× Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

Behandeling te snel werkende schildklier

  • Johanna62
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 2 maanden geleden #12452 door Johanna62
Behandeling te snel werkende schildklier werd gestart door Johanna62
Ik, Johanna vrouw van 53, had sinds oktober 2015 de ziekte van Graves. Ben op 28 december geopereerd waarbij gehele schildklier is verwijderd. Andere optie was er niet ivm zwaar allergische reacties Strumazol en nog een ander medicijn waardoor ik in rolstoel belandde omdat ik niet meer kon lopen doordat mijn gewrichten niet meer functioneerde.
Ik wil graag mijn ervaringen hier delen om andere patienten te wijzen op de bijwerkingen die ik heb ervaren en waar je misschien iets aan hebt.
Opname zou 3 tot 4 dagen duren zodat ik lekker thuis zou zijn met Oud & Nieuw, en aangezien ik een eigen bedrijf heb vond ik dat n goed plan. Uiteindelijk 11 dagen in het ziekenhuis gelegen vanwege een onmeetbaar laag Calciumgehalte. Aangezien men vergeten was mij te zeggen dat ik aan moest geven wanneer ik tintelingen voelde dit te melden is het gehalte zo laag gezakt dat ik spierstuipen heb gehad wat een afschuwelijke ervaring was. Je hebt geen controle meer over je spieren en laat alles lopen letterlijk & figuurlijk, ook was ik zeer angstig. Ik werd direct aangesloten aan infuus met Calcium en na een half uur ging het beter.
Na ongeveer een dag was al het fut uit mijn lijf verdwenen en kon niet meer lopen of me zelf wassen. Met rolstoel en zuster werd ik naar de dichtsbijzijnde douchecel gereden waar ik onderuit ging en mijn handen en onderkaak in een spastische kramp raakte wat zeer pijnlijk was, vervolgens weer aan Calcium infuus en na een uur ging alles weer goed. Uiteindelijk dagen aan infuus gehangen en langzaam aan overgegaan op 12 actieve vitamine D tabletten en 5x500mg calcium kauwtabletten per dag. Na een paar dagen kon ik zelf weer wat doen.

Dit is inmiddels na maanden overgegaan op nog maar 1 calcium kauwtablet per dag omdat ik heel veel bijwerkingen kreeg zoals harde ontlasting, diverse zware transpiratie aanvallen per etmaal, zwaar schommelende bloedsuikerspiegel (3.5> 10 binnen 1 uur) en omdat Calcium waarde in bloed op peil blijft. Gelukkig zijn mijn bijschildklieren 'wakker' geworden na de operatie, deze zijn beide behouden.
De tintelingen en futloosheid komen langzaam terug voel ik maar moet volgende week weer bloedprikken.......
Tevens is tijdens operatie de stembandzenuw licht beschadigd geraakt en had ik na operatie een paar dagen niet mogen praten maar dat werd door verpleging niet verteld vandaar dat ik nu nog steeds veel hinder daarvan ondervindt.

Heb ook oogziekte Graves maar daar moet ik geduld mee hebben wordt geadviseerd door oogarts nav diverse oogonderzoeken/testen.

Aangezien ik nu ook last krijg van oedeem en bloedsuikerspiegel rond 4.0 blijft hangen wil internist kijken of het een optie is om een hongerproef te doen, 3 dagen ziekenhuisopname zonder eten en vele metingen, heeft iemand hier ervaring mee?
Inmiddels zijn alle mogelijke waardes geprikt en heb 24 uurs urine ingeleverd maar daarvan nog geen uitslag, en heb dagenlang glucose geprikt.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.054 seconden
Gemaakt door Kunena