Nieuw met Cytomel

  • kikiboe
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
7 jaren 9 maanden geleden #12255 door kikiboe
Nieuw met Cytomel werd gestart door kikiboe
Ik ben een vrouw, bijna 55 al weer, woon in Amsterdam en slik al jaren thyrax ivm Hashimoto.
De reden dat ik mij hier aanmeld, is dat ik sinds kort ook cytomel erbij slik en ervaringen/kennis wil uitwisselen.
In het kort: sinds de wijziging van de verpakking van thyrax kamp ik met tal van (rest)klachten. Mogelijk daarvoor ook al, maar dat heb ik steeds aan de overgang geweten waarvoor ik ook Femoston slik.
Sinds een week of 8 heb ik van mijn specialist Cytomel erbij gekregen en werd de thyrax verminderd. De eerste drie weken waren geweldig! Al mn nerveuze klachten, hartkloppingen en zorgelijke 'spookgedachten' leken verdwenen. Ik voelde me ineens opgewekt en zelfs gelukkig, niet meer nerveus en gejaagd.
Na de eerste drie weken kwam er een kentering: een heel weekend met gedoe en een hoofd dat niet wilde werken. Daarna kwam alles wat tot rust, maar het geweldige gevoel van de eerste drie weken kwam niet terug. Daarnaast krijg ik steeds meer spierklachten met pijn.
Na vijf weken vanaf de eerste cytomel weer bloedje geprikt en de cytomel verder opgehoogd en de thyrax weer wat omlaag. Dat is nu sinds een dag of tien en nu begin ik het spoor een beetje bijster te worden. De klachten lijken op zowel onder- als overdosering.

Mn laatste twee bloeduitslagen:
- in november 2015 (niet nuchter, dus nĂ¡ inname thyrax) en voordat ik met de cytomel begon: TSH 0.77, FT4 20.5, T3 1.8. Thyrax 137,5. Oorspronkelijk Thyrax op 150, maar door de klachten na de andere verpakking een halve blauwe minder... vandaar die 137,5
- 12 feb. 2016 (wel nuchter) en na de eerste 5 weken van 12,5 cytomel en 125 thyrax: TSH 0.51, FT4 14.5, T3 2.2

Huidige dosering: 25 cytomel en 100 thyrax. Volgens mijn specialist is 25 thyrax te vervangen door 12,5 cytomel, maar daar begin ik nu ernstig aan te twijfelen. Wie kan mij bijlichten?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #12424 door leblanc
Beantwoord door leblanc in topic Nieuw met Cytomel
De eerste dosering met 12.5 microgram Cytomel zag er nog niet zo slecht uit. Ik vind 25 ug erg veel. Zelf gebruik ik 12,5-18,75 ug met 150 microgram Thyrax. Een T3(total neem ik aan) van 2.2 is in ieder geval in de normale range, aangenomen dat het lab een ondergrens van 2 hanteert.

Vermeld altijd de referentiewaarden van het lab, want daar is per lab wel variatie in.

Ik zou terug gaan naar 125 ug Thyrax met over de dag verdeeld 3x 6.25ug Cytomel,, Cytomel kan je rustig na de maaltijd innemen.

groet
Harm

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.048 seconden
Gemaakt door Kunena