× Hier treft u onze huisregels aan en een aantal handleidingen voor het gebruik van het forum.

Forumregels en -informatie

 • Admin
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
Lees meer
11 jaren 3 weken geleden - 8 jaren 8 maanden geleden #2 door Admin
Forumregels en -informatie werd gestart door Admin
Het SONforum hoort bij de website van de Stichting Schildklier Organisatie Nederland en is bedoeld om kennis, ervaringen en meningen uit te wisselen met betrekking tot schildklierstoornissen en de behandeling daarvan.
 • Forumbezoekers schrijven uitsluitend op persoonlijke titel, niet uit hoofde van hun beroep en niet namens de Stichting, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. De onderwerpen moeten te maken hebben met ervaringen, problemen, klachten, vragen, adviezen, etc. van de schildklier.
 • Kaap geen berichten van iemand anders om uw eigen bericht te plaatsen en vragen te stellen. Open altijd een nieuw en eigen onderwerp. De admin heeft het recht het nieuwe onderwerp te bewerken tot een nieuw bericht en dit kan ook via rapportage worden doorgegeven aan de admin.
 • Gebruik geen hoofdletters om aandacht op te eisen. Het is ook niet toegestaan om een onderwerp in alleen maar hoofdletters te typen. Dit wordt gezien als schreeuwen, en dat is uiteraard niet beleefd. Ook andere karakters die aandacht vragen zijn niet gewenst.
 • Het is niet toegestaan het forum te gebruiken voor het maken van reklame of de promotie van eigen website en/of producten. Ook negatieve 'reclame' is niet toegestaan
 • Vermelden gegevens artsen In forumberichten mogen geen adressen en telefoonnummers van artsen genoemd worden. Deze informatie kan via email of een persoonlijk bericht uitgewisseld worden.
 • Wanneer negatieve ervaringen met artsen ter sprake komen, dan mag niet de volledige naam van de arts genoemd worden.
 • Vul een dekkende omschrijving in bij het onderwerpsveld. Als een bezoeker op een onderwerp klikt moet al redelijk duidelijk zijn waar het over gaat. Gebruik dus geen onderwerp als "Help" of "Ik heb een probleem", maar omschrijf je probleem. Kijk maar eens rond op fora voor wat voorbeelden.
 • Op de fora worden kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, of sexueel-georienteerde berichten niet getolereerd.
 • Stevige discussie is prima maar speel niet op de man of vrouw.Verder dien je je te houden aan de in Nederland van toepassing zijnde wetten en regels. Gebruikers en berichten die zich hieraan niet houden of anderszins grenzen overschrijden kunnen worden verwijderd. Dit geldt ook in geval van het herhaaldelijk niet respecteren van mede-forumbezoekers.
 • Als u zich gekwetst voelt door een bericht, kunt u bij het bericht de 'rapporteer' knop gebruiken, om uw klacht voor te leggen aan de beheerders. Bent u niet tevreden met de afhandeling kunt u een klacht indienen bij SON, via het klachtformulier op de website www.schildklier.nl.
 • Bij overtreding van de regel(s) kan het forumbeheer het bericht zonder overleg verwijderen. Bij herhaalde overtreding zal de spammer (tijdelijk) worden geblokkeerd.
Registratie
Het forum is grotendeels openbaar te lezen. Maar om te kunnen reageren moet met men zich registreren. Als u uw verhaal niet openbaar wilt delen, maar alleen met leden, dan is er ook een besloten deel van het forum, alleen toegankelijk en leesbaar voor leden.
Registraties en profielen die niet worden gebruikt of meer actief zijn, kunnen met een 'grote schoonmaak' worden verwijderd. Eventueel eerder geplaatste berichten blijven dan wel staan.
Wilt u op enig moment om welke reden dan ook uw profiel verwijderd hebben, dan kunt u contact opnemen met de Admin via een Bericht of deze emailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verwijzingen en referenties

Het is prachtig om te zien hoe de leden van deze groep hulp vragen en vooral enthousiast krijgen. Het valt me daarbij wel op dat er ook regelmatig een advies wordt gegeven dat niet klopt. Dat is dus potentieel gevaarlijk en moet worden vermeden. Het is onmogelijk alle berichten te controleren op inhoud, tenzij we alle berichten (achteraf) zouden modereren. Dat zou de communicatie enorm vertragen en enorm veel werk met zich meebrengen. Dus ook niet echt een optie.

Ik wil dan ook mensen vragen zich zo veel mogelijk te beperken tot éigen ervaringen bij adviezen óf beweringen te staven met een link/verwijzing naar wetenschappelijk / evidence based /betrouwbaar onderzoek of de bron.
Niet dat er geen ruimte is voor vragen naar en over (ervaringen met) alternatieven of voeding. Zeker wel. Experience based is zeker zo belangrijk, zeker om te bespreken.

Maar de voorkeur gaat dus uit naar de eigen ervaring en niet die van een ander (niet te controleren) en zeker niet van dubieuze websites.

Veel gevraagde/gebruikte links:
SON is niet verantwoordelijk voor de adviezen die hier gegeven worden. Gebruik je gezond verstand en overleg wijzigingen in je behandeling (ook ' alternatieve' behandelingen en zelfmedicaties) altijd met je behandelend arts. Is die behandelrelatie niet van dien aard dat u zich gehoord en vertrouwd voelt, heeft u recht op een second opinion. Informeer over de regels hiervoor bij uw zorgverzekering.
Laatst bewerkt 8 jaren 8 maanden geleden door .
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Louise, monica, MWB, lieverd
Discussie gesloten.
Tijd voor maken pagina: 0.064 seconden
Gemaakt door Kunena