Tijd van innemen Schildkliermedicatie

  • Rosette
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
6 jaren 1 week geleden #12637 door Rosette
Tijd van innemen Schildkliermedicatie werd gestart door Rosette
Hallo allemaal,
Waarschijnlijk neemt iedereen de schildklier medicatie een half uur voor het ontbijt in. Nu lees ik op het internet dat je het beter voor het naar bed gaan kan doen. Het schijnt dat de opname van calcium en ijzer verminderd als je het voor het ontbijt inneemt. Heeft iemand hier ervaring mee, of ooit van gehoord? Ik heb n.l. een laag HB gehalte en neem hiervoor een multivitamine met ijzer in 's ochtends bij het ontbijt.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 1 week geleden - 6 jaren 1 week geleden #12638 door Thyrannoyed
Beantwoord door Thyrannoyed in topic Tijd van innemen Schildkliermedicatie
Calcium en ijzer beïnvloeden de opname van levothyroxine in negatieve zin. Bij gelijktijdige inname zou je dus meer levothyroxine moeten slikken.
In de bijsluiter van Thyrax wordt een tijd van 4 uur genoemd, in die van Euthyrox 2 uur, die tussen verschillende ijzerhoudende geneesmiddelen en levothyroxine moet zitten.

Er zijn overigens wel meer medicijnen (en voedsel) die de opname van levothyroxine beïnvloeden. Mocht je het 's avonds in gaan nemen, dan moet je een paar uur van tevoren niet meer eten.

Als je op de juiste dosering levothyroxine bent ingesteld terwijl je al die tijd al multivitamine met ijzer slikt bij het ontbijt, zou ik niet zo maar iets wijzigen. Overleg eerst met je (huis)arts.
Laatst bewerkt 6 jaren 1 week geleden door Thyrannoyed.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.067 seconden
Gemaakt door Kunena