Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1
  • 2
  • 3

Onderwerp: T3 meting

T3 meting 5 jaren 1 maand geleden #11052

  • PCG
  • PCG's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 40
  • Ontvangen bedankjes 2
Goedenavond allemaal,

Heb even advies nodig. Ben al een paar maanden ( oktober 2014)bezig met Euthyrox slikken,
elke zes weken prikken enz enz. Anti TPO = positief!
Zo ook afgelopen week weer en nu heeft de huisarts voor het eerst ook op T3 laten prikken.

Uitslag na zes weken 62,5 mcg Euthyrox is nu:
TSH 1,73 (0,35-5,50).
FT4 16,8 (10-22)
T3 1,2 (1,34-2,73) is iets verlaagd.

Zou de T3 ook stijgen als ik iets meer bijv. 68,5 mcg Euthyrox inneem? Heb er nog wel ruimte voor en misschien
dat ik mij net wat beter ga voelen.
Vind het jammer dat er nooit eerder is geprikt op T3.

Alvast bedankt en een fijn weekend.
The administrator has disabled public write access.

T3 meting 5 jaren 1 maand geleden #11053

  • Johanna
  • Johanna's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum
  • Berichten: 564
  • Ontvangen bedankjes 196
Dag,

Ewn logisch gevolg is dat als je ophoogt ook de ft3 zal stijgen. Die is inderdaad erg laag.

je kan ook licht gaan hyperen op meer. Als je voorzichtig met een 12,5 Mcgr ophoogt merk je dat vanzelf. Zodra je weer teruggaat naar je oude dosis zijn de hyperklachten ook weer snel weg is mijn ervaring. je zal toch even moeten proberen of je je met meer beter gaat voelen?

Zou de ft3 even blijven volgen en bij blijvende klachten (en een blijvende lage , te laag of laag normale ft3) een verwijzing vragen voor een endocrinoloog.

Johanna.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: PCG

T3 meting 5 jaren 1 maand geleden #11054

  • Hamster
  • Hamster's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 89
  • Ontvangen bedankjes 19
Goedenavond PCG,

Eerlijk gezegd verbaas ik mij er ook steeds over dat er zelden naar mijn T3 wordt gekeken. Vooral omdat
vrij T3 toch het meest actieve hormoon is. In maart heeft de huisarts T3 een keer laten onderzoeken op mijn
verzoek. Vrij T3 kon niet bij het lab. Mijn T3 was 1,5 (1,0 - 2,8). Dit vond ik wel laag, want ik was eigenlijk hyper
met een TSH van 0,18. Met een hogere dosering Euthyrox krijg je denk ik niet automatisch een hogere T3, maar je kunt het wel proberen, want je TSH mag nog wel wat omlaag. En je wat beter gaan voelen, is veel waard :)

Ik heb om een verwijzing naar de internist gevraagd, want ik wilde graag een combinatie van T4 en T3 gaan slikken.
Maar helaas geloofde die internist daar niet in en hij was ook helemaal niet geïnteresseerd in mijn T3 :(

Voor jou ook alvast een fijn weekend.
Laatst bewerkt: 5 jaren 1 maand geleden door Hamster. Reden: Er staat per ongeluk een icoontje waar 2,8 moet staan.
The administrator has disabled public write access.

T3 meting 5 jaren 1 maand geleden #11055

  • Hamster
  • Hamster's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 89
  • Ontvangen bedankjes 19
Even voor de duidelijkheid: er staat per ongeluk een icoontje B) waar 2,8 moet staan.
The administrator has disabled public write access.

T3 meting 5 jaren 1 maand geleden #11056

  • Johanna
  • Johanna's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum
  • Berichten: 564
  • Ontvangen bedankjes 196
Natuurlijk stijgt je t3 als je meer ft4 slikt! Waar baseer jij op dat dat niet zo zou zijn??!

De vraag is bij PCg of het voldoende is.

Overigens jouw ft3 was goed. Ook als je minder slikt zal hij nog steeds keurig in die referentie waarde vallen.

PCG zit ONDER de laagnormale waarde. Uit ervaring weet ik dat je dan gewoon veel klachten houdt. Je moet een voldoende hoge ft4 hebben om voldoende ft3 te kunnen aanmaken. Dat is ook de reden dat patienten die hormoon slikken zich vaak beter voelen bij die hogere ft4 . Je moet compenseren. Je verspilt meer Ft4.

Je schildklier maakt ca 20 % van dat actieve hormoon aan als je gezond bent. Een zieke dus minder. Dat is de eerste. Je lichaam zet de rest van het benodigde ft3 om uit de ft4 in je lichaam en met oraal slikken is dat anders als wanneer je een gezonde schildklier hebt.

soms "doet" de Hashimoto ook wat met de enzymen die voor die omzetting zorgen. (Conversie probleem) . Je hebt dan voldoende ft4 (bij meer ga je hyperen) maar maak nog niet voldoende ft3 aan. Je TSH en ft4 zijn dan goed. Maar je houdt klachten. In dat geval kan een combinatie therapie met synthetische ft3 uitkomst bieden. Een kleine toevoeging kan dan "het" verschil maken. Dat heeft weer zijn eigen problemen (de ft3 piekt als je het inneemt is direct in je lijf) je moet de dosis in 2 keer innemen. Je moet uitvinden hoe laat de tweede dosis (bij te laat kon ik niet inslapen) Je moet bij een goede behandelaar zitten. En je moet zeer zeker een arts hebben met verstand van zaken. Soms wordt er 25 Mcgr ineens voorgeschreven. Dat wordt je echt knettergek :-) Echt met 6,25 verdeeld over 2 keer beginnen. Kortom het is soms de enige manier om je "goed" te voelen maar als je lijf het zelf niet kan.....

Johanna.

Johanna.
The administrator has disabled public write access.

T3 meting 5 jaren 1 maand geleden #11085

  • Hamster
  • Hamster's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 89
  • Ontvangen bedankjes 19
Het kan toch zijn dat je T4 niet goed omzet in T3? Eigenlijk precies wat jij nu ook beschrijft
in jouw uitleg over het conversieprobleem.
Ik had gehoopt op een internist die mij een combinatietherapie voor zou schrijven waar
ik een goed gevoel bij zou hebben. Maar hij schreef mij 150 mcg Euthyrox en 2 maal 12,5 mcg
Cytomel (ik slikte 182 mcg Euthyrox). Ik ben hier niet aan begonnen :(
The administrator has disabled public write access.
  • Pagina:
  • 1
  • 2
  • 3
Tijd voor maken pagina: 0.054 seconden
Gemaakt door Kunena