× Om uw onderwerp goed onder de aandacht te brengen, is het raadzaam om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in de omschrijving en uw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren.

Wel of niet in de ziektewet | Ziekte van Graves

  • Kyr
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
8 jaren 9 maanden geleden #9444 door Kyr
Doordeweeks werken (met soms behoorlijk wat spanning en stress) en in het weekend geheel gesloopt op de bank liggen. Geen tijd meer voor leuke dingen dus. Mijn internist zegt dat de klachten erger worden door stress. Zelf loop ik er tegenaan dat mijn sociale leven wel onder druk komt te staan en er zelf ook niet echt gelukkig van word om alleen te werken en daarna weer zo te moeten herstellen. Volgende week weer naar de internist en wil dit dan zeker ook bespreken. Iemand ervaring of rust ook zeker een goed medicijn is en dus misschien de ziektewet op een gegeven moment een oplossing kan bieden? Hoewel dat misschien ook niet gelijk de oplossing is…En hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Is dit op advies van de internist?

Ik hoor het graag!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 9 maanden geleden #9453 door Esnaadje
Beantwoord door Esnaadje in topic Wel of niet in de ziektewet | Ziekte van Graves
Hallo Kyr,

Ik heb een tijdje doorgewerkt en dan weer aar uurtjes maar eind december ben ik volledig in de ziekte wet gegaan.
Mij heeft het echt ontzettend geholpen. Dit is wel in overleg met werkgever, bedrijfsarts en coach(aangesteld door werkgever) gebeurd. Ik begin vrijdag met 3 uurtjes per dag en dan 3x in de week. en dan over een week of 2 naar de 4 uur en dan zo langzaam weer opbouwen. Mijn coach legt de nadruk op langzaam opbouwen voorkomt teleurstelling.
Bedrijfsartsen weten wel wat Graves is en ook dat niet iedereen dezelfde gradatie heeft in klachten. Ik ben afgelopen zaterdag begonnen met het schildklierhormoon bovenop de remmers en hoop dat ik me snel weer stukje beter ga voelen. Maar mijn vermoeidheid is echt minder geworden na 2 maanden rust. Alleen moet je wel een dagindeling maken voor je zelf want van op de bank tv kijken word je ook niet beter, Ik heb gewandeld en geknutseld, gehaakt en de zorg voor mijn dochter, elke dag om 7 uur uit bed. Mijn slapen gaat sinds de Hypo ook wat beter en nu maar duimen dat het beter blijft gaan en ik weer gewoon 8 uurtjes per nacht kan slapen zoals ik hiervoor deed.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Silles

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 8 maanden geleden #9830 door roosjes
Beantwoord door roosjes in topic Wel of niet in de ziektewet | Ziekte van Graves
Ik ben 2 weken thuis geweest ivm de oogziekte. Toen besefte ik pas hoe moe ik was.
Ik werd aangemeld bij de bedrijfarts en werkte gedurende 3 weken 3 uur per dag en sinds 3 weken 4.5 uur per dag.
dat is ook echt het matje merk ik nu.
De internist is er niet aan te pas gekomen. De bedrijfarts wist gelukkig wat Graves met je kan doen. Was een hele opluchting. Ik merk op de werkvloer zelf wel onbegrip want je ziet niks aan de buitenkant, maar ik heb me voorgenomen om me daar niks van aan te trekken.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Silles

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.054 seconden
Gemaakt door Kunena