× Over psychische klachten, vitamine D, vitamine B12, coeliakie, bijnier, vitiligo, gewrichten, vasculitis enzovoorts

wat is de juiste waarde bij Hypo?

  • Jannetje
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #12631 door Jannetje
wat is de juiste waarde bij Hypo? werd gestart door Jannetje
Beste forumleden,

Sinds afgelopen Augustus moest ik noodgedwongen overstappen naar Levothyroxine, omdat er geen Thyrax meer voorradig was.
Al meer dan 30 jaar heb ik Thyrax 50 mgr. gebruikt zonder klachten. Altijd in een potje, maar nog niet zo lang geleden in een strip. Had daar geen last van.

Nu ik die Levothyroxine gebruik, heb ik veel klachten o.a. brandende pijn op borst, pijn rechterkant (lever, gal?) pijnlijke koude en stijve handen, pijn onderbuik en rug, en erge vermoeidheid. Kortom..........ik voel me een wrak. Deze klachten had ik nooit eerder. Ik ben 81 jaar, en mijn huisarts is geneigd om het e.e.a. aan mijn leeftijd te koppelen. Ik ben het daar niet mee eens omdat deze klachten zijn begonnen bij het slikken van dat andere medicijn.
Op eigen gelegenheid ben ik gaan minderen van 50 mgr. naar 25 mgr. De pijn klachten verdwenen, maar vermoeidheid blijft. Toen toch maar weer een halfje er bij genomen. De pijnklachten zijn in een lichtere mate weer aanwezig. Ik durf géén 50 mgr. meer te gaan gebruiken i.v.m. die nare pijnen. Mijn huisarts is het daar niet mee eens.

Omdat het al die jaren goed ging, had ik weinig belangstelling voor de waarde hiervan, en weet dus ook niet of die waarde nu goed zijn.
Ik heb hier omgevraagd en kreeg dit nu.
Objectief:
TSH te hoog 10.6
T4 laag normaal 12
Diagnose:
T 86.00 Hypothyroïdie/Myxoedeem

Misschien een beetje dom, maar dit zegt mij niets. Wie kan mij hier iets meer oververtellen?
Bij voorbaat hartelijk dank.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.050 seconden
Gemaakt door Kunena