Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

Onderwerp: Waardes TSH/FT4

Waardes TSH/FT4 5 jaren 2 maanden geleden #9954

  • PCG
  • PCG's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 40
  • Ontvangen bedankjes 2
Hallo SdHP,

Zij kan 10 april bij de internist terecht.

Ben benieuwd!
The administrator has disabled public write access.

Waardes TSH/FT4 5 jaren 2 maanden geleden #9967

  • SdHP
  • SdHP's Profielfoto
  • Offline
  • Gold
  • Berichten: 230
  • Ontvangen bedankjes 119
Dag PCG,

Fijn, ze zal vast verder onderzocht worden dan. Gelukkig duurt het niet meer zo lang voordat ze terecht kan.
Succes!
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: PCG

Waardes TSH/FT4 5 jaren 2 maanden geleden #9989

  • PCG
  • PCG's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 40
  • Ontvangen bedankjes 2
Hallo SdHP

Het wordt 10 mei, dan krijgt ze de arts ass van de endocrinoloog.

Het duurt wat langer maar dan heeft ze de endo die weet er toch meer
vanaf dan een internist.
The administrator has disabled public write access.

Waardes TSH/FT4 5 jaren 2 maanden geleden #10013

  • SdHP
  • SdHP's Profielfoto
  • Offline
  • Gold
  • Berichten: 230
  • Ontvangen bedankjes 119
Dag PCG,

Lijkt me heel goed, wel langer ja maar wel de superspecialist op gebied van de hormonen.
Succes (samen) en laat nog eens weten wat de bevindingen waren.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: PCG

Waardes TSH/FT4 5 jaren 1 maand geleden #10286

  • PCG
  • PCG's Profielfoto
  • Offline
  • Senior
  • Berichten: 40
  • Ontvangen bedankjes 2
Hier nog even een update qua waarde.

Afgelopen maandag heeft ze nuchter geprikt en was de TSH 0,07 en de FT4 10,4

Ook haar HbA1c was 42mmol/m (normaalwaarde 20-42) Glucose 6.0 ( normaalwaarde 3,5-6.0) Hoort dit ook bij een sub. Hyper??

Inmiddels heeft ze een 24 uurs meting gehad voor de ritmestoornissen en daar moet ze voor naar de cardioloog.
Huisarts gelooft niet echt dat dit door haar schildklier zou komen!


Wat denken jullie?
The administrator has disabled public write access.

Waardes TSH/FT4 5 jaren 1 maand geleden #10288

  • prutser
  • prutser's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum
  • Berichten: 455
  • Ontvangen bedankjes 163
Voor zover ik weet is er geen relatie bekend tussen een subklinische hyper aan de ene kant en een hoge HbA1c en glucose aan de andere kant. (Overigens, HbA1c is eigenlijk ook glucose, maar dan het gemiddelde over de laatste paar weken.)

Afgelopen maandag heeft ze nuchter geprikt en was de TSH 0,07 en de FT4 10,4
Het is hetzelfde beeld als bij de eerdere meting: een erg lage TSH maar een FT4 die dan niet hoog, maar juist laag is. Dat past eigenlijk niet bij een actieve nodus (toxische adenoom) zoals SdHP dat noemt. Want in dat geval zou je juist een hoge FT4 verwachten.

Je zou daarom ook kunnen denken aan een probleem met de hypofyse, dat is de klier die de schildklier aanstuurt door het aanmaken van TSH. Het lijkt er een beetje op dat de hypofyse geen zin heeft om TSH aan te maken. De TSH is daardoor laag, maar de FT4 ook, want de schildklier krijgt maar weinig prikkels om FT4 aan te maken.

Er kan natuurlijk ook nog heel goed een andere oorzaak zijn.

Ik denk dat het heel verstandig is dat een endo hiernaar kijkt, want dit ziet er zeker niet uit als een standaardgeval.
Laatst bewerkt: 5 jaren 1 maand geleden door prutser.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: PCG
Tijd voor maken pagina: 0.044 seconden
Gemaakt door Kunena