Voorstellen en gelijk al ingewikkeld.

  • ReneeSaskia
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #11875 door ReneeSaskia
Voorstellen en gelijk al ingewikkeld. werd gestart door ReneeSaskia
Ik ben een vrouw van 53, in maart 2002 werd de ziekte van Hashimoto vastgesteld, een maand of vijf na de geboorte van onze zoon.

Ik gebruik nu sinds jaar en dag 1,25 mg THYRAX duotab en 0,25 mcg Cytomel, dit omdat ikmdaar over gelezen had.

Ook gebruik is, al sinds zo'n 18 jaar, 40 mg Paroxetine, merknaam Seroxat.

Sinds vorig jaar september naar de psychiater wegens angsten en ik wilde graag afbouwen van slaaptablet zolpidem, en op langere termijn zou ik ook de seroxat willen afbouwen.
Ik heb ook Diabetes mellitus 2.
Mooi schema vastgesteld, maar op 1 november krijg ik een vreselijke angststoornis. Afschuwelijk. Via psychiater aan de oxazepammetjes masr vooral aan de Seroquel als angstremmer.

Helaas komt de angst in volle paniek terug, sinds vorige week maandag.
Ik slik inmiddels ook 500 mg Metformine, mijn nuchtere glucose zit zo rond de 8.1, en HbA1c 5.7, dus ook maar gaan slikken.
Nog 2 x 25 mg Seroquel erbij.

Mijn laatste bloedwaarden:
4 november jl.
TSH 0,05
FT4 14,4
T3 0,97

15 december jl., ik slik dan al wel Seroquel 100 xr, nog geen Metformine
TSH 0,04
FT4 14,5
T3 1.60

Vervolgens vanaf 23 december 500 mg Metformine, en sinds 5 januari jl. nu bijelkaarm150 mg Seroquel. Plus dus nig steeds 40 mg Seroxat. Nog maar 1 zolpidem, die durven we nu niet verder af te bouwen, omdat het lijkt dat het daardoor zo mis is gegaan.

Ik heb last van trillen, hartkloppingen, gebrek aan eetlust, kou dan wel hitte, angst, slaap, ademnood, enz. De hele dag door.

De psychiater, waar ik in eerste instantie ben heengegaan omdat die ook van medicatie afweet, heeft geen verstand van de schildklier en de diabetes, de huisarts wil me niet doorverwijzen naar een endocrinoloog.

Ik weet eigenlijk niet meer hoe of wat. Is het mijn geest die doldraait, of is het mijn lichaam? Dat moet tch ergens uitgezocht kunnen worden?

Ik ben dankbaar voor elke reaktie en elke manier van meedenken.

RS

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #11876 door tjitskeb
Beantwoord door tjitskeb in topic Voorstellen en gelijk al ingewikkeld.
Wat heftig allemaal! Afwijkende schildklierwaarden kunnen een enorme invloed hebben op je psychische gesteldheid. Als je kijkt naar de TSH waarde, lijk je behoorlijk over gedoseerd. Die moet voor mensen die schildklierhormoon slikken rond de 1 liggen. Echter je Ft4 is aan de lage kant. Dit zou kunnen betekenen dat je een omzettingsstoornis hebt (conversiestoornis). Je zou echt een endocrinoloog moeten raadplegen, zeker gezien je vele klachten. Vraag je zorgverzekeraar of dit zonder verwijzing van je huisarts mag.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.054 seconden
Gemaakt door Kunena