1. Het SON-forum hoort bij de website van de Stichting Schildklier Organisatie Nederland (SON) en is bedoeld om kennis, ervaringen en meningen uit te wisselen met betrekking tot schildklierstoornissen en de behandeling daarvan. De pagina wordt beheerd door SON en een vrijwilliger van SON die als moderator speciaal voor het forum is aangesteld.
 2. Forumbezoekers schrijven uitsluitend op persoonlijke titel, niet uit hoofde van hun beroep en niet namens SON, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 3. De onderwerpen moeten te maken hebben met bijvoorbeeld ervaringen, problemen, klachten, vragen en adviezen van en over de schildklier.
 4. Kaap geen berichten of antwoorden van iemand anders.
 5. Open niet onnodig nieuwe onderwerpen. Er is heel veel informatie te vinden op het forum, zo niet is er misschien een soortgelijk bestaand onderwerp waar je gebruik van kunt maken. De moderator heeft het recht om onderwerpen te bewerken en/of te verwijderen.
 6. Gebruik geen hoofdletters om aandacht op te eisen. Het is ook niet toegestaan om een onderwerp in alleen maar hoofdletters te typen. Dit wordt gezien als schreeuwen, en dat is niet beleefd. Ook andere karakters die aandacht vragen zijn niet gewenst.
 7. Het is niet toegestaan het forum te gebruiken voor het maken van (negatieve) reclame of de promotie van eigen website en/of producten.

  Vermelden gegevens artsen

 8. In forumberichten mogen geen adressen en telefoonnummers van artsen genoemd worden. Deze informatie kan via mail of een persoonlijk bericht uitgewisseld worden. Wanneer negatieve ervaringen met artsen ter sprake komen mag niet de volledige naam van de arts genoemd worden.

  Onderwerp

 9. Vul een dekkende omschrijving in bij het onderwerpsveld. Als een bezoeker op een onderwerp klikt moet duidelijk zijn waar het over gaat. Gebruik dus geen onderwerp als "Help" of "Ik heb een probleem", maar omschrijf je probleem.
 10. Onder het kopje voorstellen kun je jezelf voorstellen. Vertel ons wie je bent, wat je doet en een beetje over je aandoening of waarom je op het forum bent. Onderwerpen die verder gaan als “voorstellen” worden verplaatst of verwijderd.
 11. Op het SON-forum worden kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, en seksueel-georiënteerde berichten niet getolereerd. Stevige discussie is prima maar speel niet op de man of vrouw.
 12. Verder dien je je te houden aan de in Nederland van toepassing zijnde wetten en regels. Gebruikers en berichten die zich hieraan niet houden of anderszins grenzen overschrijden kunnen worden verwijderd. Dit geldt ook in geval van het herhaaldelijk niet respecteren van mede-forumbezoekers.

  Gekwetst, niet tevreden

 13. Als je je gekwetst voelt door een bericht, meld dit dan door bij het bericht de 'rapporteer' knop te gebruiken. Zo leg je je klacht voor aan de moderator.
 14. Ben je niet tevreden met de afhandeling dan kun je een klacht indienen bij SON, via het klachtformulier op de website www.schildklier.nl.
 15. Bij overtreding van de regel(s) kan de moderator het bericht zonder overleg verwijderen. Bij herhaalde overtreding zal de spammer (tijdelijk) worden geblokkeerd.

  Registratie

 16. Het forum is grotendeels openbaar. Maar om te kunnen reageren moet je je registreren. Als je je verhaal niet openbaar wilt delen, maar alleen met leden, dan is er ook een besloten deel van het forum. Dit is alleen toegankelijk voor leden.
 17. Registraties en profielen die niet worden gebruikt of niet meer actief zijn, kunnen met een 'grote schoonmaak' worden verwijderd. Eventueel eerder geplaatste berichten blijven dan wel staan.
 18. Wil je op enig moment om welke reden dan ook je profiel verwijderd hebben, neem dan contact op met de moderator via een bericht of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv sonforum

  Verwijzingen en referenties

  Het is prachtig om te zien hoe de leden van deze groep hulp vragen en antwoorden krijgen. Wees kritisch op inhoud van de antwoorden. Raadpleeg altijd deskundigen en pleeg hoor en wederhoor.  Het is voor de moderator onmogelijk alle berichten te controleren op inhoud. Dat zou de communicatie vertragen en enorm veel werk met zich meebrengen. Voor de vrijwillige moderator is dat geen optie.

 19. Beperk je bij het geven van antwoorden zoveel mogelijk tot je eigen ervaringen. Vermeld indien nodig een link of verwijs naar wetenschappelijk evidence based onderzoek of de bron.

SON is niet verantwoordelijk voor de adviezen die hier gegeven worden. Gebruik je gezond verstand en overleg wijzigingen in je behandeling (ook ' alternatieve' behandelingen en zelfmedicaties) altijd met je behandelend arts. 

Schildklier Organisatie Nederland (SON), www.schildklier.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.