Onderwerp: Natuurlijk schildklierhormoon

Natuurlijk schildklierhormoon 5 jaren 11 maanden geleden #7914

  • Skywriter
  • Skywriter's Profielfoto
  • Offline
  • Junior
  • Berichten: 16
  • Ontvangen bedankjes 3
Met natuurlijk schildklierormoon moet je erg uitkijken als je autoimmuunziekte hebt zoals Hashimoto. Dit omdat het gedroogde varkensschildklier is in poedervorm; het een nieuwe autoimmuunaanval triggeren tegen je eigen schildklier (referentie: outsmartdisease.com/when-your-thyroid-drugs-dont-work/).
Daarnaast heeft Armour niet de verhouding T4 + T3 die een mens nodig heeft; te veel T3.
Wat je zou kunnen doen is Levothyroxine + Cyytomel (=T3) combinatietherapie.
Hiervoor moet je wel naar een endocrinoloog die de juiste verhoudingen weet.(zie links onder in dit bericht)
Als je toch wilt overstappen naar Armour kan je ook overwegen om het te combineren met Levothyroxine die je nu ook al slikt om te voorkomen dat je relatief te veel T3 binnenkrijgt.

schildkliertje.blogspot.nl/2012/03/liothyronine-t3-cytomel.html

schildklier.nl/blogs/entry/t4-en-t3-combinatietherapie
The administrator has disabled public write access.

Natuurlijk schildklierhormoon 5 jaren 11 maanden geleden #7915

  • Johanna
  • Johanna's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum
  • Berichten: 564
  • Ontvangen bedankjes 196
Hyperdepiepertje,

Als je een uitdraai vraagt van je bloeduitslagen staan daar de referentiewaarden bij. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze niet veel afwijken van onderstaande? Zoals je hier leest zit je t3 dus (bij deze referentiewaarden niet op "normaal" misschien niet echt TE laag maar zeer waarschijnlijk wel op de ondergrens? Als die lage t3 structureel is zeker een reden om cytomel te proberen! Ik las dat je een kleintje hebt? ls jullie nog kinderwensen hebben: cytomel mag je niet slikken tijdens een zwangerschap! Ik weet ook niet of je er eerst mee moet stoppen (voor de conceptie...) dus.. Een gewaarschuwd mens... Maar met een t3 van 1 vermoed ik dat je bij de gedachte alleen al in de stress schiet :-)


Succes!!! Johanna.


"Normaalwaarden

Normaalwaarden zijn de grenswaarden die horen bij een normale werking van de schildklier (euthyreoïdie). De arts vergelijkt een gemeten waarde met de normaalwaarden. Zo ziet hij of deze binnen de normale grenzen ligt. Als deze waarde buiten de grenzen valt, doet een arts verder onderzoek. Als de waarde binnen de normaalwaarden ligt, kijkt een arts eerder naar andere oorzaken van de klachten.

Elk laboratorium hanteert zijn eigen normaalwaarden; deze worden bij de uitslag vermeld.
De meest gebruikelijke waarden zijn:

TSH 0,4 – 4,0 mU/l
T4 9 – 24 pmol/l
FT4 8 – 26 pmol/l
T3 1,2 – 3,4 nmol/l
FT3 3 – 8 pmol/l


TSH- en FT4-waarde bij gebruik van levothyroxine (Thyrax, Euthyrox)

Vaak voelen patiënten zich het beste bij een TSH-waarde in het laag-normale gebied (TSH lager dan 2,0) en een vrije-T4-waarde in het hoog-normale gebied.
Een verklaring hiervoor is dat er extra T4 nodig is voor de omzetting in T3, dat anders door de schildklier geproduceerd wordt. Verder bevinden de TSH-waarden van de meeste gezonde mensen zich ook in het laag-normale gebied"
The administrator has disabled public write access.
Tijd voor maken pagina: 0.115 seconden
Gemaakt door Kunena