× Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

TSH 24 T4 9 juist hyper klachten

  • Tatti
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12380 door Tatti
TSH 24 T4 9 juist hyper klachten werd gestart door Tatti
Hallo,
Ik hoop dat iemand op dit forum mij kan helpen of dat er mensen zijn die soortgelijke ervaringen hebben. Eind september ben ik bevallen van een prachtige zoon, maar al gauw werd vastgesteld dat mijn schildklier te snel werkte. Mijn huisarts heeft mij toen doorgestuurd naar een internist. Deze heeft mij na 2 maand weer bloed laten prikken, waarbij bleek dat het juist de andere kant op was gegaan en ik last had van een te traag werkende schildklier. Er is mij uitgelegd dat dit voorkan komen na een zwangerschap. Eind januari waren mijn waardes nog steeds niet goed en heeft de internist mij 50mcg Levothyroxinenatrium Teva voorgeschreven. Echter dit viel mij helemaal niet goed. Ik voelde me vreselijk onrustig. Gespannen en druk op de borst en hoofd. Pijn in schouder. Vreselijke hoofdpijn en duizelingen. Ik heb toen gevraagd of ik ook de helft mocht nemen, Hier is de internist mee akkoord gegaan. Na een maand zaten mijn waardes op TSH 24 en T4 9. Ik heb me toen zn 2 weken redelijk goed gevoeld en toen begonnen de duizelingen weer heel lichtelijk op te komen. Eind maart ben ik weer geprikt en waren mijn waardes nog steeds TSH24 en T4 9. Waarop de internist het nodig vond om op te hogen van 25mcg naar 75mcg :dry: Dit zag ik zelf helemaal niet zitten gezien mijn vorige ervaring. Maar de internist dacht dat minder niet veel zou uithalen. Tegen zijn advies in heb ik opgehoogd naar 50mcg ipv 75mcg. Maar ook dit keer meteen erg veel last van hoofdpijn, duizelingen met misselijkheid, zelfs een veel te hoge bloeddruk (167/114) en paniekaanvallen. Ook dit keer weer de internist gebeld, maar hij reageerde alsof ik gek was. Het kon namelijk niet door het medicijn of de ophoging komen en ik moest de aankomende weken maar kijken hoeveel ik zelf wou innemen maar over 4 weken weer bloedprikken en als dan de waardes nog steeds te laag waren dan moest ik maar gewoon die schildklierhormonen op die manier innemen.

Vandaag is de vierde dag dat ik helemaal niks heb ingenomen. de afgelopen 2 dagen leek ik me beter te voelen, maar vandaag weer erg veel last van hoofdpijn, duizelingen en misselijkheid. Nou moet ik er ook bij zeggen dat ik voor me gevoel ook helemaal niet de symptomen heb van een te traag werkende schildklier. Ben niet overdreven moe, heb het juist warm ipv koud, geen opstipatie, geen haaruitval, geen lage hartslag.

Weet echt niet meer wat ik moet doen. Is er iemand met advies?

Alvast bedankt.

Groet,
Silvia

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12389 door Tina10a
Beantwoord door Tina10a in topic TSH 24 T4 9 juist hyper klachten
Hallo Silvia,
Ik zou niet zelf gaan "dokteren" met medicijnen. De bloedwaarden kun je pas over zo'n 4 a 6 weken weer opnieuw bekijken. Misschien is het een idee om een ander merk te vragen en hopen dat je daar beter op reageert. Wat je moeheid betreft, ook dit is iets waar je je op kunt verkijken.
Toen er bij mij een trage schildklier werd geconstateerd had ik T4: 3,1 en TSH: 114 en "hoorde" ik ontzettend moe te zijn en dat was ik niet. (ik had heel veel vage "overgangsklachten")
Ter info: de bloedwaarden moeten zijn:
T4: 12,0-24,0
TSH: 0,30-4,20

Groet,
Tina
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Tatti

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden - 8 jaren 2 maanden geleden #12402 door SdHP
Beantwoord door SdHP in topic TSH 24 T4 9 juist hyper klachten
Silvia,

Hoofdpijn, duizelig, misselijk, moe, koud+ en hogere hartslag!, afvallen!, waren mijn hypoklachten (en nog beetje meer, als droge huid, pijnlijke ogen, een hele rits).
Mijn klachten waren ook niet typisch hypo (vooral niet de hogere hartslag bijvoorbeeld en afvallen! en de misselijkheid zou niets met schildklier van doen hebben).

Bij het ophogen kreeg ik ergere klachten. Daarom ben ik maar langzaam opgehoogd. Uiteindelijk verdwenen deze klachten.

Op je verhaal afgaand zou ik dan eerder denken dat je last hebt met het ophogen. Hoewel je waarden echt niet goed zijn, zou ik kijken of je met je internist kunt overleggen om met kleine beetjes op te hogen. Dagen overslaan zou ik echt niet doen; dan ga je schommelen in hoeveelheid schildklierhormoon en is ook niet prettig voor je lijf.
Het lijkt erop dat je schildklier blijvend aangetast zou kunnen zijn. Dan kan deze niet meer genoeg schildklierhormoon maken voor jouw lijf om allerlei processen in cellen aan te zetten.

Heel zeldzaam maakt de bijnier te weinig bijnierhormoon. Dan heb je ook ernstige klachten bij het ophogen omdat het bijnierhormoon niet genoeg aanwezig is en ook (eerst) aangvuld moet worden. Weet je of de arts je bijnieren gecheckt heeft (bloedwaarden)?

Hier kun je veel lezen over schildklierhormoon in je pil (bijv. instellen, halfwaardetijd, hoe slikken, etc..)

blog.defouw.org/weten-wat-waarom-hoe-hoeveel-wwwhh/
Laatst bewerkt 8 jaren 2 maanden geleden door SdHP.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Tatti

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12407 door vlaggetje
Beantwoord door vlaggetje in topic TSH 24 T4 9 juist hyper klachten
Hallo Sylvia,

Ik denk dat Tina gelijk heeft en dat je misschien heftig reageerd op de medicijnen. Ophoogklachten komen vaak overeen met hyperklachten.
Ik hoogde op met 1 kwart van een blauw tabletje per keer, dan na 6 weken bloedprikken en zo nodig weer met een kwartje ophogen. maar de eerste dagen bleef ik altijd wel ophoogklachten houden na een dag of drie namen die wat af.
Internisten kijken soms niet naar je klachten maar puur naar de bloeduitslagen, als je het gevoel hebt niet serieus genomen te worden dan moet je misschien iemand anders proberen.
Ik ben zelf uiteindelijk terecht gekomen bij de schildklierpoli in arnhem, daar ben ik goed ingesteld op de thyrax.
Veel succes en sterkte,

Met vriendelijke groet vlaggetje
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Tatti

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Tatti
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12408 door Tatti
Beantwoord door Tatti in topic TSH 24 T4 9 juist hyper klachten
Bedankt voor jullie adviezen :)

Ondertussen ook bij mijn psychosomatische fysio (voor de paniekaanvallen) en HA geweest en voel me nu een stuk serieuzer genomen. Via HA weer bloedonderzoeken, maar hij gaf ook al aan dat het niet vreemd was om hyper klachten te krijgen na ophoging. Ook vonden beide dat een ophoging van 50mcg in 1 keer wel erg extreem. Op advies van de huisarts nu weer met 25mcg begonnen. Vrijdag krijg ik uitslag van bloedonderzoeken en dan verdere ophoging bespreken. 6 mei weer controle bij internist, die afspraak voor nu even afwachten.

Ondertussen heb ik een afspraak gemaakt bij een orthomoluculair therapeut. Zij vertelde dat er veel mensen zijn die hun dosis opsplitsen, zodat ze minder last krijgen van hyper klachten en een dip in de middag daarmee opvangen. Is hier iemand bekent mee?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12409 door vlaggetje
Beantwoord door vlaggetje in topic TSH 24 T4 9 juist hyper klachten
Hoi, ja je kan de medicijnen in vieren delen, gaat wel een beetje lastig maar het kan wel. Ik ga morgen even zelf een pillensnijder kopen om te proberen preciezer te snijden.
Als je extreme hyperklachten blijft houden dan moet je misschien nog minder ophogen. Bij mij waren de paniekklachten ook van het ophogen. Het is best ingewikkeld om goed ingesteld te raken. De clue is goed begeleid te worden, ik heb veel gehad aan dit forum, alles wat ik ervaren heb, heb ik hier wel teruggelezen en dat maakt dat je je een stuk minder aleen voelt
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Tatti

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.069 seconden
Gemaakt door Kunena