× Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

Waardes TSH/FT4

  • PCG
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
Lees meer
6 jaren 1 maand geleden #9837 door PCG
Waardes TSH/FT4 werd gestart door PCG
Hallo allemaal,

Heb even een vraag voor mijn zus.
Zij heeft in 2001 nodussen gehad op/in haar schildklier, is ook bij de internist geweest toen.

Nu 2015 heeft zij last van o.a hartritmestoornissen.

Haar waardes zijn TSH 0,04 (0.35-4.94)en FT4 11,4(9-19)
Arts zegt alles is binnen de normen, maar heeft zij nu geen subklinische
Hyperthyroïdie.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 1 maand geleden #9838 door prutser
Beantwoord door prutser in topic Waardes TSH/FT4
PCG, je ziet dat de TSH niet binnen de normen ligt, maar erg laag is. Dat wijst dus op subklinische
hyperthyroïdie en dat zou die hartreitmestoornissen kunnen verklaren.

Maar het vreemde is dat de FT4 laagnormaal is. Je zou bij deze TSH een veel hogere FT4 verwachten.

Zijn er ook oudere uitslagen? Ik ben benieuwd naar eerdere combinaties FT4 en TSH. Misschien is het dan een beetje te begrijpen.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: PCG

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • PCG
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
Lees meer
6 jaren 1 maand geleden #9839 door PCG
Beantwoord door PCG in topic Waardes TSH/FT4
Goedemorgen Prutser,

Bedankt voor het antwoord.
Heb haar al gevraagd om alle waardes bij huisarts en internist op te vragen.

De lage FT4 vind ik ook apart :unsure:
Dus zodra ik dit weet wordt het vervolgd of komt
ze misschien zelf op het forum.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: prutser

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 1 maand geleden #9841 door Hesa
Beantwoord door Hesa in topic Waardes TSH/FT4
Gebruikt zij nog een ander medicijn voor haar schildklier, bijvoorbeeld cytomel?
De volgende gebruiker (s) zei dank u: PCG

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • PCG
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
Lees meer
6 jaren 1 maand geleden #9842 door PCG
Beantwoord door PCG in topic Waardes TSH/FT4
Hallo Hesa,

Zij gebruikt helemaal niets voor haar schildklier.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 1 maand geleden #9945 door SdHP
Beantwoord door SdHP in topic Waardes TSH/FT4
Dag PCG,

Het zou misschien kunnen zijn dat er sprake is van een actieve nodus (toxische adenoom), een knobbeltje in de schildklier die uit zichzelf schildklierhormoon gaat maken zonder zich iets aan te trekken van de TSH. Zeg maar een gebiedje dat een beetje de kluts kwijt is en zeer productief op eigen houtje hormonen gaat maken. Een rebels groepje cellen ahw.

Soms zie je dan dat de T3/FT3 hoger is.

Is je zus nu ook bij een internist geweest?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.103 seconden
Gemaakt door Kunena