× Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

Bloedwaarde verschillend per ziekenhuis?

  • Mayke
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden - 7 jaren 7 maanden geleden #12383 door Mayke
Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over de reactie van mijn huisarts nav mijn laatste bloedwaarden. Eerst even iets korts over mezelf.

Sinds 2003 ben ik, na de ziekte van Pfeifer, nooit meer beter geworden. Altijd zware vermoeidheid en andere kwaaltjes. Diagnose ME/CVS gehad. In 2013 ging mijn schildklierwaarde omhoog, toen gestart met Euthyrox. Eerste behandeld door Endocrinoloog in Erasmus MC....nu door huisarts(nieuwe ivm verhuizing). Ik heb periodes dat ik me goed voel, mijn TSH zit dan rond de 1 en FT4 rond 20 Maar dit duurt vaak maar 2 maanden en dan stijgen mijn waardes weer na TSH tussen de 3-4 Iedere keer moet ik dan bij de huisartsen vechten om verhoging omdat volgens hen(zijn twee vrouwelijke artsen die afwisselen) mijn waardes goed zijn. Namelijk tussen normaal waarde 0,3 - 4,2 volgens hen.

Nu had ik vandaag een telefonisch consult met de huisarts, over mijn nieuwe bloedwaarden (TSH 4,1 FT4 15) en kreeg weer de reactie dat dit binnen de normaal waarde is. Toen ik vertelde dat de endocrinoloog me adviseerde dat ik rond de 1 moet zitten met mijn TSH. Vroeg de arts welk ziekenhuis die endorcinoloog aangesloten was. Mijn reactie: Erasmus MC. Toen reageerde de huisarts dat ze daar andere normaal waardes hanteren, dus dat dit niet te vergelijken was.

Nu vraag ik me af of dit klopt? Ik lees toch overal dat wanneer je hypotheroide hebt je ingesteld moet zijn rond de 1. Wel dat dit bij iedereen persoonlijk is, maar bij de grootste groep. En dat verhaal van die normaalwaardes per ziekenhuis?? Klinkt mij heel raar in de oren? Ben ik nou gek aan het worden?

Hoop dat jullie mij kunnen helpen....

PS ik heb een zwangerschapswens, ben 32 en toen ik in mijn ogen (TSH rond 1) goed ingesteld was. Ben ik gestopt met anti-conceptie en begonnen met oefenen
Laatst bewerkt 7 jaren 7 maanden geleden door Mayke. Reden: Miste een deel

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.044 seconden
Gemaakt door Kunena