ophogen thyrax

  • asha
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
9 jaren 1 maand geleden #8806 door asha
ophogen thyrax werd gestart door asha
Ik heb wel problemen met het trage tempo van het ophogen: ik ben begonnen met 25 mcg., daarna 50mcg, toen merkte ik het eerste resultaat, eindelijk die forse spierpijn overal bijna weg. Helaas sporten ging helemaal niet, pijn weer terug. Ook heel moe nog. Ophogen naar 75 mcg. Waarom moet je telkens 6 weken wachten, ik ben geneigd na 2 weken op te hogen naar 100. Te proberen toch? Mijn huisarts kan ik daar beter niet in betrekken, want houdt vast aan die 6 weken.
Na 50 was TSH 6,84 (was eerst 33), en T4 = 10. Dat laatste vond ik weinig, maar de assistente vond het heel mooi!!
Ik ben nu geneigd op te hogen en dan het 6 weken met 100 aan te zien en dan bloed prikken.
Je kent toch zelf het beste je eigen lichaam?
Wie heeft nog meer de ervaring dat (matig) sporten weer verergering van klachten geeft? Heb je meer thyrax nodig als je sport dan als je niet sport?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 1 maand geleden #8807 door prutser
Beantwoord door prutser in topic ophogen thyrax
Asha, het lijkt erop dat je arts op de 'ouderwetse' manier ophoogt.

Nog niet zo lang geleden was het gebruikelijk om langzaam op te hogen. Dus inderdaad steeds wat erbij, na zes weken prikken, en dan zonodig weer ophogen.

Men is echter erachter gekomen dat het vaak mogelijk is om veel sneller op te hogen, wanneer de pati├źnt verder gezond en niet heel oud is. Soms meteen van 0 naar 100 mcg of zelfs 150 mcg. Dat is tegenwoordig gewoon protocol.

Een TSH van 6,84 bij een FT4 van 10 is natuurlijk helemaal niet mooi. Het is duidelijk ondergedoseerd. Je moet op z'n minst onder de bovenste referentiewaarde van de TSH zitten (die ligt meestal rond de 4), maar meestal kun je zelfs beter streven naar een TSH rond de 1.

Ik zou je dus aanraden om terug naar je arts te gaan, te vragen om een verdere ophoging naar 100 mcg, en hem daarbij te wijzen op het behandelprotocol. Dat vind je hier: bit.ly/NHG_Schildklierstandaard. Zoek naar het kopje 'Richtlijnen beleid bij hypothyreoïdie' en dan 'Medicamenteuze behandeling'.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: asha

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 1 maand geleden #8808 door paulet
Beantwoord door paulet in topic ophogen thyrax
Hoi Asha,
Mijn ervaring is dat sporten wel heel moeilijk is als je niet goed (te laag) bent ingesteld. Ik had het idee alsof ik door klei moest rennen. Maar ophogen omdat je sport, lijkt me niet ok, dan kan je beter een Red Bull nemen of zo. Wat je wel gaat merken, is dat als je goed bent ingesteld, sporten iets minder zwaar wordt. Bij mij is het helaas niet meer zoals vroeger, dus moet je de lat lager leggen. Maar probeer te blijven bewegen want dat schijnt goed te zijn voor je metabolisme/stofwisseling!
Succes!
De volgende gebruiker (s) zei dank u: asha

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 1 maand geleden #8811 door Johanna
Beantwoord door Johanna in topic ophogen thyrax
rednull nemen als je gewoon sport is natuurlijk nogal merkwaardig. het is so wie so erg ongezond maar dat terzijde.

Als je nog niet goed bent ingesteld merk je dat inderdaad vaak (na) bij het sporten. Maar uiteraard moet je eerst sporten om te kijken of e.e.a. (Al) wat verbetert. In dat geval: Wat kan helpen is gewoon jus dorange met water. En een rijpe banaan na het sporten

maar voorlopig lijkt het er meer op dat je achter de feiten aanloopt. Ik ben het eens met het advies van Prutser. Maak een afspraak bij de HA en lees eerst het behandelprotocol nog eens door. En wijs hem daar ook op. de assistente kan het dan wel mooi vinden maar ten eerste is ze assistente en heeft ze geen kennis van zaken (ik neem tenminste aan dat ze een doktersassistente opleiding heeft gevolgd en geen medicijnen heeft gestudeerd) ten tweede heeft ze er eigenlijk niets mee te maken en hoeft ze ze alleen maar voor te lezen. Toch?

Je bent van een hormoontekort ziek. Je kan best sporten maar wees daar relaxt in. Met een goede instelling gaat dat steeds beter! Als je met de tijd belangrijk intensiever gaat sporten kan ophogen wel degelijk nodig zijn.

Succes Johanna
De volgende gebruiker (s) zei dank u: asha

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.062 seconden
Gemaakt door Kunena