Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

Onderwerp: Steeds dikker

Steeds dikker 4 jaren 2 maanden geleden #10273

  • Rosy
  • Rosy's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 41
  • Ontvangen bedankjes 4
Ik word maar steeds dikker, hebben anderen dit ook?
Mijn waarden zijn inmiddels binnen de referentiewaarden, de TSH was te laag 0.22 waardoor ik nu van 100 naar 87,5 mg ben gegaan met de medicatie.
De T4 is 14.
Ik beweeg inmiddels meer, voel me beter, ben daardoor actiever door de dag heen.
Ik eet minder en gezonder, snack vele malen minder dan voorheen.
Maar ik blijf even gestaag aankomen.
Ik woog altijd 62 kilo bij 172cm. Sinds de tweede zwangerschap ben ik aangekomen en dat is nooit meer echt goed gekomen. Nu ben ik inmiddels 80 kilo en ik kan het niet geloven.
Dit gewicht past echt helemaal niet bij me, ik voel me opgeblazen, vooral mijn buik is heel dik.
En mn hals verandert ook van vorm. Dikker, ik pas mn kettinkjes niet meer, de kuiltjes verdwijnen, ik had altijd een lange slanke hals. En als ik mn arm op een bepaalde manier beweeg, komt er een bult tussen schouder, sleutelbeen en hals naar boven.
Ik vraag me af wat er toch allemaal gebeurt met me?
Ervaren anderen dit ook? Heeft iemand een idee of dit 'hoort' bij een beeld van Hashimoto?
TSH 10 - 5 - 3.5 - 1.3 - 2.5 - 0.22
T4 9 - 11 - 12 - 13 - 12 - 14,3
Anti TPO 1030
Laatst bewerkt: 4 jaren 2 maanden geleden door Rosy.
The administrator has disabled public write access.

Steeds dikker 4 jaren 1 maand geleden #10391

  • ElsLammie
  • ElsLammie's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 71
  • Ontvangen bedankjes 20
Hoi Rosy,

Dat je dikker wordt komt inderdaad door de schildklier. En ik zal je waarschuwen het komt er sneller aan dan dat het er vanaf gaat...
Ik ben nu eindelijk na 2 jaar stabiel te zijn qua waarden de meeste kilo's kwijt.
Ik weeg nu nog iets meer dan 70 kilo ik ben 167cm en ik ben al 90+ kilo geweest...

Het opgeblazen gevoel, een dikke buik en een dikkere hals had ik ook. Dat van een bult als je je arm op een bepaalde manier beweegt herken ik niet maar misschien dat iemand anders dit wel herkend.

Ik hoop dat je nog meer reacties krijgt!

Groetjes Ella
Laatst bewerkt: 4 jaren 1 maand geleden door ElsLammie.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: Rosy

Steeds dikker 4 jaren 1 maand geleden #10396

  • Elly
  • Elly's Profielfoto
  • Offline
  • Junior
  • Berichten: 21
  • Ontvangen bedankjes 1
Hoi Rosy

Ik herken dit ook, en ik ben nooit zwaar geweest. (heb hashimoto)
nu weeg ik 85kg pffff...... eraf krijg ik het niet. Ik voel het in heel mijn lijf.
Ik zie er niet uit dat ik zwaar weeg, 10 kg eraf zou heel fijn zijn.
Opgeblazen buik herken ik, mijn darmen werken soms trager waardoor ik stopping krijg, of ineens weer met veel regelmaat naar het toilet moet.
Het zal wel schelen als je stabiel bent ingesteld en je waardes hetzelfde blijven.

Ik drink veel water, eet verder heel gezond en gevarieerd. Soms wordt je er moedeloos van Als het totaal niet lukt met gewicht te verliezen. Ik worstel er ook mee hoor!
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: Rosy

Steeds dikker 4 jaren 1 maand geleden #10438

  • Rosy
  • Rosy's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 41
  • Ontvangen bedankjes 4
Bedankt voor jullie reacties! Vandaag kreeg ik een echo en kreeg te horen dat m'n schildklier een heel vreemde vorm heeft, waarbij de arts wat zorgelijk keek. Verder zei hij niets, ik krijg de uitslag van de huisarts....
Ook lekker geruststellend....
De bult aan de zijkant van m'n hals was gelukkig niks zorgelijks, de echo wees daar geen bijzonderheden uit.
TSH 10 - 5 - 3.5 - 1.3 - 2.5 - 0.22
T4 9 - 11 - 12 - 13 - 12 - 14,3
Anti TPO 1030
The administrator has disabled public write access.
Tijd voor maken pagina: 0.039 seconden
Gemaakt door Kunena