Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

Onderwerp: TSH te laag?

TSH te laag? 4 jaren 2 maanden geleden #10126

  • Rosy
  • Rosy's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 41
  • Ontvangen bedankjes 4
Ik heb nu TSH 0.22 en FT4 14,3 en voel me nog steeds niet goed.
Ik voel me beter dan in het begin, dat wel, maar er zijn nog fikse pieken en dalen, nou ja, vooral fikse dalen en af en toe een piekje.
Ik ben zelf de dosis gaan verhogen, want de dokters vonden het allemaal prima zo, toen ik nog een TSH van 5 had en een FT4 van 11/12, "want dat valt binnen de referentiewaarden".
Nu zit ik op 100 mg per dag en heb nu dus bovenstaande waardes.
Ik begreep van Johanna op dit forum dat de FT4 boven de 16 zou moeten zijn, dat is dus nog nooit zo geweest.
Nu geeft de huisarts het advies te verlagen naar 87,5 mg. Ik neem aan op basis van de TSH.
Maar dan gaat de FT4 weer omlaag en ik voel me net eindelijk een beetje beter.
Wat moet ik hiermee?
Ik werk nog steeds mn contracturen, maar het wordt steeds zwaarder om het steeds weer aan te gaan, ik ben zo moe en heb zo last van mn spieren en mn lijf voelt zo vaak ontstoken van binnen. Ik ben zo traag en warrig, vergeetachtig. Ik moet me elke keer oppeppen, het komt niet meer vanzelf.
Hoe doen anderen dit?
Tips en trucs?
TSH 10 - 5 - 3.5 - 1.3 - 2.5 - 0.22
T4 9 - 11 - 12 - 13 - 12 - 14,3
Anti TPO 1030
Laatst bewerkt: 4 jaren 2 maanden geleden door Rosy.
The administrator has disabled public write access.

TSH te laag? 4 jaren 2 maanden geleden #10136

  • Johanna
  • Johanna's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum
  • Berichten: 564
  • Ontvangen bedankjes 196
Rosy,

Als ik heb gezegd dat de ft4 boven de 16 moet zijn dan heb ik mij verkeerd verwoord! Er zijn patienten die zich met een goede TSH en zon ft4 goed voelen. De meeste voelen zich echter beter bij een hoognormale ft4.

Wat echt kan is dat je hypert op een te lage TSH ( en die van jou kan zeker niet lager dan ga je hyperen) maar door een te lage ft4 nog steeds hypoklachten houdt.

Vraag of de arts ft3 mee prikt. Als hij dat niet wil vraag dan een doorverwijzing naar een goede endocrinoloog internist (die open staat voor cytomel zoek dat eerst uit )

Als hij wel de ft3 meeprikt en hij blijkt te laag zal je zeker naar een internist moeten een huisarts schrijft geen cytomel voor.

Groet Johanna.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: Rosy

TSH te laag? 4 jaren 2 maanden geleden #10141

  • Rosy
  • Rosy's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 41
  • Ontvangen bedankjes 4
Ik ben van 25 mg naar 50 gegaan, naar 65,5 en toen naar 75 en dan de stap naar 100, en die laatste stap is dus te hoog. Dus nu schroef ik op advies van de huisarts terug naar 87,5 mg.
Maar dan gaat de T4 dus ook weer omlaag, terwijl ik me er wel iets beter bij voel.
Wat levert de T3 op aan info? En ik begreep dat cytomel niet kan voor mensen met hartklachten, ik heb een hartritmestoornis, waarvoor een bètablokker.
TSH 10 - 5 - 3.5 - 1.3 - 2.5 - 0.22
T4 9 - 11 - 12 - 13 - 12 - 14,3
Anti TPO 1030
The administrator has disabled public write access.
Tijd voor maken pagina: 0.036 seconden
Gemaakt door Kunena