lapwaardes, ontregeld

 • Teeveeaa
 • Teeveeaa's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Nieuw lid
 • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 1 maand geleden - 8 jaren 1 maand geleden #12491 door Teeveeaa
lapwaardes, ontregeld werd gestart door Teeveeaa
Enkele jaren geleden een hypothyreoïdie geconstateerd, na 40 jaar. moet ik zeggen dat ik hier zelf ook debet aan ben geweest. ik kom maar een keer met dezelfde klacht en ga vervolgens zelf op onderzoek uit en kom dan met een andere klacht. misschien ligt het wel hier, of misschien ligt het wel daar aan. Jaren lang dus veel klachten gehad. Oké, gebeurd is gebeurd.
Ik ben nu erg aan het schommelen met de waardes. met de nodige klachten.
30 maart waren de waardes TSH van 0.22 en een Vrije T4 was sterk verhoog, volgens de huisarts. (Boven de range van de bovengrens)
mijn Thyrax duotabs, is verlaagd. Controle over een maand. In september weer controle. Ik vertrouw het nog niet helemaal en heb nu zelf bloed laten prikken door een erkend lab. nu is de uitslag. TSH 0.20 mU/l en de Vrije T4 pmol/l. Ben doodmoe, heb nergens zin in en nog steeds druk op het hoofd. prikkelingen in mijn voeten met lopen.
kan ik met deze waardes blijven wachten tot 19 September????
.
Laatst bewerkt 8 jaren 1 maand geleden door Teeveeaa.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 1 maand geleden #12492 door teun
Beantwoord door teun in topic lapwaardes, ontregeld
Hallo, je hebt alleen je tsh waarde vermeld en niet de waarde van je ft4, als deze erg hoog is dan zou ik zeker niet wachten tot september, maar ik vind het moeilijk om op basis van alleen deze waarde advies te geven. Helaas geef je ook alleen de tsh waarde aan van eind maart, ik zie in je tsh hier geen schommeling. Heb je nog andere waardes waarin de schommeling naar voren komt? Hoe waren je tsh en t4 eerder en hoe voelde jij je toen. Hoe waren je waardes voordat je medicatie kreeg?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 • Teeveeaa
 • Teeveeaa's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Nieuw lid
 • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 1 maand geleden #12493 door Teeveeaa
Beantwoord door Teeveeaa in topic lapwaardes, ontregeld
Hallo Teun, op de eerste plaats mijn labwaardes
30-03: TSH mU/l 0.48 Vrije T4 pmol/l 17.8 bij gebruik van 0,1125 mgr.Thyrax duotabs
08-04: TSH 0.22 Vrije T4 sterk verhoogd, ver boven de grens van 25, hier verlaagd naar 0,1 mgr. Thorax duotabs
02-05: TSH 0.20 Vrije T4 17.0

Op 30-3, voelde ik alweer dat ik tegen een enorme berg op moest lopen. Op 8-4, viel het eenieder op, dachten dat ik dronken was stond onzuiver op de benen. voelde mijn onderbenen niet, het was alsof ik op ballen liep, druk op het hoofd. dikke tong etc,. Mogelijke oorzaak gebruik van MSM poeder. Dit gestopt. MSM gebruikte ik voor de pijn in min handen. artrose en reumatische artritis

Nu een maand later moet ik zeggen dat de klachten iets minder zijn. Maar nog steeds druk op het hoofd. kort kontje, dikke tong.lopen gaat iets beter, ik voel mijn onderbenen wat meer aangestuurd worden.Maar nog steeds tegen een berg op. voeten niet veel beter. Lusteloos.

Ik begin langzaam te begrijpen, dat het erom gaat hoe je jezelf bij de medicatie voelt. Dit vind ik heel moeilijk om aan te geven daar deze klachten allemaal als een rode draad door mijn leven lopen. Zeker al 40 jaar lang. Hopelijk kun je me het een en ander verduidelijken

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 1 maand geleden #12494 door teun
Beantwoord door teun in topic lapwaardes, ontregeld
Hallo teeveeaa, als ik je uitslagen zie dan ben je nu aan hetnhyperen. Weet je ook je waarden waarop de diagnose hypothyreoidie is gesteld en hoe daarna het verloop is geweest? Ik neem aan dat je daar ook nog waardes van hebt. Zijn in die periode ook tijden geweest waaropje je beter voelde, dat zou dan eventueel de waardes kunnen zijn waar je je in eerste instantie op zou moeten richten. Maar omdat je nu net een maand verlaagd bent kan het ook zijn dat de waardes nog iets veranderen, na ongeveer 6 weken komt er stabiliteit.

Als ik nu je klachten zo hoor denk ik dat je mogelijk met je tsh nog wel wat omhoog kunt terwijl je t4 wel aardig lijkt. Dus zou je eventueel nog iets minder thyrax kunnen gebruiken. Als ik jou was zou ik overleggen om zolang je nog niet goed zit en je niet beter voelt in ieder geval om de drie maanden te laten prikken, beter nog om na aanpassing van de medicatie dit 6 wekelijks te laten doen. Dit advies vind je ook terug in de richtlijnene van de huisartsen. Dus niet pas in september.
En inderdaad luister vooral naar je lichaam. Zelf hou ik bij wat ik slik, hoe de waardes zijn en hoe ik me voel. Ik ben zelf met de hypo nog steeds niet helemaal op regel maar ik krijg wel inzicht in de verhouding waardes en me beter voelen. Misschien dat dit jou ook kan helpen om inzicht en de regie te blijven houden. Misschien ijn er op het forum andere mensen die je door langere ervaring meer advies kunnen geven. Van mij uit in ieder geval veel sterkte.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 • Teeveeaa
 • Teeveeaa's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Nieuw lid
 • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 1 maand geleden #12495 door Teeveeaa
Beantwoord door Teeveeaa in topic lapwaardes, ontregeld
Hallo Teun,
Mijn eerste TSH waarde was 11,0 en de Vrije T4 10,5 dat was eind 2012. Het instellen gaat moeizaam. Ik zal zeker je advies ter harte nemen en op het forum blijven kijken. En bedankt voor je reactie, het stelt me weer gerust.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.059 seconden
Gemaakt door Kunena