FDG PET

  • Doen
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #12439 door Doen
FDG PET werd gestart door Doen
Dag,
Sinds enige maanden heb ik een multinodulair struma met een dominante nodus. Inmiddels zijn er twee puncties gedaan waarbij er onvoldoende materiaal ter beschikking was. De schilklierfucntie is nog binnen de norm al is de T4 aan de lage kant. Mijn klachten zijn moeheid/futloos, stijve spieren/pezen. Ik heb continue het idee dat ik keelonsteking heb en het slikken is enigsinds pijnlijk. Ik heb niet het idee dat ik op één lijn zit met mijn internist (en ik ben al overgetapt naar een andere) en haar beleid is of ik ga naar de chirurg of we wachten af. Ik heb voor het laatste gekozen.

Wat mij ten zeerste bevreemd is dat ik het niet voor elkaar krijg om een andere diagnostische route te volgen en bijvoorbeeld nu in aanmerking te komen voor een FDG-PET. Dit omdat het blijkbaar lastig is om goed en voldoende materiaal uit de nodussen te verkrijgen. Ik iriteer me behoorlijk aan de wijze waarop binnen ziekenhuizen gewerkt wordt met protocollen en daarbinnen geen ruimte lijkt te zijn voor de keuze van de patient.

Mijn vraag hier is of dit wordt herkend en hoe jullie hier vervolgens mee om zijn gegaan.
Alvast hartelijk dank.
Doen

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 6 maanden geleden #12501 door kawanaziz
Beantwoord door kawanaziz in topic FDG PET
Beste Doen
ik heb 6 weken geleden puntje gedaan de uitslag was niet duidelijk. Zij hebben mij geadvisserd dat ik over 5 weken nog een keer puntje laten doen.
Vorige week weer puntje gedaan.de uitslag weer onduidelijk .zij kunnen niet vaststellen of goed of kwaad aardig is..
Dus ik moet ook operatie maken om te kijken of goed of kwaadaardig is. Ik maak zeker zorgen. Wat ik heb pijn op mij bostbeen. Ik heb al 4 jaar vermoeiheid klachten. Plus misslijk warmgevoel en afentoe koude handen en voeten.
Ik wist dat iets klopt niet in mij lichaam .ik vraag al jaren aan huisartsen om MRI scan te doen maar zij wilde niet omdat zij geloofde mijn klachten niet. Totdat zelf een knoble heb ondekt. Nu hij is 4 cm .
Ik vind het zo jammer dat de huisartsen heel vaak niet seruis de klachten aannemen.
Zij hebben gezegd jou bloedwaarde zijn goed dan hoef jij niet zorg maken.maar wat nu gehoord heb juist bij schildklierkanker meestaal de hormoonnen zijn goed..
Ik wil niet jou bang maken maar ik wou zeggen nooit luisteren naar huisartsen jij zelf degene die klachten voel nooit opgeven
Ik hoop dat met jou ook goed gaat. .
Ik wens je gezonde
Gr kawan

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.051 seconden
Gemaakt door Kunena