oogklachten

  • sandrawigman
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
9 jaren 7 maanden geleden #8075 door sandrawigman
oogklachten werd gestart door sandrawigman
Hallo, ik ben nieuw op dit forum. Heb sinds april dit jaar Graves en sinds afgelopen zomer oogklachten. De oogklachten worden steeds erger en sinds een week heb ik zulke pijnlijke ogen dat ik er gek van word. Ik gebruik oogdruppels maar dat helpt niets. Bij de laatste controle bij de internist was de schildklier in evenwicht.
Nu las ik op deze site dat de oogklachten een actieve en een uitgebluste fase hebben en dat de actieve fase met de klachten een paar weken tot een paar maanden duren.
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Is het inderdaad zo dat de oogklachten na hooguit een paar maanden verminderen of verdwijnen? Als dat zo is dan zou dat voor mij een hoop schelen in mijn gevoel, moet er niet aan denken dat het nog langer duurt.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 7 maanden geleden #8144 door Admin
Beantwoord door Admin in topic oogklachten
Hoi Sandra,

Heb je ook last van uitpuilende ogen en druk achter de ogen? Heb je de diagnose 'oogziekte van Graves' al gekregen? Word je Graves ook behandeld? Wat waren je laatste bloeduitslagen? Wat voor oogdruppels gebruik je?

Ik kan me voorstellen dat het zoveel zou schelen als je iets van een tijd/verwachting zou hebben. Maar dat is jammergenoeg niet te geven. Het wisselt per persoon hoe de ziekte zich ontwikkelt.

Wel zou ik je adviseren om een oogarts naar je klachten te laten kijken, het liefst in een schildkliercentrum of samenwerkingsverband waar men bekend is met de oogziekte van Graves.
"Het is van belang dat deze relatief onschuldige symptomen van de oogziekte in een zo vroeg mogelijk stadium worden onderkend en behandeld, zodat onnodige verergering wordt voorkomen."
Bij de schildlierpoli's op de website staat een lijstje met Graves combi-spreekuren door het hele land.

Sterkte

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • sandrawigman
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
9 jaren 7 maanden geleden #8152 door sandrawigman
Beantwoord door sandrawigman in topic oogklachten
Bedankt voor uw reactie!

Ik ben tot nu toe 1x bij de oogarts in het Lucas Andreas ziekenhuis in A'dam geweest. Daar is geconstateerd dat mijn ogen iets naar voren zijn gekomen. Daardoor kijk ik een beetje scheel (ik kan geen ondertiteling meer lezen), ik kan ook geen licht meer verdragen en er komt de hele dag door vocht uit mijn ogen.
Ik ben er zelf van uit gegaan dat ik de oogziekte Graves heb. Van de oogarts begreep ik dat er niet veel aan te doen is.
Ik weet niet wat mijn bloeduitslagen zijn, alleen dat het de laatste keer in evenwicht was. Ik gebruik de oogdruppels Oculotect.
Klopt het dat er niet veel aan Graves-ogen te doen is?
Of is het toch raadzaam om naar het AMC (uit de lijst van de website) te gaan als mijn oogarts in het Lucas er verder niets aan kan doen (ik heb dinsdag een 2e afspraak)?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 7 maanden geleden #8153 door Kiek
Beantwoord door Kiek in topic oogklachten
Hallo Sandra, welkom!

Heb je een goede endocrinoloog getroffen: blijf dan voor de behandeling van je schildklier in het Lucas.
En vraag je oogarts in het Lucas een verwijzing naar het AMC.
Jij wilt immers zekerheid over 'het lot' van je ogen.

Oogheelkunde van het AMC heeft enorme ervaring opgebouwd en is wereldwijd bekend vanwege hun vele wetenschappelijke onderzoeken op gebied van Graves' oogziekte.

Mijn echtgenoot heeft ook de oogziekte van Graves' (gehad), en is jaren in het AMC behandeld.
Je ogen zijn het waard om het beste te vinden op dat gebied.
Je hebt per slotte maar één paar.

Sterkte en succes!
Kiek
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Admin, sandrawigman

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 1 maand geleden - 9 jaren 1 maand geleden #11495 door srt
Beantwoord door srt in topic oogklachten
Hallo.Bij mij is sinds september 2014 vastgesteld dat ik de ziekte van graves heb. Nu heb ik daarbij ook de oogziekte van graves gekregen.
Ben al behandeld met een solumedrol infuus . Dat heeft zeker geholpen, want mijn zicht was al aan het verslechteren. Nu is sinds een aantal weken mijn tsh waarde van de schildklier binnen de normen. (Eindelijk!!)
Alleen heb nog erg last van mijn ogen. Erg gevoelig voor licht en 's avonds staan mijn ogen zover open dat het soms best pijn doet.
Nu ben ik voor de oogziekte onder behandeling in het Oogziekenhuis Rotterdam.
Nu is mijn vraag: heeft er iemand ervaring met orbita decompressie?
Laatst bewerkt 9 jaren 1 maand geleden door srt. Reden: was niet compleet genoeg

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 7 maanden geleden #11795 door Delirius
Beantwoord door Delirius in topic oogklachten
Ik heb in november 2014 mijn decompressie gehad aan beide ogen. Helaas heb ik nu een jaar later nog steeds veel klachten, meer zelfs als daarvoor. Ik sta nu op de wachtlijst voor een oogspier operatie in de hoop dat mijn klachten hierna minder zullen worden.
Hoe staat het er nu met jou voor? Je waardes moeten echt wel een tijd stabiel zijn en je ogen moeten tot uitgeblust zijn voordat je de operatie kan laten doen.
Ik zou wel heel goed de voor en nadelen tegen elkaar afwegen voordat je eraan begint. Als je vragen hebt zeg je het maar.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.089 seconden
Gemaakt door Kunena