T3 en kinderwens

  • sonny
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
8 jaren 5 maanden geleden #11953 door sonny
T3 en kinderwens werd gestart door sonny
Dag!
Ik heb een vraagje aan jullie!
Ik slik op dit moment 62,5 Mg euthyrox echter heb ik nog steeds pijn in voeten en andere vage klachten. Ik heb soms toch het idee dat dit met de schildklier te maken zou kunnen hebben omdat mijn t3 laag is (net nog binnen de norm zeg maar). Mijn tsh is wel goed iets lager dan 1) en ft4 rond de 14. Nu denk ik zelf dat t misschien iets kan zijn om te starten met cytomel. Om te kijken of dit mijn klachten doet afnemen. Nu is t wel zo dat ik nog een tweede kindje zou willen echter op dit moment lukt dit ook niet met mijn lijf (spieren en voeten ed) ik durf het echt niet aan. Dus maw ik wil starten met cytomel maar stel als dit werkt hoe moet dit dan als ik me goed genoeg zal voelen om weer zwanger te willen worden? Mag je dan gewoon weer stoppen met cytomel en is dat dan niet eng? Volgende week heb ik wel een afspraak met de endocrinoloog echter zou ik ook graag van te voren info van ervaringsdeskundigen willen hebben;-) alvast heel erg bedankt!!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 5 maanden geleden #11974 door denelan
Beantwoord door denelan in topic T3 en kinderwens
Hoi Sonny,

Volgens de richtlijn is de uitgangspositie voor het starten (bij de internist) met Cytomel dat je optimaal bent ingesteld op T4. Zo klinkt het nog niet. Mogelijk is je FT4 nog te laag. Waarom word je T3 gemeten?
Als je een kinderwens hebt, is het ook belangrijk om zo optimaal mogelijk ingesteld te zijn en wordt cytomel gebruik streng afgeraden.
Heb je een overzicht van je bloedwaarden vanaf het begin van je diagnose? Kan een indruk geven of er nog ruimte is de dosering aan te scherpen.
Schijf je vragen op, voor je consult; neem desnoods iemand mee om je te ondersteunen. Neem het consult op en luister het thuis nog eens rustig na.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • sonny
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
8 jaren 4 maanden geleden #11990 door sonny
Beantwoord door sonny in topic T3 en kinderwens
Dank voor je reactie! Ik heb wel een overzicht maar kan ik nu niet plaatsen.
Ik slik nu 62,5 en ft4 ligt rond de 12.
Een jaar geleden lag deze ook rond de 12 en toen slikte ik 25. Ophogen lijkt nauwelijks effect te hebben op mijn ft4. Mijn tsh is overigens wel gezakt van ongeveer 4 naar 0,3. Vreemd toch?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.055 seconden
Gemaakt door Kunena