Medicijntype

 • paulet
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Expert lid
 • Expert lid
Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #8793 door paulet
Medicijntype werd gestart door paulet
Ik ben van de nieuwe thyrax overgestapt naar euthyrox. Ik heb een buik als een luchtballon, darmkrampen en obstipatie sinds de medicijnwissel. Ik lees dat sommige mensen dierlijk schildklierhormoon gebruiken. Waarom zijn ze daarmee begonnen?
En wie slikken er lactose-vrij schildklierhormoon? (i.v.m. lactose-intolerantie, waaraan zeer veel Hashimoto's lijden, vaak zonder het te weten)
Ik kreeg een medicijnlijstje van schildklierhormonen en tabletvormen doorgelinkt van iemand (jij, Johanna?) maar ik kan dit niet meer terugvinden.
En weet iemand welk medicijntype wel en niet vergoed wordt?
Alvast bedankt :)

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #8795 door SdHP
Beantwoord door SdHP in topic Medicijntype
Paulet,

Zover ik weet is er geen onderbouwing dat zoveel Hashimoto patiƫnten lactose intolerant zouden zijn.
Hoe lang ben je al overgestapt van Thyrax naar Euthyrox? Wat was de reden voor overstap en ben je inmiddels alweer goed ingesteld?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden - 7 jaren 10 maanden geleden #8799 door Johanna
Beantwoord door Johanna in topic Medicijntype
Nee ik heb het niet gedaan.

Heb jij dan een lactose allergie?? Intolerantie wil zeggen dat je niet TEVEEL lactose kan verdragen. Maar misschien moet je gewoon meer slikken? het kan n.l. Ook een hypoklacht zijn toch? ook ik heb nog nooit gehoord dat Hashimoto patienten meer als mensen die dat niet hebben lactose intolerant zouden zijn?Johanna.

Overigens is daar vaker discussie over geweest. net zoals iedereen kan ook iemand met Hashimoto gevoelig zijn voor sommige voedingsstoffen. Niet anders om dat je gevoelig bent voor sommige voedingsstoffen als je Hashimoto hebt. net zoals een totaal uitgewerkte schildklier vernietigd door de antistoffen het weer zou kunnen gaan doen door sommige voedingstoffen niet meer te eten. Zo ja, dan mag degene die dat bij mij voor elkaar krijgt de Nobel prijs krijgen van mij....
Laatst bewerkt 7 jaren 10 maanden geleden door Johanna.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 • paulet
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Expert lid
 • Expert lid
Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #8802 door paulet
Beantwoord door paulet in topic Medicijntype
SdHP,
De reden voor mijn overstap is de vernieuwde Thyrax in blisterverpakking. Zo langzaamaan kreeg ik ongeveer 10 verschillende klachten/bijwerkingen, te lezen bij het onderwerp Thyrax duotab nieuwe verpakking.
Vandaag ben ik exact 2 weken geleden geswitcht. En vanmorgen heb ik bloed laten prikken, dus de uitslag volgt.
Ik vraag mij dus af of Euthyrox wel het goede medicijntype is voor mij, wellicht ben ik meer gebaat bij dierlijk hormoon. Dat schijnt bij veel mensen toch beter te werken dan synthetisch hormoon.
Ik meen te begrijpen dat Thyreoidum dierlijk hormoon is. En ik vraag mij af waarom mensen dit zijn gaan slikken. En of het vergoed wordt.
Wat de lactose betreft..ik kreeg een verwijzing naar Izabella Wentz en daar trof ik dus die bewering aan. Zij als dokter/apotheker met jarenlang schildklieronderzoek zal het toch wel weten, denk ik dan. Zij was zelf Hashimoto-patient en nu is ze gezond.
Ik ben geen fan van meer slikken, voor je het weet, is je schildklier kapot. Misschien dat een ander medicijntype dus meer voor mij kan betekenen..

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #8803 door Hesa
Beantwoord door Hesa in topic Medicijntype
Izabella Wentz, hashi-patient en gezond?
Door een paar jaar studie en wat vitamientjes en mineraaltjes te slikken?
Geloof dat soort verhaaltjes toch niet, is vaak geldklopperij, net als promotie om zulke boekjes te kopen.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 • paulet
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Expert lid
 • Expert lid
Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #8809 door paulet
Beantwoord door paulet in topic Medicijntype
Hesa,
Tja, natuurlijk heb je wel een punt, ik vind af en toe een link naar potten met pillen op haar site. Maar je moet het effect van een gezonde leefwijze ook weer niet onderschatten..je lichaam is wel het product van wat je naar binnen werkt.
Zelf ben ik fan van Amber Albarda..ook een ex-Hashimoto. Citaat: Aangezien 98% van al onze lichaamsatomen na 12 maanden volledig vervangen is en ons hele lijf er ongeveer 7 jaar over doet om zichzelf volledig te vernieuwen, bestaat ons lichaam dus uit alles wat we de laatste jaren naar binnen hebben gewerkt. We zijn dus letterlijk wat we eten.
Amber had een hele goede baan en heeft die opgezegd om boeken te gaan schrijven. Het geld had ze dus echt niet nodig, wel een nieuwe levensstijl. En omdat ze de effecten aan den lijve heeft ervaren, wil ze dat met zoveel mogelijk mensen delen...iets waar ik persoonlijk blij mee ben!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.093 seconden
Gemaakt door Kunena