Onderwerp: Vlaggetjes bloeduitslagen wie kijkt er even mee?

Vlaggetjes bloeduitslagen wie kijkt er even mee? 5 jaren 3 maanden geleden #11471

  • vlaggetje
  • vlaggetje's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 99
  • Ontvangen bedankjes 34
tsh 2,9 ref 0,27-4,20
T4 10,800 ref 10-19

LDL cholesterol 4,3 ref 2-4,5
HDL cholestrol 1,3 ref 0,9-1,7
Totaal cholestrol 5,9ref 1,5-6,5

Ik slik 1 witte en anderhalf blauwe, heb uchter geprikt, morgen ga ik ophogen met 1/4 blauw reageer heftig op opbouwen maar heb nog duidelijk hypoklachten, waaronder stemmingswisselingen, benauwdheid wazig zien. Voel me goed bij ongeveer t4 van 15 tsh 1,5 iemand enig idee hoeveel ik zou moeten ophogen?

Vorige keer prikken

Tsh 1,9
T4 11 ook nuchter

cholestrol heb ik totaal verstand van iemand?

Alvast bedankt met vriendelijke groet vlaggetje
The administrator has disabled public write access.

Vlaggetjes bloeduitslagen wie kijkt er even mee? 5 jaren 3 maanden geleden #11473

  • Beth
  • Beth's Profielfoto
  • Offline
  • Gast
  • Berichten: 6
  • Ontvangen bedankjes 2
Hallo vlaggetje,

Jouw cholesterol is goed; kijk maar even wat de normaalwaarden moeten zijn,


Totaal cholesterol waarde; 1.5- 6.5 mmol/l
HDL 0.9-1.7 mmol/l
LDL 2.0-4.5 mmol/l
Cholesterol /HDL < 8

Wat het ophogen betreft,daar kan ik je geen antwoord opgeven!
Want ik weet het niet,zit zelf ook in een fase dat ik dat nog moet uitproberen ,met veel geduld zal het wel lukken!
Maar als je je niet goed voelt is dat heel vervelend,ik weet wat je doormaakt,ik heb ook wel last gehad van benauwdheid maar dan deed ik het hoofdeinde van het bed iets hoger als ik ging slapen,dat hielp mij wel,ik weet niet of dat jouw ook kan helpen maar je zou het kunnen proberen!
Stemmingswisselingen heb ik gelukkig nooit gehad! ( wel andere klachten) ik heb sinds 1juni opgehoogd en ik voel nu al het verschil,krijg weer energie ben zo blij!!
Als je morgen iets gaat ophogen, gaat het hoop ik snel weer wat beter met je!

Vriendelijke groet,
Beth.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: vlaggetje

Niemand met advies over ophogen 5 jaren 3 maanden geleden #11480

  • vlaggetje
  • vlaggetje's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 99
  • Ontvangen bedankjes 34
ik had gehoopt wat meer respons te krijgen van ervaren deskundigen met een tsh van 2,9 en eet t4 van10 voel ik dat ik nog niet goed ben ingesteld maar het valt natuurlijk precies op de grens van goede refwaardes voor mensen zonder schildklier problemen,dus de huisarts vind het geen probleem.
Zou graag wat advies willen over de ophoogruimte die ik heb?

Groetjes vlaggetje
The administrator has disabled public write access.

Niemand met advies over ophogen 5 jaren 3 maanden geleden #11482

  • Henkimoto
  • Henkimoto's Profielfoto
  • Offline
  • Junior
  • Berichten: 12
  • Ontvangen bedankjes 1
Hallo, ik ben niet een deskundige in medische zin, maar wel een ervaringsdeskundige. :-)

ik heb bij de artsen steeds moeten volhouden dat (net) binnen de grenzen zitten niet garandeert dat je je goed voelt.
ik kom van extreem hoge TSH (75 ) en lage T4 (3,2). Het heeft wel een jaartje geduurd voor dat de waardes naar 2.4 en 15.6 waren gegaa. Dit was allemaal meer dan 10 jaar geleden. Het schommelde tussendoor ook nog wel, dus weer aanpassen.

nu merkte ik begin van dit jaar dat er iets niet goed was, bloedwaardes: TSH naar 6.6 en T4 15.

in overleg met ha besloten op te hogen: thyrax eerst van 0,200, naar 0,225 en na 6 weken naar 0,250
Dat zijn witte en 2 blauwe. En pas nu begin ik daar echt wat van te merken.

ik zou dus proberen in overleg (en met geduld) verder te gaan verhogen tot je eigen goede waardes hebt.
Misshien heb je iets aan deze ervaring.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: vlaggetje

Vlaggetjes bloeduitslagen wie kijkt er even mee? 5 jaren 3 maanden geleden #11483

  • vlaggetje
  • vlaggetje's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 99
  • Ontvangen bedankjes 34
Bedankt Beth en Henk, ik zoek juist tips voor mensen die zelf bv hasimoto hebben omdat de medici er te makkelijk over doen.
Alles wa binnen de ref waardes valt is prima, ik voel het zelf wel aan als er iets niet goed gaat maar het is soms fijn om bevestiging te krijgen juist van ervaringsdeskundigen.
Ik ga door met ophogen van dat ene kwartje en dan na zes weken weer bloedprikken om te kijken of het beter gaat

Vriendelijke groet
The administrator has disabled public write access.

Vlaggetjes bloeduitslagen wie kijkt er even mee? 5 jaren 3 maanden geleden #11484

  • Hamster
  • Hamster's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 89
  • Ontvangen bedankjes 19
Vervelend he dat artsen zo makkelijk doen over die waarden. Mijn ha vond een TSH
van 4,3 nog prima. Ik heb hem moeten vertellen dat die rond de 1 moet zijn als je
tabletjes slikt. Maar de afgelopen jaren is die waarde steeds meer opgelopen. Pas
toen de TSH 4,8 was, vond hij het niet meer goed en wou hij mij gelijk 75 mcg extra
Euthyrox geven :dry:
Ik hoop dat je je gauw beter gaat voelen.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: vlaggetje
Tijd voor maken pagina: 0.056 seconden
Gemaakt door Kunena