(PRE) MENOPAUZE EN INSTELLEN THYRAX, HELP!

  • Guard
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
4 jaren 9 maanden geleden #12728 door Guard
Hallo allemaal,
Ik ben al jaren niet meer optimaal in te stellen op Levothyroxine (Thyrax), wegens een fikse hormonale disbalans (pre-menopauze) waar ik al jaren inzit. Ook ben ik de afgelopen jaren circa 8 kilo aangekomen (door de vele wisselingen in medicatie (een ieder wel bekend) en nu ook de peri menopauze klachten). Ik weet zo langzamerhand niet meer of ik nu hypo, hyper of overgangs-klachten heb. Het lijkt allemaal op elkaar. Ik krijg de TSH (die voor mij nu te hoog is, tussen de 3.3 en 3.7) niet meer naar 1.0, voor mij de beste instelling, waar ik mij het lekkerste bij voel. De T4 is steeds rond de 21.
Of ik nu ophoog, of minder slik (ik zit tussen de 125 en 137,5 mcg), het wil het laatste jaar maar niet lukken om rond de 1 uit te komen.
Ook alle supplementen die ik slik en eventuele kruiden werken niet, en ik voel me belabberd. Heel veel klachten (zoals spierpijn, moeheid etc) kan ik ook wegschrijven aan de peri menopauze, mijn menstruaties zijn ook zwaar en pijnlijk, lig gewoon 2 a 3 weken per maand uit de roulatie bij wijze van. De huisarts wil niet dat ik ophoog omdat een T4 van 21 prima is. Ook afvallen lukt me niet. Als ik mijn oude gewicht weer weet te behalen dan weet ik op welke mcg ik moet zitten om mij lekker te voelen. Maar diëten werken alleen maar averechts (krijg er zelfs PDS van).
Is hormoonsuppletie een oplossing, of een spiraal? Mijn huisarts wil dat best voor mij doen maar ik ben niet zo happig op (nog meer) synthetische hormonen. Ben een CHT patiënt overigens (aangeboren schildklier afwijking). Loop nu bij de osteopaat maar dat helpt ook weinig.
Hoop op adviezen! Dank;-) :) (PS. ben al gestopt met cafeïne, alcohol en eet nu super gezond)

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
4 jaren 3 maanden geleden #12736 door dies
Beantwoord door dies in topic (PRE) MENOPAUZE EN INSTELLEN THYRAX, HELP!
Hallo Guard, wat 'n gedoe he. Zelf ben ik 48 en moest overstappen van thyrax naar euthyrox en sindsdien zo lang aan 't zoeken geweest. Heb ik nu te weinig, te veel, is 't de overgang.... Heb ik de leeftijd voor maar geen opvliegers. Wat ik lees in je verhaal is dat de huisarts je niet meer wil geven, maar je bent ook niet op de waardes waar je je voorheen goed bij voelde. Dat zou ik toch willen proberen om daar naar terug te gaan. Als je huisarts dat niet wil kan je wellicht beter naar de endocrinoloog. Die weet er echt meer van. Als osteopaat weinig verschil maakt, misschien eens naar 'n mesoloog. Die meet ook uit welke supplementen zin hebben en welke je kan laten staan. Heel veel succes en ik hoop voor je dat je snel weer wat richting voelt

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.077 seconden
Gemaakt door Kunena