× Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

klachten na bevalling

 • Csw
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Nieuw lid
 • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 8 maanden geleden #9734 door Csw
klachten na bevalling werd gestart door Csw
Hallo,
Ik stel mij even voor :). Net 6 maanden moeder van een zoontje en alles gaat goed. Behalve dan dat ik nu ongeveer een maand (of misschien wel langer) klachten blijf houden en denk aan schildklierproblemen. Mijn waarden zijn pas getest en daar kwam een TSH van 0,1 uit. T4 was wel normaal denk ik met 18 maar T3 van 5,5.
Huisarts vindt alles normaal, maar ik voel me allesbehalve goed.
Komt dit iemand bekend voor?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 8 maanden geleden #9735 door mettari
Beantwoord door mettari in topic klachten na bevalling
Hoi Csw,

Gefeliciteerd met jouw zoontje.

Tsh 0,1 is richting hyper dan werkt je schildklier wat te snel.

Nadat ik was bevallen bijna 2 jaar terug werkte mijn schildklier te snel uiteindelijk na een hele strijd is hij rustiger geworden en ben ik beland bij Hashimoto ( traag werkende klier).

Wat voor klachten heb je ?
Slik jij schildklierhormoon?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 • Csw
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Nieuw lid
 • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 8 maanden geleden #9736 door Csw
Beantwoord door Csw in topic klachten na bevalling
Hoi Mettari,

Jij bent dus al een paar stappen verder?
Ik gebruik (nog) niks. Maar sinds een tijdje last van van alles. Begon met stress, maar met maag klachten, vermoeidheid, stijve en pijnlijke spieren en een snelle hartslag waardoor ik weer stress etc....
De huisarts wil nog niks doen...maar de klachten blijven.
Hoe is dat bij jou verlopen?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 8 maanden geleden - 8 jaren 8 maanden geleden #9739 door mettari
Beantwoord door mettari in topic klachten na bevalling
Het kan zijn dat het vanzelf overgaat bij jou. Wanneer ga je weer bloedprikken?

Bij mij is het gewoon dikke pech mij moeder heeft een traag werkende schildklier en zodoende hebben ik en mijn zussen dit geerft op een bepaalde leeftijd. Alleen bij mij is het anders verlopen.

Na de bevalling ongv anderhalf maand later begon ik heftige aanvallen te krijgen. Kreeg plots benauwd gevoel van stikken duizelig, hart tekeer wazig zien. Toen na de huisarts gegaan ( mijn internist was met vakantie) werd afgedaan als paniekaanval (wat ik ook kreeg door de klier).. het is een heel lang verhaal om het kort te houden.

Ik ben een jaar lang erg ziek geweest. Duizelig benauwd, paniekaanvallen, pijn en steken bij mij hart, druk op de borst, vlekken voor mijn ogen zien, slapende armen en benen, gevoel om te vallen evenwichtsverlies en ik kan er nog 20 bij noemen. Bij een snel werkende had ik iets andere klachten dan bij een trage. Psychisch was ik een wrak elke dag angst. Werd doorgestuurd na psychiater wou mij aan de antidepressie zetten ik wist dat ik niet depressief was en wou de medicijnen ook niet. Nu loop ik bij de psycholoog wat mij ook goed heeft gedaan.

De schildklier kan zoveel met je doen ik was een nuchter vrolijk persoon kende geen angst.

Het gaat nu wat beter dan jaar geleden ik ben nog niet goed ingesteld dagelijks nog klachten gelukkig niet zo heftig als toen, ik ben nu 2 jaar verder bijna maja elke lichaam reageert anders.

Ben nu ook 9 weken zwanger van mijn 2de dat geeft ook allerlei klachten ;-).

Ik heb gelukkig een hele goede lieve internist die veel moeite voor mij doet.

Mocht je zo rot blijven voelen dan moet je gewoon terug gegaan je hebt ook een kind om voor te zorgen en dat is echt moeilijk wanneer je schildklier niet mee werkt!

Heel veel sterkte!
Laatst bewerkt 8 jaren 8 maanden geleden door mettari.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 • Csw
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Nieuw lid
 • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 8 maanden geleden #9740 door Csw
Beantwoord door Csw in topic klachten na bevalling
Dankje voor jouw verhaal! Ik kan me voorstellen dat het een hele moeilijke periode is geweest :( .
Gefeliciteerd ook met jouw zwangerschap! :woohoo:

Na mijn keizersnede was ik ook even van de kaart en werd er met een waarschuwende vinger over postnatale depressie gesproken. Terwijl ik zeker wist dat het echt niet zo was. Ik denk achteraf dat de schildklier misschien al wat langer speelde...
Ook hier dus een snelle hartslag, pijn op de borst, steken en pijnlijke spieren. Mijn haar is ook erg droog. ..maar dat is dan nog het minste :).

vanwege mijn leeftijd denken we al over een tweede kindje, dus wil ik wel weten of er iets aan gedaan moet worden. Ik zal toch de huisarts eens proberen te overtuigen.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 8 maanden geleden #9741 door SdHP
Beantwoord door SdHP in topic klachten na bevalling
Dag Csw,

In het eerste jaar na de bevalling kan een schildklierontsteking ontstaan (soms met heftige klachten, soms met nauwelijks klachten of die afgedaan worden als veranderingen na de bevalling). Zoals je in onderstaande link kunt lezen komt het vaker voor dan je denkt.
Klassiek is er eerst een hyperfase, waarbij door de ontsteking teveel schildklierhormoon in het bloed komt). Dan volgt een hypofase (met een tekort aan schildklierhormoon) en daarna herstelt de schildklier zich en is er vaak weer een normale schildklierwerking.

Meestal zijn bij een postpartum thyreoïditis (ontsteking na de zwangerschap) hogere hoeveelheden antistoffen (anti-TPO) in het bloed te vinden.

Bij heel veel vrouwen herstelt de schildklierfunctie zich dus weer na deze periode, maar niet bij allemaal. Je kan dus hypothyreoïdie krijgen (een tekort aan schildklierhormoon). Ook is wanneer de schildklier zich wel herstelt er op latere leeftijd een mogelijkheid dat je alsnog hypothyreoïdie ontwikkeld.

Het is goed mogelijk dat dit nu bij jou het geval is, dat je rond een hyperfase zit van een schildklierontsteking.
Ik zou dat met je arts bespreken en mogelijk dat het bepalen van de antistoffen en ook zeker herhalen van de TSH/FT4 bepaling de komende tijd, een duidelijk beeld laat zien.

Heel soms begint de ziekte van Graves (te snelle schildklier) ook na een bevalling, wellicht dat je arts ook de Graves antistoffen (TSI) kan laten prikken, eventueel om dit uit te sluiten.

schildklier.nl/schildklier/zwangerschap?showall=&start=9

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.067 seconden
Gemaakt door Kunena