× Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

Verloop van de Ziekte van Graves

  • Hypertype
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
6 jaren 10 maanden geleden - 6 jaren 5 maanden geleden #12645 door Hypertype
Verloop van de Ziekte van Graves werd gestart door Hypertype
Nadat bij mij de ziekte van Graves was vastgesteld in mei 2014 zijn we nu inmiddels ruim 2 1/2 jaar verder. (voor het begin van mijn verhaal lees eerst: Zoete smaak in mijn mond (hyperthyroidie)
UPDATE:
Ik kom net bij de endocrinoloog vandaan en ik had hem al bijna een jaar niet meer bezocht. Sinds juli 2015 zijn we ineens gestopt met de medicijnen om te zien hoe of de schildklier zich zou houden. We hoopten dat deze 'in remissie' zou gaan. In augustus 2015 heb ik nog een laatste keer bloed gegeven en gelukkig bleven de waarden constant. Je bent echter niet zomaar van de ziekte af.
Ik heb een aantal dingen in mijn dagelijks menu veranderd. Behalve dat ik geen jodium mocht, heb ik ook suiker geschrapt en ben iedere dag vers gemaakte 'kefir' gaan drinken, vergelijkbaar met karnemelk. Ik wilde iets doen aan mijn immuunsysteem. Mijn arts schreef mij Vitamine B12 voor (een maand wel nemen dan weer een maand niet enz.)
In februari 2016, een half jaar later, weer een keer controle. De schildklier hield zich goed met waarden waar ik helemaal blij van werd en we hebben afgesproken om elkaar pas aan het eind van het jaar weer te ontmoeten. Ben in september 2016 begonnen met drie maal wekelijks pilates/yoga.
Januari 2017: Nadat ik bloed gegeven had en een echo had laten maken van mijn schildklier, bleek dat mijn schildklier nu steeds langzamer gaat werken. Ook lijkt de schildklier ietsje 'gekrompen' ten opzichte van mei 2014. Mocht dit zo doorgaan, zal ik wellicht toch een schildklierhormoon moeten gaan slikken. Ik ga over een half jaar nogmaals bloed laten prikken en in januari 2018 (of eerder indien nodig) moet in wellicht toch aan de medicijnen. Ik voel me verder goed en kan weer gewoon alles met jodium gaan eten. Hoop niet dat ik dan weer ga 'hyperen'..... ;)
Inmiddels is het juni 2017 en aangezien ik erg nieuwsgierig was naar de waarden ben ik bloed gaan geven. Wat bleek, de schildklier is toch weer sneller gaan werken. Joepie! Ik ben op de goede weg met een dieet zonder suiker, zuurdesembrood, een glas karnemelk elke dag, gejodeerd Himalayazout en mijn 3 keer in de week yoga/pilates. Heb met de arts afgesproken over een half jaar nog eens langs te komen voor een bloedafname. Ik ben ook ietsje gewicht kwijtgeraakt en voel me goed. Wordt vervolgd....
Laatst bewerkt 6 jaren 5 maanden geleden door Hypertype. Reden: Update van situatie

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.054 seconden
Gemaakt door Kunena