vergoeding oogdruppels

  • aliekdebruin
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
9 jaren 5 maanden geleden #8410 door aliekdebruin
vergoeding oogdruppels werd gestart door aliekdebruin
Ik heb de ziekte van Graves en gebruik al jaren de noodzakelijk oogdruppels (HyloComod Gel) om uitdroging van de ogen tegen te gaan. Mijn basis- en aanvullende zorgverzekering dekt niet de kosten hiervan en ik moet dit zelf betalen. Gezien het feit dat de oogdruppels nodig zijn voor een chronische ziekte, is het vreemd dat de kosten hiervan niet worden vergoed. Blijkbaar wordt dit middel ook indien het door de huisarts op recept wordt verkregen, gezien als zelfzorgmiddel en niet als noodzakelijk medicijn. Welke weg moet ik bewandelen om toch in aanmerking te komen voor de vergoeding van de oogdruppels ? Wie heeft hier ervaring mee ? Dank alvast voor je reactie.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 5 maanden geleden #8415 door Johanna
Beantwoord door Johanna in topic vergoeding oogdruppels
Volgens mij wordt het bij "altijd" moeten gebruiken na de eerste keer zelf betalen wel vergoed. Zo niet kan je via een machtigingsformulier proberen alsnog verhoed te krijgen.

Het is een rare toestand!!! Mijn echtgenoot.genruikt s nachts een oogcreme (vit a wat ook wordt gebruikt bij b.v. Vliegreizen ) dat moet hij zelf betalen de oogdruppels weer niet. Het verschilt geloof ik ook welke hij moet degene hebben zonder conserveringsmiddelen. Ook dat zou je nog kunnen vragen bij je apotheek.

Succes Johanna.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 5 maanden geleden #8418 door SdHP
Beantwoord door SdHP in topic vergoeding oogdruppels
Een weg die je kunt bewandelen als iets medisch noodzakelijk is: met je specialist overleggen of deze een machtiging bij de zorgverzekeraar kan aanvragen.
Dan heb je kans dat het wel wordt vergoed.

Succes en mocht je dit gaan proberen, laat eens weten of het gelukt is.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.069 seconden
Gemaakt door Kunena