Toch kanker... en nu?

  • roosjes
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
7 jaren 4 maanden geleden #12664 door roosjes
Toch kanker... en nu? werd gestart door roosjes
Hallo allemaal,

De uitslagen van de biopten bleven III. Gezien mijn geschiedenis (Graves van kinds af aan) is de schildklier volledig verwijderd.

Gisteren hoorde ik dat ze folliculaire schildklierkanker hebben ontdekt hierin.

Heel gek idee want het is er al uit. Over 2 weken hoor ik meer over hoe nu verder.
Dan ga ik ook al mijn vragen voorleggen maar misschien kan ik hier wat ervaringen en steun vinden.

Ik lees over uitzaaiingen in lymfen, longen en botten bij dit soort kanker. Lymfen zijn gelijk even nagekeken en lijken opgezet door de operatie dus die worden in de gaten gehouden.

Over longen en botten is niet gesproken. Hoe wordt dit onderzocht? Zou ik nog een scan oid kunnen krijgen?

2 jaar terug is mijn schildklier weer gaan werken nadat hij 10 jaar eerder door jodium volledig was plat gelegd. Zou het kunnen dat dit door de tumor? Aangezien de arts toen verbaasd was over de situatie.

Bedankt.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 4 maanden geleden #12667 door kawanaziz
Beantwoord door kawanaziz in topic Toch kanker... en nu?
Beste Roosje,
Na het verwijderen van schildklier .i.v.m kanker dan moet je schildklierhomonnen medicatie starten na twee maanden van operatie krijg je radio actieve behabdeling maar voor deze behandeling ongeveer een een week voor radioactieve joduiom wordt een speciale medicine in je bloed gespoten om de rest van schildklier cellen gevoeliger maken voor radio actieve joudiom. Nadat je joudiom heb ingenomen over vrier weken krijg je een CT scan.de bedoeling van ct scan is 1- om te kijken of de overgeblijven schildklier cellen goed de joudiom heef genomen 2- als er in andere plekken van jou lichaam schildklier cellen zij word gelijk gezien tijdens CT scan als niks word gezien dat er is geen sprake van uitzwaaeing. Want ct scan kan de stralen van radio actieve joudiom zien. Na joudiom behandeling voel erg moe.
Na joudiom behandenling moet er schildklier medicatie ingerelgd worden maar voor inregelen moet schilklier medicatie zo hoog zijn tot THS waarde 0.01 zijn de bedoeling hiervan om de rest van schildkkier onderdrukken tijdens deze medicatie voel jij ook moe. Na 6 maanden wordt jou bloed gezocht voor tg waarde TG waarde moet 0 zijn .dat betekend dat jij schoon bent.TG waarde is tumur maker. Als jij schoon bent dan uiteindlijk beint je een juiste inregelen van de schildklier medicatie.
Gr kawa

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.075 seconden
Gemaakt door Kunena