Wie heeft baat bij thyroid armour/cytomel?

  • tasca
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
9 jaren 4 maanden geleden #6977 door tasca
Na een lang eerder introductieverhaal waarin ik mijn geschiedenis weergaf (van hypo naar hyper weer naar hypo via Graves en 'slokje') nu een korte vraag: wie heeft er baat bij de combinatie thyrax/euthyrox met thyroid armour (dierlijk hormoon) of cytomel (synthetisch) en dan vooral op het gebied van slapen? En wat is dan de juiste verhouding? Ik heb eerder thyroid armour gebruikt maar toen bovenop een lang te hoge dosering euthyrox. Daar werd ik weer te hyper van. Ik slik nu 75 mcg euthyrox en ik slaap nog slechter dan ik al deed. Vandaar dat de internist denkt over een nieuwe poging van combinatie die dan omgerekend samen op 75 uit zou moeten komen. Bedankt alvast voor jullie reacties. Groet, Heleen

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 4 maanden geleden #6984 door Suzanne
Beantwoord door Suzanne in topic Wie heeft baat bij thyroid armour/cytomel?
Beste Tasca,

Ik slik al 6 jaar Thyrax (125 en som 112,5) in combinatie met Cytomel. Door cytomel ben ik iets helderder geworden in mijn hoofd, maar het heeft mijn niet van mijn slaapprobleem afgeholpen. Ik ben overigens al mijn hele leven een slechte slaper, dus dat kan ook een andere oorzaak hebben. Ik ben inmiddels magnesium citraat erbij gaan slikken omdat ik ook veel last had van nachtkramp en van magnesium wordt je ook wat meer ontspannen. Het heeft mij wel iets geholpen moet ik zeggen en ik heb onlangs een slaapcursus gevolgd van Teleac (op internet te vinden). Slaapproblemen kunnen zowel veroorzaakt worden door iets lichamelijks als door iets psychisch 'de aard van het beestje', dus moeilijk om er precies achter te komen. Ik probeer beide zaken nu aan te pakken want door mijn slaapproblemen loop ik momenteel thuis. Ik overweeg om helemaal of gedeeltelijk over te stappen op natuurlijk schildklier hormoon, maar mijn internist staat daar absoluut niet achter. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die op natuurlijk schildklierhormoon (of op een ander syntetisch middel dan Thyrax) beter kunnen slapen, wie weet......

Succes Tasca!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 4 maanden geleden #6985 door SdHP
Beantwoord door SdHP in topic Wie heeft baat bij thyroid armour/cytomel?
Tasca,

Als je samen met de internist besluit om een poging met T3 erbij te wagen: lees jezelf in wat de combinatietherapie inhoudt, de wenselijke verhoudingen, doseringen (omrekenen kan via tabel 6 uit de ETA richtlijn) via onderstaande links. Via de links is ook de ETA richtlijn te vinden.

Mocht je internist niet op de hoogte zijn van deze ETA richtlijn speciaal geschreven voor de combitherapie, bespreek of geef hem de link/richtlijn.

Of het specifiek je met je slaapproblemen kan helpen weet ik niet.

www.schildklier.nl/hypothyreoidie/behand...e/combinatietherapie

schildkliertje.blogspot.be/2012/08/eta-r...k-van-t4-t3-bij.html

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 4 maanden geleden - 9 jaren 4 maanden geleden #7000 door Johanna
Beantwoord door Johanna in topic Wie heeft baat bij thyroid armour/cytomel?
Dag,

De thyreoidum hielp wel voor mijn slaapproblemen nu slik ik cytomel/thyrax en spelen ze weer op.....Ik ben op aandringen van de HA en apotheker overgegaan op synthetisch maar ga eind vd maand naar de internist. Die wil wel thyreoidum voorschrijven als ik een verklaring teken. Dat ga ik dus doen want ik voel mij echt heel veel beter op thyreoidum niet alleen v.w.b. Het slapen maar ook in mijn hoofd en gewrichten.

je zou eerst de juiste verhouding thyrax/cytomel kunnen gebruiken? Je hoeft niet te hyperen bij deze combinatie. Thyreoidum wordt vaak niet vergoed en is lastig te krijgen. Tegelijkertijd zijn er heel veel patiƫnten die juist op dat middel goed (kunnen) functioneren. Ik zou het als laatste optie houden?

Volgens mijn internist werkt de t3 in thyreoidum langzamer als cytomel. dat kon ik ook gewoon in een keer innemen bij de cytomel moet ik dat niet proberen :-) Ik voel ook de energies toe en afnemen heel vervelend. met dat laatste kan ik nog wel leven maar ik wil wel weer alerter zijn :-) en normale energe hebben.

Groet Johanna
Laatst bewerkt 9 jaren 4 maanden geleden door Johanna.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • tasca
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
9 jaren 4 maanden geleden #7001 door tasca
Beantwoord door tasca in topic Wie heeft baat bij thyroid armour/cytomel?
Beste Johanna,

Bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat bij jou de armour goed heeft gewerkt bij slaapproblemen. Wat ik nog zou willen weten is, slikte je dit extra bovenop de thyrax/euthyrox of in plaats van een deel van de thyrax? Ik heb diverse keren armour geslikt (en ook cytomel) maar altijd bovenop een al (te) hoge dosering euthyrox. Samen gaf dat hyperklachten.

Zelf heb ik nu het gevoel dat de combinatie euthyrox met armour in een zodanige hoeveelheid dat hij niet - omgerekend - boven mijn huidige dosering euthyrox uitkomt, goed zou werken. Beter voor het slapen en beter voor de energie maar niet opjagend. Beter ook dan cytomel. Mijn internist is zeker een voorstander van dierlijk schildklierhormoon en wil dit bij mijn volgend bezoek zeker opnieuw voorschrijven, in combinatie met opnieuw verlaging van de euthyrox. Daar ik echter de laatste jaren genoeg heb geexperimenteerd heb met zeer slecht uitwerkende medicijnen, vind ik het fijn om wel een beetje zeker te weten dat ik een goede stap zet. Als je er dus nog iets meer over zou kunnen vertellen, heel graag. Groet, Tasca (Heleen).

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 4 maanden geleden #7005 door Johanna
Beantwoord door Johanna in topic Wie heeft baat bij thyroid armour/cytomel?
Dag Heleen,

Ik slikte 50 Mcgr thyrax en daarbovenop de thyreoidum. Dat heeft te maken dat ik al thyrax slikte en iets heb ingewisseld voor thyreoidum en met de achteruitgang van mijn klier meer thyreoidum ging slikken. Het voordeel bij de start van de thyreoidum indertijd zou zijn dat daardoor de verhouding net even beter was. Mijn huidige internist vind dat onzin :-) volgens hem werkt het net even anders als synthetisch en is met alleen thyreoidum prima in te stellen :-) Ik denk dat hij gelijk heeft. Ik kon de thyreoidum gewoon s ochtends in een bubs innemen dat hoef ik met de cytomel niet te proberen -:(
het kan niet anders zijn dat het dus anders werkt?

www.hypomaarniethappy.nl/protocollen.htm...erhormoonsubstitutie

Johanna.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.059 seconden
Gemaakt door Kunena