× Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

hashimoto en oligoklonale banden

  • dubrove
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Senior lid
  • Senior lid
Lees meer
6 jaren 10 maanden geleden #12646 door dubrove
hashimoto en oligoklonale banden werd gestart door dubrove
dag allen,

Ik zit al twee jaar in de lappenmand met een brede diversiteit aan klachten. Ik heb een diepe hypothyreodie doorgemaakt (tsh>100) en dat kwam aan het licht toen ik er (waarschijnlijk) een infectie bij kreeg en ik goed ziek werd. Omdat het steeds maar niet beter gaat ondanks dat ik al een jaar stabiel ben ingesteld op levothyroxine, ben ik onderzocht door een neuroloog. Deze heeft twee EEG's laten doen (een als ik me 'goed' voelde en een als ik me slecht voelde) + er is bloed en hersenvocht afgenomen. De resultaten van de EEG's waren volgens de brief naar de huisarts 'nog net' binnen het normaal, mijn anti-TPO is weer genormaliseerd (<33) en er zijn gespiegelde oligoklonale banden aangetroffen. Van dat laatste zei de neuroloog me dat dat inhield dat er een immuunreactie in mijn lichaam gaande was, maar gezien ik de ziekte van Hashimoto heb zou dat daar door komen.

Ik heb even gegoogled, maar ik zie geen link tussen de ziekte van Hashimoto en oligoklonale banden. Wel met Hashimoto's encephalopathy maar dat is nu juist een van de dingen waar ik op werd onderzocht en dat is het dus niet omdat de EEG normaal genoeg is plus mijn anti-tpo is genormaliseerd en ook andere waarden zijn niet verhoogd wat je wel bij die ziekte zou verwachten. Anderhalf jaar geleden is er een mri verricht (zonder contrast) en daar kwam toen niks uit behalve een klein litteken op een niet typische plaats voor MS dus dat is het ook niet niet lijkt me.

Vandaar mijn vraag: klopt het dat de ziekte van Hashimoto oligoklonale banden veroorzaakt in zowel bloedserum als hersenvocht?

Heeft iemand hier toevallig ervaring mee of kan iemand me tips geven om hier achter te komen?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.057 seconden
Gemaakt door Kunena