal mensen die al door de menopauze heen zijn en die ook last hebben.

Heb het inmiddels gemeld bij Lareb.

Dank voor het lezen maar heel graag een reactie.
Wil graag weten of ik de enige ben die dit ervaart. Dank ;)
Laatst bewerkt 6 jaren 2 dagen geleden door Guard.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.046 seconden
Gemaakt door Kunena