× Over psychische klachten, vitamine D, vitamine B12, coeliakie, bijnier, vitiligo, gewrichten, vasculitis enzovoorts

hashimoto en fibromyalgie

  • bep
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
10 jaren 8 maanden geleden #4773 door bep
hashimoto en fibromyalgie werd gestart door bep
Ik ben nu al een tijdje bezig om goed ingesteld te raken met thyrax vanwege de ziekte van Hashimoto.
Ik merk zeker verbetering maar blijf zoveel pijn houden in mijn spieren en gewrichten.
Ik gevraagd om een extra bloedonderzoek en gekregen.
Ik ben er nog niet maar mijn waardes worden nog steeds beter. tsh 0,450 en t4 19,8.
Op advies van de internist terug naar de huisartsen die heeft me doorgestuurd naar een reumatoloog en nu blijk ik fibromyalgie te hebben.
Zijn er meer mensen hier die dit hebben? De reumatoloog zei dat ze niet precies weten hoe het onstaat maar dat het vermoeden bestaat dat het met de hormoonhuishouding te maken heeft.
Ik weet echt even niet wat ik moet. Veel klachten zijn dezelfde als met hashimoto. Vermoeidheid, darmproblemen haaruitval etc. En welke klacht komt nu van welke ziekte?
Twee chronische ziektes, kom ik zo ooit nog uit de ziektewet. Ik ben bang dat ik de verpleging wel helemaal kan vergeten en dan moet ik omgeschoold worden.
Ik weet het echt even niet meer. Hebben anderen dit ook en wat heb je ermee kunnen doen?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
10 jaren 8 maanden geleden #4774 door Nous
Beantwoord door Nous in topic hashimoto en fibromyalgie
ha Bep, Momenteel zit ik in net zo'n situatie als jij alleen heb ik een schildklier die te snel gaat. 29 oktober moet ik naar de internist/endocrinoloog voor verder onderzoek. Net als jij heb ik heel erg last van mijn spieren en ernstige vermoeidheid. De huisarts heeft al eens aangegeven dat het fybromyalgie zou kunnen zijn vooral omdat het continu verplaatst. Nu wijten we even alles aan de schildklier, maar ik ben heel benieuwd of het daadwerkelijk straks allemaal beter zal zijn of dat we er naderhand ook achter gaan komen dat ik ook fybromyalgie heb (reuma zit bij mij in de familie) Ik wens je heel veel sterkte en als ik iets hoor in de toekomst zal ik dat zeker aan jouw doorspelen indien je dat nog niet zou weten bijvoorbeeld ;)
De volgende gebruiker (s) zei dank u: bep

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
10 jaren 8 maanden geleden - 10 jaren 8 maanden geleden #4775 door Johanna
Beantwoord door Johanna in topic hashimoto en fibromyalgie
Dag Bep,

ook ik hield met goede waardes veel pijn. Toen is mijn T 3 geprikt en die bleef te laag. Toen ik dat ging bijsliklen verdwenen de klachten. dat komt omdat je vocht kan blijven vasthouden met een te lage T3. Ook je andere klachten wijzen daar toch op. Sommige patienten hebben een probleem met de conversie.
Ik denk dat je dat zeker moet laten controleren. Ook b12 kan deze klachten geven.
Zeker omdat je nu wel heel erge scherpe waardes hebt. Sterker ik had met vergelijkbare waardes hyper EN hypo klachten.

Groetjes Johanna
Laatst bewerkt 10 jaren 8 maanden geleden door Johanna.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: bep

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • bep
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
10 jaren 8 maanden geleden #4785 door bep
Beantwoord door bep in topic hashimoto en fibromyalgie
Dank je dat vind ik een hele goede tip. Ik hen 5 november weer een afspraak bij de internist. Ik moet daar bloed voor laten prikken dus ik zal even bellen en vragen dat ze dat erbij zet. Niet geschoten is altijd mis.
En liever een lage t3 dan fibromyalgie!
Dane je wel!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
10 jaren 8 maanden geleden #4786 door Johanna
Beantwoord door Johanna in topic hashimoto en fibromyalgie
Dag Bep,

Vaak krijgen mensen met schildklierproblemen de diagnose fybromyalgie. Ik heb het zo vaak gelezen. het is gewoon heel erg als dat dus wel degelijk door je schildklier zou komen. Ook b 12 moet je mee laten prikken. B12 is meestal verlaagd bij Schildklierhormoontekort vanwege een slechte stofwisseling. Die moet met betere waardes dus echt hoger worden.

Ik had met goede waardes dus "nierproblemen" volgens de HA. Bij mij was het vocht (oedeem) dus heel erg zichtbaar in de maanden na de diagnose maar dat hoeft niet perse zo te zijn. Afgelopen maanden stopte ik met de t3 en kreeg weer diezelfde gewrichtsklachten en spierpijnen. Ik had wel iets dikkere enkels in de avond maar verder zag je niets.

best jammer dat de internist niet even gewacht heeft op goede waardes EN klachtenvrij. Overigens is niet iedere internist bekend met t3 (cytome ) behandeling l) of staat daarvoor open. Tien jaar terug was het bijna onbespreekbaar nu staan meer internisten daarvoor open.

groetjes Johanna
De volgende gebruiker (s) zei dank u: bep

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 6 maanden geleden #8126 door dubrove
Beantwoord door dubrove in topic hashimoto en fibromyalgie
Ha nous,

heeft de huisarts al eens gedacht aan acute reuma? Dit is ook een auto-immuunreactie. Ik heb het zelf jaren geleden gehad na een keelontsteking. De pijn sprong steeds van gewricht naar gewricht, soms en kwartier, soms uren lang. Bij mij werd mijn gewricht eerst koud en dan begon de pijn. Bij anderen wordt het gewricht juist eerst warm. Nederlandse artsen doen een beetje moeilijk over de diagnose van acute reuma omdat ze het zelf niet zo goed begrijpen. In andere landen schijnt het wel gewoon een geaccepteerde aandoening te zijn. Bij mij ging het na een paar maanden over, maar kreeg ik de klachten steeds terug als ik vermoeid was. Na het laten verwijderen van mijn amandelen zijn de klachten enorm afgenomen. Ik heb inmiddels hypothyreodie. Geen idee of er een link is of niet. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

sterkte!

mirte

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.099 seconden
Gemaakt door Kunena