Gebruik van Maca bij Overgangsklachten

  • Manon
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 1 maand geleden #7440 door Manon
Gebruik van Maca bij Overgangsklachten werd gestart door Manon
Superfood Maca schijnt positieve effecten te hebben op diverse overgangsklachten, maar als bijwerking wordt een negatief effect op de schildklier vermeld. Mijn schildklier is 2 jaar geleden verwijderd, dus daar kan ik geen last meer van hebben. Ik slik nu dagelijks 87,5 mcg Thyrax. Heeft iemand ervaring met het effect van Maca op Thyrax?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 1 week geleden #8150 door Admin
Beantwoord door Admin in topic Gebruik van Maca bij Overgangsklachten
Het lijkt inderdaad een gevaarlijk goedje, maar vooral ook niet echt werkzaam. Het hangt van de precieze oorzaak van de struma af of het inderdaad ook ongevaarlijk is als je geen schildklier meer hebt. Als de schildklier bij gebruik van dit goede vergroot omdat het schildklierhormonen onderdrukt en daardoor de schildklier harder moet gaan werken, dan heeft dat dus wel degelijk ook een ongewenst effect op de schildklierhormonen die je slikt.
Je overgangsklachten zouden ook een effect kunnen hebben of de benodigde hoeveelheid schildklierhormoon. Je hormonale balans veranderd, onder andere je oestrogenen en dit kan betekenen dat je een nieuwe afstemming nodig hebt.
Ik zou een eventuele 'behandeling' van de overgang eerst in die hoek zoeken en deze dit goedje niet gebruiken. Het wordt zelfs giftig genoemd....

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.071 seconden
Gemaakt door Kunena