geen vergoeding ooglidcorrectie.

  • Ellie
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
9 jaren 9 maanden geleden #6972 door Ellie
geen vergoeding ooglidcorrectie. werd gestart door Ellie
Hallo.

Ik ben door mijn (graves)oogarts op de wachtlijst gezet voor een blefaroplastiek. Ik heb de oogziekte. Heb enorme gezwollen boven- en onderoogleden, teruggetrokken oogleden. Ook het gevoel van zand in de ogen, droge ogen. Ik bemerk mezelf op scheefhouden van mijn hoofd en het links van me houden van een boek (of telefoon) omdat ik het anders niet zo goed zie. Soms lijkt het alsof ik door een verrekijker kijk. Alsof ik zijwaarts minder of niet zie. Bij het ontwaken, smorgens en savonds, en wanneer ik moe ben zijn de uiterlijke verschijnselen erger.
Mijn oogarts heeft nooit getwijfeld of dit vergoed zou worden en heeft mij meteen na de controle van mijn ogen op de wachtlijst gezet, met daarbij wel de vermelding dat wanneer ik voor onderooglidoperatie zou gaan dat wel zelf zal moeten betalen omdat dat waarschijnlijk niet vergoed zal gaan worden. Maar dat is van later zorg. Nu zou ik alleen ooglidverlenging krijgen en het vet boven mijn ogen zou worden weggehaald.
Nooit heb ik getwijfeld hieraan, totdat ik anderhalve week geleden een brief kreeg van mijn ziekenfonds met daarin de vermelding dat conform de polisvoorwaarden, ik niet in aanmerking kom voor vergoeding en de machtiging dus afgekeurd is. :(
Ik ben daar heel erg van geschrokken en ben enorm teleurgesteld.
Inmiddels heb ik het hele internet (zo voelt dat) al afgestruind voor informatie. Heb vele mails de deur uit gedaan naar instanties en naar mensen waarvan ik denk dat ze mij kunnen helpen. Van het ministerie van volksgezondheid kreeg ik een nette mail terug met het antwoord, dat de oogarts het beste in kan schatten of het wel of niet vergoed zal worden. Mijn oogarts was behoorlijk stellig en zeker van zijn zaak.
Ik begrijp helemaal niets van deze situatie. Ben met alle mails en telefoontjes nog niets opgeschoten en sta op t punt alles maar te laten voor wat het is, aangezien ik er moe van word en ik geen energie meer heb hiervoor.

Is hier iemand die mijn wil helpen of mij kan helpen? Is er iemand hier die weet of deze operaties vergoed worden? Is er iemand die ook in een soortgelijke situatie heeft gezeten, of misschien nog zit? Heeft iemand van jullie deze operatie gehad en werd deze vergoed? Zijn mijn klachten te mild? Is het niet erg genoeg?
Waarom liggen mijn arts en het ziekenfonds in vredesnaam niet op 1 lijn? Waar ligt dit aan?

Hartelijk bedankt dat jullie dit gelezen hebben en ik hoop dat er iemand is die mij duidelijk kan maken hoe dat nou precies zit met die vergoedingen.
Nogmaals bedankt.
(foto bijgevoegd)
Bijlagen:

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 8 maanden geleden #6992 door Johanna
Beantwoord door Johanna in topic geen vergoeding ooglidcorrectie.
Dag Ellie,

Omdat veel oogartsen onterecht een ooglidcorrectie indicatie afgaven is dat helemaal uit het basispakket gehaald.Waarmee de mensen die het echt nodig hebben worden gestraft voor dit beleid van "oh daar maken we een medische indicatie van"., Alleen aangeboren afwijkingen zitten nog in het basispakket

Ikzelf ben naar een andere zorgverzekering overgestapt met een aanvullende verzekering die het wel vergoed. Maar dan moet je wel tot januari wachten dus..... En goed de nieuwe voorwaarden lezen! Overigens maakte mijn arts de zeer merkwaardige opmerking "voorlopig is het weer even netjes" (ik had aan een oog een hangend ooglid waardoor ik minder ging zien) Op mijn vraag van wat bedoelt u? Nou als het toch vergoed wordt kunnen we de oogleden ook wel doen! Nou ja zeg ik ben 59 en dat zie je maar ze hangen echt niet hoor!!!

Ga wel naar een goede arts!! Je hebt al droge ogen immers dus iemand met verstand van zaken en dat hoeft zeer zeker niet je huidige oogarts te zijn dus zoek dat goed uit!

Succes Johanna.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.058 seconden
Gemaakt door Kunena