Hashimoto, advies instelling en wat vragen...

  • floezel
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #8621 door floezel
Hoi!l
Allereerst erg fijn om verschillende verhalen te lezen en t gevoel te hebben dat we er niet alleen voor staan maar bijna allemaal met t zelfde zitten helaas :(
Ik ben n vrouw van bijna 32 met hashimoto heb n paar vragen en hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen.
Ik slikte 88 mcg euthyrox maar was al n aantal weken erg aan het hyperen mijn waardes waren 10 okt 0,4 en 17,3 ik ben gezakt naar 75 mcg en voelde me al snel stukken beter nog steeds restklachten dat wel en van de week was mijn waarde 2,5 en 15,1 naar mijn idee aan te langzame kant want voel me meestal bij n TSH rond de 1 het beste.
Dokter weet niet wat het beste is dus ga weer naar internist, wat zouden jullie doen toch weer ophogen of even laten en weer bloed prikken? Ik lees pas net hier dat je je bloed het beste zo vroeg mogelijk en in de ochtend moet laten prikken zonder je dosis euthyrox noooooit geweten :blink:

Kan ik zo schommelen omdat mijn schildklier af en toe zelf nog wat doet of kan het ook te maken hebben met stress? Niet eens erge stress hoor maar worden bv baby's om me heen geboren en dat vind k spannend verder let ik er erg op dak optijd n bed ga enz enz alleen laatste weken gesloopt moe na 4 dgn werken :S

En hoe&wanneer weet je dat je klier er helemaal mee opgehouden is? ik hoor t graag liefs!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden - 7 jaren 7 maanden geleden #10407 door jolo
Beantwoord door jolo in topic Hashimoto, advies instelling en wat vragen...
Ben ook erg benieuwd naar reacties, want herken mezelf in je verhaal wat betreft schommelen.
Laatst bewerkt 7 jaren 7 maanden geleden door jolo.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #10424 door Anoesjka
Beantwoord door Anoesjka in topic Hashimoto, advies instelling en wat vragen...
Ja, ik heb dat ook. Toen ik op 75 mcg zat, begon ik te hyperen. M'n waardes waren wel goed, maar ik had een hartslag van 90 en koorts. Ik heb een dag overgeslagen en ben gezakt naar 50mcg en na drie dagen was m'n hartslag weer normaal, zelfs langzaam. Zo hypo als een deur, dus toch maar weer ophogen via 62,5 naar 75mcg waar ik nu een week of 4 op zit.

Ik voel me nu best goed, maar af en toe heb ik wat uurtjes dat m'n hartslag weer hoog is en dan ben ik bang dat ik ga hyperen. Maar hyperen van een schildklierlozing is natuurlijk anders dan consequent te hoog zitten. Ik hoop dat ik onderscheid tussen de twee kan maken.

Als ik nu hyper ga ik dat gewoon een dag of 3 aanzien, verandert er dan niks dan kan ik altijd nog de medicatie aanpassen.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 10 maanden geleden #11832 door Gillemot86
Beantwoord door Gillemot86 in topic Ziekte van Hashimoto
Hallo,

Ik ben Stijn een Belgische man van 29 jaar, en bij mij hebben ze enkele maanden geleden de ziekte van hashimoto vastgesteld.

Ik heb even getwijfeld maar heb toch besloten om mijn verhaal op dit forum te delen, omdat het andere mensen misschien kan helpen of andere mensen mij tips kunnen geven. En ook omdat niet echt iedereen in mijn naaste omgeving me begrijpt aangezien dit (zeker in Belgie) een vrij onbekende ziekte is.

3 jaar geleden begonnen de eerste kwaaltjes boven te komen, vermoeidheid(niet uit bed geraken en om 21u al in slaap vallen) bijkomen in gewicht (van 85kg naar 103kg), super vergeetachtig, periodes waarin ik me echt down voelde, en heel vaak spierverkrampingen (terwijl ik toch vaak aan sport deed)....
Elke keer opnieuw was het verdict: stress of te weinig slaap... terwijl ik gemiddeld 7uur slaap.
Met sporten ben ik moeten stoppen omdat ik ontstekingen en verkrampingen bleef krijgen.

Deze zomer was het echter genoeg en heb ik de huisdokter om een bloedonderzoek gevraagd en die liet me de dag erna meteen naar zijn kabinet komen om de resultaten te bespreken... Mijn schildklier zou aangevallen worden door mijn eigen immuunsysteem, te hoge suiker en te lage testosteron.
Toch even schrikken... maar we zijn meteen gestart met thyroxine 25microgram, testosteronspuiten en een verwijzing naar de dietist.

Na enkele maanden kan ik alleen maar zeggen dat het beter gaat, ondertussen zit ik op 100microgram en de vermoeidheid is grotendeels gedaan (om de paar weken nog een dipje). Ben maar liefst 23 kg afgevallen. En ondertussen loop ik terug 3x per week 12km.

Toch blijf ik symptomen ondervinden die niet gemakkelijk verdwijnen maar die ik ondertussen als "normaal" aanschouw: het heel snel koud hebben, soms gevoelloze tenen, extreem vergeetachtig, kleine blaas, ben ook plots gevoelig voor zuivelproducten (niet zo erg dat het lactose-intolerantie is maar toch) , en verdraag ook veel minder dan vroeger.
Ook krijg ik vaak te horen van mijn naaste omgeving dat ik me aanstel als ik zeg dat ik me moe en futloos voel, maar dit laat ik tegenwoordig niet meer zien.

Na wat opzoekwerk kan ik toch constateren dat deze chronische auto-immuunziekte iets is wat ik voor de rest van mijn leven zal hebben. Toch, komen we er goed vanaf met 1 pilletje per dag terwijl er andere mensen met ergere ziektes er minder goed voorstaan.
Wat ik voor mezelf onthoud is dat een gezond dieet, veel water drinken, voldoende sporten en stress vermijden zeker helpt tegen deze ziekte.

Ik hoop dat jullie nog tips voor me hebben?

Groetjes!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.089 seconden
Gemaakt door Kunena