Vitamientjes

  • Gerdien
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Senior lid
  • Senior lid
Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #10006 door Gerdien
Vitamientjes werd gestart door Gerdien
Hey allemaal,

afgelopen week heb ik een scala van dingen weer laten prikken waaronder mijn cholesterol en suiker om te kijken of ik diabetes had. Conclusie : waar ik tussen de 3 en 5 moet zitten, zit ik op 5,1 en waar ik minimaal 1 moet hebben, zit ik op 0,9. Doen we niks aan. Wel knap is dat mijn B6 dubbel zo hoog is. Verder .... ben ik hartstikke gezond... Tja. Ik heb vooral veel pijn in mijn benen,een zwaar gevoel,alsof ik net de marathon heb gelopen. Oh ja,bijnieren waren ook goed en euh... weet ik wat ik allemaal geprikt heb, was goed. Zou dat zware gevoel van de B6 kunnen komen?? Blijkbaar. Nu dus op zoek naar een andere multi vitamine om de rest wel goed te houden maar met minder B6. Ik heb soms het idee dat er geen eind komt aan de lijst met dingen waar we op moeten letten.
Misschien handig om erbij te vermelden dat ik aan het Paleo dieet zit. Dus eigenlijk eet ik de hele dag door al spul met B6 erin en is het in een multivitamine eigenlijk niet nodig, dus kan overwegen om dingen apart te gaan slikken... Iemand ervaring? Wie slikt hier wat ? En waarom en hoeveel? :)

19 December 2014: Tsh 4,2 T4 13
30 Februari 2015: Tsh: 1,5 t4 13
TPO: 320 (was >1300)
7 Juni 2016 TSH 0.01 T4 19

(December '14: Euthyrox 112,50)
(Maart '15 : Euthyrox 118,75)
(Juni '16:Euthyrox terug naar 112,50)
(Juni '16 Euthyrox 100)

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #10501 door Christaatje
Beantwoord door Christaatje in topic Vitamientjes
Ik slik aan extra vitamines en mineralen: Vitamine B complex, Magnesium en Dagravit/Davitamon Vitamine D/K+Calcium. Op een blauwe maandag ook nog Cranberrypilletjes en visolie geslikt.

Vitamine B begon ik mee omdat ik me elke dag erg moe voelde.
Magnesium begon ik mee omdat ik pijnlijke spieren heb (schouders+nek).
En Vitamine D/K+Calcium omdat ik weinig buiten kom en ik volgens mij ergens had gelezen dat als je schildklier niet helemaal meer werkt en je het aanvult met levothyroxine, je 1 ding niet zelf meer aanmaakt (ik dacht dat dat vitamine K was).

Ik dacht dat je een overschot aan vitamine B, net zoals C, uitplaste. Maar of B6 daar ook onder valt, durf ik niet te zeggen. Ik volg geen dieet, maar vul zo nu dan bij het Voedingscentrum mijn eetwijzer in en daar zie ik dat ik redelijk vitamine en mineralen tekort heb.

Het probleem met alles apart slikken is dat je van die pillen ook weer allemaal vulspul binnenkrijgt, + je hebt een hele hele hoop pillen die je 's ochtends naar binnen moet werpen.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #10512 door prutser
Beantwoord door prutser in topic Vitamientjes

Maar of B6 daar ook onder valt, durf ik niet te zeggen.

B6 valt er niet onder, oftewel een teveel aan B6 plas je *niet* uit. Als je lang veel B6 gebruikt, kan je daardoor een overschot krijgen.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: SdHP, Eliza

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 6 maanden geleden #11049 door Hamster
Beantwoord door Hamster in topic Vitamientjes
Hey Gerdien,

Ik slik sinds begin april vitamine D3 (Divisun). De internist heeft me dit voorgeschreven voor altijd. Maar omdat de waarde eerst maar 38 was, heeft de apotheek me geadviseerd om tijdelijk 2 tabletjes per dag te nemen als een soort boost. Nou dat is gelukt. Mijn vitamine D was nu 94! Weet even niet hoe ik hier nu verder mee ga, maar dat vraag ik maandag wel aan de huisarts.We gaan nu ook de zomer tegemoet dus...
Ook slik ik sinds eind april vitamine B6. Deze was aan de lage kant, waarschijnlijk door de anticonceptiepil. En 6 boterhammen per dag haal ik ook niet...Ik wil dit over 6 weken wel laten controleren, want ik had ook begrepen dat je die niet uitplast. Maar ik slik een veilige dosering (20 mg) en volgens een vriendin gaat het langzaam.
Ik las dat jij ook zo'n last van je benen hebt. Vervelend hè? Zelf ga ik toch eens vragen of magnesium zou helpen. En ik zit te denken om naar de fysiotherapeut te gaan om te leren triggerpoints weg te masseren. Triggerpoints zitten over heel je lijf en zorgen voor spierverkortingen, met allerlei vervelende klachten.
Groetjes,

Marieke

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.080 seconden
Gemaakt door Kunena