× Kinderen en adolescenten met een niet-aangeboren schildklieraandoening.

Wanneer voor het eerst testen bij kind?

  • Tine
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
10 jaren 3 weken geleden #6540 door Tine
Ik ben zelf een hypo patient, net als mijn vader en zijn moeder (mijn oma). Mijn schoonmoeder is ook hypo patient (Hashimoto). Bij mijzelf weet ik niet of het Hashimoto is. Dus grote kans dat mijn dochters het ook gaan krijgen. De oudste is nu twee.

Ik heb het zelf waarschijnlijk rond mijn 20e gekregen. Diagnose op 29e.

Ik wil graag weten vanaf wanneer het verstandig is om het bij mijn dochters te gaan meten? Of wachten totdat er klachten zijn? Mijn oudste heeft momenteel wat hardere ontlasting en is niet te dik, maar zit op randje van gezond BMI. Nu is ze ook niet enorm bewegelijk, dus dat kan ook een oorzaak zijn. De ontlasting is voor mijzelf altijd een graadmeter dat ik te laag zit qua medicatie, omdat mijn darmen dan dus minder goed werken.

Nu lijkt het me geen pretje om met een twee-jarige bloed te gaan prikken en elke dag medicijnen te moeten geven, maar wil natuurlijk ook niet dat ze er last van heeft.

Is er een 'normale' leeftijd waarop de schildklier slechter gaat werken?

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
10 jaren 3 weken geleden #6549 door prutser
Beantwoord door prutser in topic Wanneer voor het eerst testen bij kind?
Er is geen 'normale' leeftijd om hypo te krijgen. Het kan op elke leeftijd. Wel is de kans dat je het hebt groter naarmate je ouder bent.

Ikzelf heb waarschijnlijk al heel jong hypo gehad. Als kind had ik een ontwikkelingsachterstand. Ik was altijd een beetje dikkig, tragig en onhandig. Mijn TSH was toen niet gemeten, waarschijnlijk omdat niemand toen op het idee was gekomen om dat te doen. Dat gebeurde pas toen ik al de twintig gepasseerd was. De TSH was toen net iets verhoogd, maar mijn toenmalige huisarts vertelde me daar niets over, dus ik kwam er pas weer later achter.

Prikken is nooit leuk voor jonge kinderen, maar ik zou het toch een keer doen. Ik zou - wat je eigenlijk al doet - ook blijven letten op mogelijke klachten/symptomen die op hypo kunnen wijzen.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Tine

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 6 maanden geleden #7690 door beeks
Beantwoord door beeks in topic Wanneer voor het eerst testen bij kind?
Ik zelf heb de ziekte van Graves. Ontdekt toen ik 27 jaar oud was. Bedandeld met de slok. Mij is toendertijd verteld dat het bij kinderen zeer zeldzaam is dat zij het aan de schildklier krijgen. Niets blijkt minder waar. Nadat mijn jongste (toen 7 jaar) zeer veel last had van motorische problemen werd ze eerst nog onderzocht op dcd (discoordinatie) ed. Pas op ons eigen verzoek werd er bloed geprikt op schildklier. Helaas bleek dat ze ook Graves heeft. Het positieve eraan is dat alle puzzelstukjes in elkaar vielen en de motorische problemen binnen 2 maanden verholpen waren. Ik denk dat ook als er maar een vermoeden is van ouders, de kinderen op schildklier geprikt zouden moeten worden. Bij onze dochter is het helaas niet stabiel te krijgen en wordt u gedacht aan de slok. (Ze is nu negen jaar)

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.050 seconden
Gemaakt door Kunena