× Nieuws en mededelingen vanuit SON

Schildklierenquête SON en HU verlengd

  • Antoinette
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
8 jaren 6 maanden geleden #10895 door Antoinette
Schildklierenquête SON en HU verlengd werd gestart door Antoinette
Landelijk onderzoek naar de Kwaliteit van leven en Tevredenheid over de behandeling en zorg bij hypothyreoïdie patiënten door de Hogeschool Utrecht. De invulperiode is verlengd.

Het vergt inderdaad wat werk, maar de schildklier is dan ook een ingewikkeld orgaan als die dwars gaat liggen!
En we willen zo veel mogelijk mensen bereiken, voor een zo goed mogelijk resultaat. Een betere behandeling van de schildklier(patiënt)! Dus doe ook mee en deel zoveel mogelijk. Bijvoorbeeld vanaf Facebook of Twitter, waar ook aandacht wordt besteedt aan deze enquête.

In deze nieuwe blog wordt verteld hoe de enquete tot stand kwam.

"'Uw TSH waarde is prima'

Vaak wordt gedacht dat als de TSH en FT4 bloedwaarden 'goed' zijn het dan ook goed gaat met de hypothyreoïdie patiënt. Toch zijn er diverse onderzoeken waaruit blijkt dat het niet zo simpel is. Uit het onderzoek van Watt et al. is gebleken dat de bloedwaarden van de patiënten die behandeld worden vaak in orde zijn, terwijl hun kwaliteit van leven is verminderd. Een deel van de patiënten heeft nog steeds klachten ondanks medicatiegebruik.

Wat enkele artsen ervan zeggen

Uit interviews met acht artsen, waarvan twee huisartsen, twee integrale geneeskundigen en vier endocrinologen, is gebleken dat de artsen het in de praktijk tegenkomen, dat patiënten nog klachten hebben ondanks medicatiegebruik. Daarnaast vinden zes van de acht artsen dat dit een groot probleem is."
Bijlagen:
Discussie gesloten.
Tijd voor maken pagina: 0.058 seconden
Gemaakt door Kunena