Herkent iemand klachten in 2de helft menst.cyclus?

  • Nijntje
  • Nijntje's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
7 jaren 11 maanden geleden - 7 jaren 11 maanden geleden #11822 door Nijntje
Twee maanden geleden werd mijn TSH-waarde voor het eerst getest en dat bleek toen 11.5 te zijn gecombineerd met een lage T4. Eindelijk een verklaring, ik ben schijnbaar hypo. Hoera! (?) Ik slik nu sinds 2 maanden Euthyrox.

Wat ik al jaren merk, en nu met de medicijnen nog duidelijker kan vergelijken, is dat mijn klachten in de 2de helft van mijn menstruatiecyclus veel erger zijn. Vanaf Cyclusdag 3-12 voel ik me met Euthyrox nu echt heel goed, maar na mijn ovulatie voel ik dat mijn energie stagneert en daarna serieus instort tot ik weer doodmoe ben. Ook mijn grote vriend obstipatie komt dan meteen weer langs.

Door elke dag mijn basale temperatuur op te nemen kan ik zien wanneer waarschijnlijk de grootste hoeveelheid Progesteron in mijn bloed zit. Dat zijn precies de dagen waarop ik me het meest moe en wazig en pijnlijk en zwaar voel, grofweg de 1,5 week voor mijn menstruatie. Als ik ongesteld word knap ik meteen een beetje op.

Herkent iemand dit? Is er een bepaald verband tussen progesteron en schildklierhormoon?

En: Kan het zijn dat het uitmaakt waar in je menstruatie-cyclus je je bloed laat prikken? Mijn bloed is nu een aantal keer geprikt en ik heb de indruk dat aan het begin van mijn cyclus mijn bloedwaarden ook echt (veel) beter zijn dan wanneer ik bloed laat prikken in de laatste 1,5 week van mijn cyclus. Heeft iemand daar ervaring mee?

Ik hoor heel graag van vrouwen die dit herkennen :)
Laatst bewerkt 7 jaren 11 maanden geleden door Nijntje.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 11 maanden geleden #11827 door mettari
Beantwoord door mettari in topic Herkent iemand klachten in 2de helft menst.cyclus?
Hoi Nijntje,

Ik heb dat ook ongv 2 weken voor mijn menstruatie dam voel ik me heel rot word ik meer benauwd last van mijn darmen extra duizelig, evenwicht verlies en ga zo maar door.

Ik ben 2 maand geleden bevallen van mijn tweede kindje ik ben zelf ook hypo (normaal gesproken) maar, nu werkt hij te snel had ik bij mij eerste ook.. eerst te snel dan langzaam .. verschrikkelijk wat dat ding je allemaal laat voelen bah!.

Ik denk inderdaad dat het door de hormonen komt bevalling.. menstruatie...ovulatie .. wij hebben helaas geen gezonde schildklier en dat merk je heel goed door de hormonen.

Hopelijk snel stabiliteit!
Veel sterkte!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #11937 door Schild_Weg
Beantwoord door Schild_Weg in topic Herkent iemand klachten in 2de helft menst.cyclus?
Ik heb juist net voor en tijdens de menstruatie last. Soms spieren, zo erg dat ik niet kan lopen. Altijd wel
extreme vermoeidheid, duizeligheid soms zelfs neiging om flauw te vallen.

Voor mij genoeg reden om dan plat te gaan en een rust moment in te bouwen.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Nijntje
  • Nijntje's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #12026 door Nijntje
Beantwoord door Nijntje in topic Herkent iemand klachten in 2de helft menst.cyclus?
Hoihoi,

Bedankt voor jullie reacties! :cheer:

Ja, bij mij is het net voor de menstruatie ook het ergst!

Ik probeerde een oorzaak te vinden, maar er lijkt niet veel over bekend. Er is wel onderzoek gedaan naar een verband tussen PMS (pre-menstrueel-syndroom) en de schildklier. De conclusie was geloof ik dat niet alle vrouwen met PMS schildklierproblemen hebben, maar dat vrouwen met schildklierproblemen die last hebben van PMS wel een soort duidelijke sub-groep vormen.

Ik heb zelf een gevoel... alsof ik in de ene helft van de cyclus meer behoefte heb aan schildklierhormoon dan in de andere helft. Maar het is onmogelijk een dosis daarop aan te passen, omdat 1 dosis in principe 6 weken inname is. Toch?

Ik hoop dat alle PMS extraatjes (meer obstipatie, vocht vasthouden, hevige buikpijn, opgezwollen, pijn bij plassen, doodmoe maar toch heel licht slapen, etc.) wat minder worden naarmate ik langer medicatie gebruik.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.061 seconden
Gemaakt door Kunena